|

دلار سمی ترین ارز در معاملات / سقوط ذخایر نزدیک است!

بانک های مرکزی شروع به تنوع بخشیدن به ذخایر خود از دلار آمریکا کرده اند. درصد ذخایری که بانک‌های مرکزی به دلار داشتند در طول سال ۲۰۲۲ به ۴۷ درصد رسید که از سال ۲۰۲۱ به شدت کاهش یافته است، زمانی که ذخایر دلار ۵۵ درصد بود.

اقتصاد دلار سمی ترین ارز در معاملات / سقوط ذخایر نزدیک است!

این کاهش تنها در یک سال "استثنایی" است و نشان دهنده شتاب نرخ فرسایش پیش بینی شده دلار آمریکا است؛ علت این امر مربوط به بسته گسترده تحریم‌هایی است که دولت آمریکا به دلیل دخالت روسیه در مناقشه کنونی روسیه و اوکراین، مسدود کردن دارایی‌های طلا و ارز خارجی خود در خارج از کشور و تحت فشار قرار دادن چندین شرکت کلیدی علیه روسیه اعمال کرد.راین «اقدامات استثنایی» باعث شده دیگر کشورها تمایل کمتری به نگهداری ذخایر خود در قالب دلار آمریکا داشته باشند.

دلار سمی می‌شود

این روند دلارزدایی ناشی از به اصطلاح «سلاح‌سازی» تحریم‌ها توسط دولت ایالات متحده، بلوک‌های جهانی مانند بریکس و آسه‌آن را به دنبال جایگزین‌هایی برای انجام تجارت امن بین خود کرده است؛ بریکس در حال حاضر در حال مطالعه ابتکاری برای ایجاد یک ارز مشترک است که در اجلاس بعدی بریکس که در آفریقای جنوبی برگزار می شود، مورد بحث قرار خواهد گرفت. به همین ترتیب، کشورهای آسه آن به دلیل ترس از اعمال تحریم های ثانویه، خواستار کاهش اتکا به دلار و استفاده از ارزهای ملی برای تسویه حساب های بین المللی شده اند.

در ۱۹ آوریل، معاون وزیر امور خارجه روسیه، الکساندر پانکین، از این "سلاح سازی" انتقاد کرد و خاطرنشان کرد که کشورهای بیشتری در حال افزایش ذخایر طلای خود و کاهش ذخایر ارز خارجی خود هستند.

او در این خصوص گفت:« این نشان می‌دهد که دلار آمریکا کماکان به عنوان ارز سمی در معاملات روزانه‌است با وجود قدرت و عظمتی که دارد.»

چین، عربستان‌سعودی و ایران به دنبال دور زدن دلار آمریکا

پروفسور محمد مرندی در گفت‌وگویی با خبرگزاری دولتی چین که روز چهارشنبه منتشر شد، درباره دلارزدایی و روابط ایران با عربستان سعودی و چین بحث کرد. گفتنی‌است

این استاد دانشگاه در این خصوص گفت:« دلارزدایی برای جامعه بین المللی بسیار مهم است، زیرا دلار به عنوان سلاحی توسط آمریکا علیه کشورهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. غیر قابل اعتماد و خطرناک است. بنابراین، کشورهایی مانند چین، ایران و روسیه در میان بسیاری دیگر، باید از دلار فاصله بگیرند تا آمریکا نتواند از آن به عنوان سلاحی علیه آنها استفاده کند... نباید به آمریکا اجازه داد از دلار برای اعمال فشار بر دیگران استفاده کند. این استاد دانشگاه اضافه کرد.»

احیای روابط دوجانبه بین عربستان سعودی و ایران، با میانجیگری چین در ماه مارس، به عنوان یک گام مهم به سوی صلح در دوره طولانی آشفتگی در خاورمیانه تلقی شده است.

مرندی در ادامه افزود:« ایران در حال حاضر مقدار قابل توجهی نفت را با استفاده از ارزهایی غیر از دلار آمریکا می فروشد. من فکر می‌کنم عربستان سعودی در نهایت به نفع آن خواهد بود که از دلار نیز دور شود تا مطمئن شود که در برابر آمریکا آسیب‌پذیر نیست.»

این استاد دانشگاه در ادامه گفت:« اگر این نزدیکی ادامه یابد، من فکر می کنم شانس عربستان سعودی برای پیوستن به اردوگاه دلارزدایی به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. از آنجایی که چین واردکننده بزرگ انرژی از منطقه خلیج فارس است، برای چین ایده آل است که بتواند از یوان چین برای واردات انرژی از منطقه استفاده کند.»

 

منبع: خبر آنلاین
کدخبر: 292305

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین