|

اظهارنامه مالیاتی/ مالیات/ ارزش افزوده

مهلت تحویل اظهارنامه مالیاتی تمدید شد / معنی ارزش افزوده را با یک مثال بهتر بفهمید

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده فصل پاییز سال ۱۴۰۲ را تا ۲۰ دی ماه تمدید کرد.

اقتصاد

ارزش افزوده که در زبان انگلیسی با عنوان Value added شناخته می‌شود، به ارزشی گفته می‌شود که در فرآیند تولید یک محصول به کالای واسطه‌ای یا همان مواد اولیه محصول اضافه می‌شود. البته ارزش افزوده مختص به یک کالا نیست، بلکه به فرآیند تولید مرتبط است.

در یک تعریف دقیق ارزش افزوده به افزایش ارزش پولی کالا در طی مراحل تولید گفته می‌شود. با عبور یک کالا از هر مرحله از تولید محصول ارزشی به کالا اضافه می‌شود که به آن ارزش افزوده می‌گوییم. ارزش افزوده را می‌توانیم برابر با اختلاف بین ارزش محصول تولید شده با مجموع ارزش مواد اولیه یک محصول بدانیم که گزارش ارزش افزوده را تشکیل می‌دهد.

ارزش افزوده چیست با مثال: اگر تهیه یک کیلو شیرینی، ۲۰۰ تومان شکر، ۳۰۰ تومان، ۳۰۰ تومان آرد، ۳۵۰ تومان تخم مرغ و ۴۵۰ تومان از دیگر موارد اولیه استفاده شده باشد و در نهایت محصول نهایی شده را به قیمت ۵۰۰۰ تومان بفروشیم، ارزش افزوده این یک کیلو شیرینی ۳۷۰۰ تومان خواهد بود.

به گزارش سازمان امور مالیاتی ایران، در بخشنامه‌ای که از سوی سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور صادر شده، آمده است «نظر به اینکه آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره سوم (پاییز) سال ۱۴۰۲ مصادف با روز جمعه (مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۱۵) است؛ به منظور تکریم مودیان و فراهم آوردن زمینه اجرای تکالیف قانونی برای آنان، بنا بر اختیار حاصل از قانون مالیات بر ارزش افزوده، موارد ذیل را مقرر می‌دارد:

ادارات کل امور مالیاتی موظف‌اند در مورد مودیانی که اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده مربوط به دوره سوم (پاییز) سال ۱۴۰۲ را تا پایان روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۲۰ تسلیم می‌نمایند، امکان برخورداری صددرصدی بخشودگی جرایم عدم تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر برای دوره مزبور را در صورت درخواست مودیان برای آنان فراهم نمایند.

این اطلاعیه ادامه یافت: با عنایت به زمان ابلاغ قانون تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان و به منظور رسیدگی و پذیرش اعتبار مالیات و عوارض ارزش افزوده خریدهای انجام شده به استناد صورتحساب‌های صادره خارج از سامانه مودیان، مودیان عضو سامانه نیز مکلف به تسلیم اظهارنامه تا تاریخ تعیین شده است.

مودیان گرامی می توانند بدون مراجعه به واحدهای خدمات مودیان یا بانک،ازطریق سامانه www.evat.ir اقدام به تکمیل و صدور قبض مالیات و عوارض نموده و پس از دریافت شناسه قبض و شناسه پرداخت از طریق درگاههای "بانک ملی" شامل ATM، تلفنبانک، اینترنت بانک، POS اقدام به پرداخت مالیات و عوارض نمایند. لازم به ذکر است بعد از پرداخت قبض مذکور نیازی به ثبت آن در سامانه نمی باشد.

 

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 316573

ارسال نظر

 

آخرین اخبار