|

قیمت طلا / قیمت روز دلار / نرخ ارز

دلار از این تاریخ گران می شود / پیش بینی بازار ارز

قیمت دلار در روز چهارشنبه به افزایش ۲۰۰ تومانی رسید و از محدوده نیمه کانال ۵۰ هزار تومانی فراتر رفت. بر اساس نظر کارشناسان اقتصادی، سیاست تثبیت ارز تا زمان برگزاری انتخابات مجلس پابرجاست، اما دوام آن کم خواهد بود و احتمالا پس از انتخابات، شاهد افزایش نرخ ارز باشیم.

اقتصاد دلار از این تاریخ گران می شود / پیش بینی بازار ارز

در روز چهارشنبه، قیمت دلار با افزایش ۲۰۰ تومانی به قیمت ۵۰ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. این افزایش، بیشترین رشد قیمت در هفته جاری بود.

با وجود اینکه دلار ماه‌هاست تحت تاثیر سیاست‌های ارزی بانک مرکزی با هدف مهار تورم فریز شده، اما کارشناسان اقتصادی معتقدند این فنر فشرده که مورد قبول نهاد پولی کشور نیست، جایی رها می‌شود.

در پنجمین روز هفته، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه هیات دولت به موضوع مهار رشد افسارگسیخته نقدینگی اشاره کرد و رقم رشد نقدینگی جدیدی را بیان کرد که مناقشه برانگیز بود. او تاکید کرد: متاسفانه در کشور ما هم به دلیل کم‌انضباطی‌های پولی و مالی که در گذشته وجود داشته است، با رشد افسار گسیخته نقدینگی مواجه شدیم.

به گفته خاندوزی، این عدد از ۳۹ در سال ۱۴۰۰ به ۳۱ در سال ۱۴۰۱ و ۲۶ در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۲ در جهت انضباط بخشی کاهش پیدا کرده است. اگر سخن خاندوزی را مبنای رشد ۹ ماهه نخست نقدینگی در امسال (پایان آذر ماه نسبت به ابتدای سال) قرار دهیم، حجم نقدینگی در پایان آذر ماه برابر با ۷ هزار و ۹۸۵ همت خواهد بود. بر همین اساس رشد نقطه‌به‌نقطه این متغیر تورم ساز در پایان آذر ماه عدد ۳۵.۲ درصدی را نشان می‌دهد؛ این در حالیست که رشد نقطه به نقطه نقدینگی در پایان آبان ماه ۲۶.۲ درصد بوده است.

مهار تورم با بهای رشد افسارگسیخته نقدینگی

با این وجود محمدرضا فرزین در شصت و سومین اجلاس سالانه مجمع عمومی و فوق‌العاده بانک مرکزی تاکید کرد: سیاست‌های جدید بانک مرکزی با محورهای کنترل و مدیریت رشد نقدینگی با هدف مهار تورم، تنظیم‌گری و مدیریت بازار ارز، تقویت نظارت و اصلاح نظام بانکی، تقویت حکمرانی ریال و تقویت دیپلماسی ارزی و پولی و مدیریت انتظارات تورمی و افزایش اعتماد مردم و فعالان اقتصادی به آینده اقتصاد ایران است.

در همین راستا کارشناسان اقتصادی ارزش ذاتی دلار را که در ماه گذشته بازه ۶۰ تا ۶۱ هزار تومان بود را با یک پله صعود یعنی محدوده قیمتی  ۶۲ هزار تومان در نظر می‌گیرند. به اعتقاد آنها اگر قیمت را در میانه کانال ۵۰ هزار تومان در نظر بگیریم و فاصله آن را با ارزش ذاتی محاسبه کنیم به گپ ۲۰ درصد و حباب منفی می‌رسیم که معمولا دلار این فاصله را قبول نمی‌کند.

دلار

پیش بینی قیمت دلار در هفته سوم دی‌ماه

به نظر می‌رسد برای هفته آینده، دلار در کانال ۵۱ تا ۵۲ هزار تومان قابل پیش‌بینی است. باید در نظر بگیریم علی‌رغم تلاش بازارساز معمولا در بهمن دست سیاست‌گذار برای مداخله در بازار بسته است. بنابراین تا پایان سال، انتظار حرکت دلار به سمت بالای کریدور ۵۰ هزار تومان وجود دارد. با این وجود تلاش سیاست‌گذار، کنترل و تثبیت قیمت دلار تا انتخابات پیش رو است.

تحلیلگران اقتصادی می‌گویند اگر در بحث سیاست خارجی خبرهای مثبتی نشنویم، تا انتهای سال بعید است که دولت بتواند نرخ ارز را ثابت نگه‌ دارد و سیاست تثبیت قیمت دلار ادامه‌دار باشد.

افزایش قیمت دلار در بازارهای مجاور

گفتنی است روز چهارشنبه قیمت دلار در بازارها همسایه روند صعودی داشت. دلار هرات با رشد ۱۳۰ تومانی به کانال ۵۰ هزار تومانی ورود کرد و با قیمت ۵۰ هزار و ۳۰ تومانی معامله شد. دلار سلیمانیه با قیمت ۵۰ هزار و ۶۲۰ تومان معامله شد و رشد ۱۰۰ تومانی داشت. درهم امارات با ۵۰ تومان افزایش روی قیمت ۱۳ هزار و ۸۵۰ تومانی ایستاد.

ارزش-پول-ایران

نقش دولت در کنترل بازار ارز

دولت ممکن است نقش مهمی در کنترل بازار ارز داشته باشد. این نقش می‌تواند شامل تعیین قیمت ارز، اعمال محدودیت‌ها بر روی خرید و فروش ارز، انجام معاملات ارزی توسط بانک‌ها و مؤسسات مالی، و ارائه تسهیلات یا ترفندهای مالی برای تنظیم بازار ارز باشد. علاوه بر این، دولت ممکن است از اقداماتی مانند تغییر سیاست‌های پولی و مالی، مذاکرات با کشورهای دیگر برای دستیابی به توافقات مالیاتی و تجاری، و اعمال محدودیت‌های واردات و صادرات ارز استفاده کند تا بازار ارز را کنترل کند. این تدابیر معمولاً به منظور مدیریت نوسانات بازار ارز، کنترل اینفلیشن و تأمین پایداری مالی در کشور انجام می‌شود.

کنترل رشد نقدینگی در جامعه

کنترل نقدینگی یکی از وظایف اصلی دولت و بانک‌های مرکزی در جوامع است. این فرایند شامل نظارت بر تأمین پول، تنظیم نرخ سود و قیمت‌ها، مدیریت تورم، و کنترل نوسانات اقتصادی است. برای این منظور، دولت و بانک مرکزی از اقداماتی از قبیل تنظیم نرخ سود و تورم، تعیین سیاست‌های پولی، و اجرای سیاست‌های مالی برای کاهش نقدینگی و کنترل تورم استفاده می‌کنند. این اقدامات معمولاً به منظور ایجاد استحکام مالی، تقلیل تورم، و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی در جامعه انجام می‌شود.

منبع: تجارت‌نیوز
کدخبر: 317175
  • ناشناس ارسالی در

    نمیدونم چرا بعضی‌ها دوست دارنند دلار بره بالاشماها که اقتصاددان هستید بکوشید نرخ دلار بیارید پایین حتماً باید پست ومقام داشته باشید

  • احمد ارسالی در

    قبول همه ی مشکلات ناشی از دولتهای قبل بو ده. اما این دولت تا حالا چه کار مثبتی کر ده که مردم در سر سفره هاشون احساس کنند

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین