|

خبر بد برای تازه عروس ها / لوازم خانگی در آستانه گرانی

طی ما‌ه‌های اخیر داستان افزایش قیمت برخی از شرکت‌های تولیدکننده لوازم خانگی خبرساز شد و موضوع تا سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان هم کشیده شد و این سازمان هر گونه صدور مجوز افزایش قیمت را رد کرد، امروز دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی هم اعلام کرد که تاکنون درباره مجوزهای افزایش قیمت اعلام نظر رسمی نشده است.با این حال تولیدکنندگان همچنان در انتظار صدور جواز افزایش قیمت هستند.

اقتصاد خبر بد برای تازه عروس ها / لوازم خانگی در آستانه گرانی

بازار در حالی شاهد افزایش زیر پوستی قیمت لوازم خانگی است که وزارت صمت در ماه‌های پایانی سال خبر از عدم صدور مجوز افزایش قیمت لوازم خانگی داد و اعلام کرد که از تیرماه (۱۴۰۱) مجوزی برای افزایش لوازم خانگی صادر نشده است، اما ظاهرا در حال حاضر تولیدکنندگان در انتظار دریافت مجوز افزایش قیمت لوازم خانگی هستند.

در این خصوص دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی با بیان اینکه تاکنون درباره مجوزهای افزایش قیمت اعلام نظر رسمی نشده، اما به نظر می‌رسد مکانیزم عرضه و تقاضا در حال پذیرفته شدن است، گفت: حدود ۳۰ درصد هزینه‌های تولید داخل مربوط به عوارض و مالیات است و با در نظر گرفتن همین فاکتور، قاچاق ۳۰ درصد زیر قیمت تولید داخل است.

به گفته عباس هاشمی، تاکنون درباره مجوزهای افزایش قیمت اعلام نظر رسمی نشده، اما با توجه به نظرات وزیر صمت که به نظر می‌رسد اعتقاد به مکانیزم عرضه و تقاضا دارند، فکر می‌کنم حاکمیت در حال پذیرفتن این مکانیزم است و کم کم به آن سمت و سو می‌رویم.

از تیر ماه سال گذشته مجوز رسمی برای افزایش قیمت نداشتیم، اما تولیدکنندگان هم بدون افزایش قیمت متناسب با اثرگذاری تورم در بخش تولید، نمی‌توانند ادامه دهند. پس مجبورند برای بقای بنگاه تولیدی به شکل‌های مختلف به قول آقای وزیر حتی در مواردی التماسی، مدارک خود را ارائه می‌دهند و ریسک تعزیرات را هم قبول می‌کنند. اما به هر حال در جهت تحقق شعار سال از دولت انتظار همراهی و همکاری داریم.

قاچاق ارزان‌تر از تولید

هاشمی در ادامه با بیان اینکه جلسات متوالی در حوزه قاچاق برگزار شد و شناسه کالا و کد رهگیری هم کمک کننده است، گفت: اما با توجه به هزینه‌های تولید، قاچاق ارزان‌تر تمام می‌شود. حدود ۳۰ درصد هزینه‌های تولید داخل مربوط به عوارض و مالیات است. بنابراین با در نظر گرفتن همین فاکتور، قاچاق ۳۰ درصد زیر قیمت تولید داخل است. تولیدکنندگان داخلی باید برای حفظ سهم بازار در حوزه خدمات پس از فروش و قیمت دقت لازم را داشته باشند.

وی در ادامه با بیان اینکه آمار دقیقی از قاچاق وجود ندارد، تصریح کرد: برآوردهایی که مطرح می‌شود این است که سهم کالای قاچاق در بازار لوازم خانگی ۳۰ تا ۳۵ درصد است، اما این رقم قطعی نیست. بخشی از مبادی ورودی قاچاق هم قانونی است. برای مثال سهمیه‌های پیله وری سقف و محدوده داره و نباید از استان خارج شود، اما در مواردی نظارت کافی نیست و ممکن است بازرگانی از تهران برود و چند هزار کارت پیله وری بگیرد و لوازم خانگی وارد کند.

 

 

منبع: اکو ایران
کدخبر: 309047

ارسال نظر

 

آخرین اخبار