|

لوازم خانگی / واردات لوازم خانگی / قیمت لوازم خانگی

راهکار دولت برای کنترل قیمت لوازم خانگی / بازار از رکود خارج می شود؟

با توجه به گفته‌های رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، آزادسازی واردات لوازم خانگی تنها مرتبط با کالاهایی است که تأثیر قابل توجهی در بهبود روند مصرف انرژی دارند.

اقتصاد

ز سال ۱۳۹۸ تاکنون، واردات لوازم خانگی در ایران ممنوع شده بود. اما به دلیل نارضایتی مصرف‌کنندگان از قیمت‌های بالای لوازم خانگی تولید داخلی، در حال حاضر شایعات مختلفی درباره آزادسازی واردات این کالاها در حال شنیده شدن است. در این بین، مهدی ضیغمی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرده است که واردات لوازم خانگی به‌صورت محدود آزاد می‌شود و تنها مرتبط با کالاهایی است که در مصرف انرژی بهبودی ایجاد کنند.

مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، در نشست خبری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران که در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران تشکیل شده بود، درباره آزادسازی واردات لوازم خانگی توضیح داد: آزادسازی واردات لوازم خانگی تنها مربوط به کالاهایی است که بر اصلاح روند مصرف انرژی تأثیر دارند. او درباره نارضایتی مصرف‌کنندگان از انحصار بازار لوازم خانگی به دست تولیدکنندگان داخلی و جهش قیمت لوازم خانگی هم گفت که سیاست دولت حمایت از تولیدکنندگان لوازم خانگی است و البته لوازم خانگی به سرنوشت خودرو مبتلا نمی‌شود، زیرا آزادسازی واردات لوازم خانگی نسبت به خودرو ساد‌ه‌تر است.

ضمن اینکه در حال حاضر لوازم خانگی خارجی به‌صورت ته‌لنجی و چمدانی به کشور وارد می‌شود. رئیس سازمان توسعه تجارت ایران درباره واردات خودرو هم توضیح داد که «واردات خودرو با قطعیت امسال و سال بعد انجام می‌شود و خللی در برنامه‌های دولت پیش نخواهد آمد و مشکل ارزی به معنای عام در این زمینه نداریم. با بانک مرکزی درمورد تخصیص ارز جلسات نزدیکی را برگزار کردیم تا روند تخصیص ارز را تسریع کنیم و در دو هفته گذشته ۱۱۰ میلیون دلار برای واردات خودرو به کشورها ارز تخصیص دادیم ولی اعلام کردیم که یک فرصت طلایی برای واردات خودرو داریم که در ماه آتی است که بتوانیم عدد قابل توجهی ارز تخصیص دهیم که با بانک مرکزی به جمع‌بندی رسیدیم. به‌لحاظ پتانسیلی که داریم حداقل امکان واردات ۴۰ هزار خودروی دیگر را داریم. اما به این شرط که بانک مرکزی در این مدت به‌سرعت ارز مورد نیاز را تخصیص داد.

ضیغمی در پاسخ به اینکه قرار بود تحویل خودرو به ۳۰ هزار متقاضی که اسفند پارسال ثبت‌نام کرده بودند تا آخر آذر تعیین تکلیف شود، گفت: تأخیر دو تا سه هفته‌ای خواهیم داشت ولی تعیین تکلیف را انجام خواهیم داد. در این نشست همچنین مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه، به «شرق» خبر داد که «موافقت‌نامه تجارت آزاد با اوراسیا ۲۵ دسامبر در سن‌پترزبورگ امضا خواهد شد».

او همچنین توضیح داد که «تجارت ایران در هشت‌ماهه امسال با اوراسیا پنج میلیارد دلار بوده است که تقریبا ۲۵ تا ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است». معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه همچنین توضیح داد که «شروع تجارت ایران با اوراسیا با ارمنستان کلید می‌خورد، هرچند باید تأکید کرد که ظرفیت صادرات ایران محدود است؛ بنابراین در گام نخست باید در بخش صادرات ظرفیت‌سازی شود».

صفری  گفت: علت کاهش ارزش صادرات ایران در مقابل افزایش حجم صادرات، افزایش خام‌فروشی نبوده و علت این مسئله کاهش قیمت جهانی محصولات صادراتی ایران در سال جاری بوده است. به‌عنوان مثال قیمت جهانی اوره و محصولات پتروشیمی کاهش یافته و همین مسئله ارزش صادرات کشور را متأثر کرده است. گفتنی است ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران هشتم تا دوازدهم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

منبع: شرق
کدخبر: 315551

ارسال نظر