|

آمریکا به این کشور بودجه می‌دهد

وزیر اقتصاد ژاپن گفت: این یارانه به شرکت آمریکایی میکرون کمک خواهد کرد تجهیزات لیتوگرافی ماورای بنفش شرکت ASML Holding را برای تولید تراشه‌های پیشرفته، نصب کند. چنین تراشه‌هایی برای استفاده از هوش مصنوعی مولد، دیتاسنترها و فناوری خودران، ضروری هستند. این یارانه، ۴۰ درصد از طرح‌های سرمایه‌گذاری میکرون در ژاپن را پوشش خواهد داد.

اقتصاد آمریکا به این کشور بودجه می‌دهد

یاسوتوشی نیشیمورا، وزیر اقتصاد ژاپن گفت: این یارانه به شرکت آمریکایی میکرون کمک خواهد کرد تجهیزات لیتوگرافی ماورای بنفش شرکت ASML Holding را برای تولید تراشه‌های پیشرفته، نصب کند. چنین تراشه‌هایی برای استفاده از هوش مصنوعی مولد، دیتاسنترها و فناوری خودران، ضروری هستند. این یارانه، ۴۰ درصد از طرح‌های سرمایه‌گذاری میکرون در ژاپن را پوشش خواهد داد.

نیشیمورا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: بازار اکنون در وضعیت سختی قرار دارد، اما لازم است که در شرایطی نظیر این، سرمایه‌گذاری کنیم تا زنجیره تامین تراشه‌های پیشرفته‌ای را تضمین کنیم که ژاپن برای امنیت اقتصادی آتی خود، به آنها نیاز دارد.

تائید این یارانه، یک پیروزی برای میکرون است که با ابهاماتی در چین روبروست. این کشور یکی از بزرگترین بازارهای میکرون به شمار می‌رود اما میکرون از سوی رگولاتورهای چین تحت تفحص قرار گرفته است. میکرون اعلام کرده که این تحقیقات، نیمی از فروش این شرکت در چین را به خطر انداخته است.

به گفته وزیر اقتصاد ژاپن، توکیو حداکثر ۱۶۷ میلیارد ین اختصاص داده تا هزینه‌های تولید میکرون شامل ۲۵ میلیارد ین هزینه‌های توسعه را پوشش دهد. میکرون اعلام کرده که قصد دارد حدود ۵۰۰ میلیارد ین هزینه کرده و فناوری را در ژاپن تولید کند که «وان گاما» نامیده است. بلومبرگ پیش از این گزارش کرده بود دولت ژاپن حدود ۲۰۰ میلیارد ین یارانه را برای کارخانه میکرون در هیروشیما تهیه می‌کند.

همزمان با تلاش‌های توکیو، مسائل کارگری و کندی روند اعطای منابع مالی وعده داده شده ‌در آمریکا، مانع اقدامات واشنگتن برای تقویت تولید داخلی تراشه شده است. شرکت TSMC تایوان که بزرگترین تراشه‌ساز جهان است، در ژوئیه آغاز تولید کارخانه‌اش در آریزونا را تا سال ۲۰۲۵ به تعویق انداخت.

در مقابل، ساخت کارخانه شرکت TSMC در جنوب ژاپن، به صورت نسبتا روان در جریان است. دولت فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن، میلیاردها دلار یارانه برای سه برابر کردن تولید داخلی تراشه تا سال ۲۰۳۰ و کمک به ژاپن سالمند برای کسب مجدد برتری در عرصه فناوری، اختصاص داده است. دولت ژاپن سرگرم مذاکره برای حمایت از دومین کارخانه شرکت TSMC در این کشور و تامین مالی شرکت راپیدوس برای تولید تراشه‌های پیشرفته بومی است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، میکرون که در سال ۲۰۱۳، فعالیت‌های شرکت ژاپنی «الپیدا مموری» را خریداری کرد، بیش از ۴۰۰۰ مهندس و تکنیسین را در ژاپن، استخدام کرده است.

منبع: ايسنا
کدخبر: 308608

ارسال نظر