|

پیش بینی درباره وضعیت بورس امروز

بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز شنبه می‌روند که روز چهارشنبه شاخص کل بورس تهران برای چهارمین روز کاری متوالی رشد کرد. آیا روند صعودی بازار ادامه خواهد داشت؟

اقتصاد پیش بینی درباره وضعیت بورس امروز

برای پیش بینی بورس امروز –شنبه ۶ خرداد- به روند بازار سهام در روز چهارشنبه نگاه می‌کنیم. در آخرین روز معاملاتی هفته شاخص کل افزایش ۱۵ هزار و ۱۶۴ واحدی داشت و شاخص کل هم‌وزن به رشد ادامه داد و هزار و ۷۶۷ واحد بالا آمد. شاخص کل فرابورس نیز ۴ واحد پایین آمد و شاخص هم وزن فرابورس ۲۷۶ واحد رشد پیدا کرد.

در پایان معاملات روز چهارشنبه، ۳۱۷ نماد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام ۳۵۴ نماد کاهش یافت، به عبارت دیگر، ۴۷ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۵۳ درصد بازار افت قیمت داشتند.

بیشترین افزایش قیمت

روز شنبه در بورس شرکت بیمه دانا (دانا)، شرکت پتروشیمی خارک (شخارک) و شرکت صنایع شیمیایی سینا (شسینا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت کشت و صنعت شهداب ناب خراسان (غشهداب)، شرکت کشت و دامداری فکا (زفکا) و شرکت کشت و صنعت شریف آباد (زشریف) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت

در بورس نماد‌های دکوثر (شرکت داروسازی کوثر)، ثشاهد (شرکت سرمایه گذاری شاهد) و فنوال (شرکت نورد آلومینیوم) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت عمران و توسعه شاهد (ثعمرا)، شرکت شیر پاستوریزه پگاه فارس (غفارس) و شرکت پتروشیمی تندگویان (شگویا) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

در معاملات چهارشنبه، ۱۲۲ نماد صف خرید داشتند و ۳۸ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت ۱۹ درصدی نسبت به روز قبل به هزار و ۱۲۲ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۹۲ درصدی به ۲۹۴ میلیارد تومان رسید.

پیش بینی بورس امروز

روز چهارشنبه شاخص کل و شاخص هم وزن بورس تهران از ابتدا روند صعودی داشتند، اما پس از آن با شیب ملایمی نزول کردند. البته شاخص هم وزن نوسان بیشتری داشت و تغییرات شاخص کل تا پایان با ثبات بود.

با این حال در مجموع کل معاملات چهارشنبه، ارزش صف‌های خرید بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان بیشتر از صف‌های فروش بود.

اما حجم معاملات پایین بود و ارزش معاملات خرد با افت ۶ درصدی به ۱۲ هزار و ۱۶۰ میلیارد تومان سقوط کرد. همچنین شاهد خروج پول حقیقی به میزان ۱۱۹ میلیارد تومان بودیم. نماد‌های وملی، شستا، خساپا، وبصادر، خزامیا، خاور، ولبهمن، میهن، وکغدیر و میدکو بیشترین خروج پول را را ثبت کردند.

بدین ترتیب تعداد نماد‌های قرمز بازار بیشتر از سبز‌ها بود و ۵۳ درصد نماد‌ها افت قیمت داشتند.

روز چهارشنبه نماد‌های پالایشیِ شبندر، شپنا، شتران به همراه نماد‌های نوری، تاپیکو، وامید و میدکو بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. در مقابل، نماد‌های کچاد، وبملت، خودرو و فملی مانع رشد بیشتر شاخص کل شدند.

از سوی دیگر سرانه خرید هر کد معاملاتی حقیقی نیز بیشتر از سرانه فروش بود. سرانه خرید هر حقیقی به طور میانگین ۳۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود؛ بنابراین در بازار مازاد تقاضا وجود داشت و تعداد و ارزش صف‌های خرید تا پایان معاملات بیشتر بودند.

این در حالی بود که نامه رییس مجلس به رییس دولت انرژی مثبتی به بازار داد. به نظر می‌رسد در بلندمدت سیاست ارزی کشور به سمتی برود که نرخ تسعیر افزایش یابد. خصوصا که امروز بزرگی کسری بودجه دولت بر کسی پوشیده نیست. از این رهگذر ناظران معتقدند بازار که از روند نزولی و اصلاح هفته پیشین فاصله گرفته خود را برای رشد بیشتر آماده می‌کند.

منبع: اقتصاد ۲۴
کدخبر: 295583

ارسال نظر

 

آخرین اخبار