|

قیمت طلا/ بازار طلا/ پیش بینی قیمت طلا

سکه بازان در مرز سقوط؟ / پیش بینی خطرناک درباره بازار طلا

در بازار سکه، فاصله بین ارزش ذاتی سکه و قیمت نقدی آن افزایش یافته است. برخی از فنی‌ها به باور دارند که سکه، با وجود پشتوانه بنیادی قوی، رشد نکرده است. از این رو، در صورتی که قیمت طلا و سکه کاهش یابد، احتمال کاهش قیمت سکه نیز وجود دارد.

اقتصاد سکه بازان در مرز سقوط؟ / پیش بینی خطرناک درباره بازار طلا

در روز گذشته، قیمت سکه امامی در معاملات نقدی، با استناد به آخرین قیمت دهی اتحادیه طلا و جواهر ایران در عصر دیروز، به ۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافت. این اتفاق در شرایطی رخ داد که بازار جهانی طلا تعطیل بود و قیمت دلار نیز به ندرت تغییر می‌کرد. معامله‌گران معتقد بودند که رابطه بین سکه و دلار جدا شده است و قیمت طلا در بازار داخلی به عنوان رهبر رشد کرده است. این نکته نشان داد که در شرایطی که بازار جهانی طلا و دلار تحت تأثیر قرار می‌گیرند، قیمت سکه در بازار داخلی می‌تواند به طور مستقل تغییر کند.

البته نکته  قابل تامل در مورد قیمت سکه این است که شکاف ارزش ذاتی و نقدی آن به بیش از ۶ میلیون تومان رسیده است. به عبارت دیگر قیمت واقعی سکه در حدود ۲۴ میلیون و ۴۱۲ هزار تومان است. به عقیده این دسته از تحلیلگران با افزایش هیجانی قیمت سکه در روز های گذشته حباب سکه زیاد شده است. به باور برخی از  فنی‌ها سکه با پشتوانه بنیادی قوی رشد نکرده است و در صورتی که طلا و سکه نزولی شود احتمال اینکه سکه هم نزولی شود وجود دارد.

فعالان اقتصادی درباره کاهش حباب سکه دو نسخه دارند. نخست اینکه قیمت سکه در بازار امروز دوشنبه ۱۸ دی ماه عقب نشینی کند و تا کف کانال ۳۰ میلیون تومان پایین برود. دوم اینکه دلار تغییر مسیر دهد.

البته لازم به ذکر است که قیمت طلای جهلانی در شروع معاملات در زمان نگارش این گزارش  تقریبا ۹ دلار کاهش  را تجربه کرده بود  و تا ۲۰۳۶ دلار پایین آمد.برخی از سکه بازان معتقدند این اتفاق احتمالا بازار سکه امامی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. البته برخی از معامله گران  مدعی بودند که دلار در معاملات پشت خطی رشد کرده و این اتفاق ممکن است از اثر کاهشی طلا بکاهد.

تکنیکالیست ها معتقدند  در حال حاضر سکه امامی مرز ۳۰ میلیون و۸۰۰ هزار تومان را پیش روی خود دارد. از سوی دیگر اگر محدوده فعلی سکه از دست برود احتمال عقب نشینی تدریجی سکه تا کف کانال ۳۰ میلیون تومان محتمل است.

آخرین پیش بینی ها درباره بازار طلا

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران، درباره تعویق سه ماهه سامانه جامع تجارت، گفت: به مدت سه ماه طرح‌های دولت در این زمینه طبق جلسه ما با وزارت کشور و مسئول مربوطه به تعویق افتاده است تا بررسی‌های لازم انجام شود و پس از آرامش و آگاهی در بازار مجدد طرح بررسی شود.

وی در ادامه درباره عدم تمکین مردم از سامانه‌های دولتی بیان کرد: مشکل اصلی تعدد سامانه است؛ در سامانه تجارت بحث امنیت و ثبت سرمایه مطرح است و مصرف کننده حتما باید کد ملی اش را بدهد. در سامانه‌های فروشگاهی الزامی به کد ملی نیست. تعدد سامانه‌ها باعث می‌شود سردرگمی و مشکل برای همکاران ما و مردم ایجاد شود. در زمان اجرای این قوانین بستر‌های آموزش و اطلاع رسانی ضعیف بود. وقتی ۴۸ ساعت مانده به این اعلام با یک سری اطلاعات غلط و کذب فضای مسموم در فضای مجازی ایجاد می‌کنند.

او افزود: صحبت این سامانه‌ها ربطی به مالیات در حال حاضر ندارد و بحث شفافیت خرید و فروش و فرار مالیاتی است. باید فاکتور‌های الکترونیکی در سامانه‌های فروشگاهی ثبت شود و سه ماه وقت داده‌اند که به تدریج این کار انجام شود. جرائم این کار که در صورت عدم ثبت جدیست به تعویق افتاده است.

بذرافشان درباره تصورات منفی نسبت به مالیات در بازار طلا اظهار داشت: سامانه جامع تجارت از سال گذشته اجرا شد و واکنش همکاران ما نسبت به این مسئله از جمله ثبت سرمایه اولیه و امنیت سامانه موضوع محل بحث بود. بستر‌های آموزشی در جامعه برای مردم وجود ندارد. وقتی از افراد کد ملی می‌خواهند فرد حس می‌کند بعدا دچار مشکل می‌شود. طلا جز گران‌ترین فلزات دنیاست و افراد نسبت به ترسی که درباره ثبت هویت خود دارند، وارد فضا‌های غیرصنفی و دلالی و مجازی شده اند. این کار باعث شد افراد طلا‌های بدون کد استاندارد و سکه غیربانکی بخرند. با توجه به اینکه این افراد صنفی نیستند ما هم امکان پیگیری نداریم. دولت باید نقش اعتمادسازی بین مردم در جامعه با سازمان امور مالیاتی و همینطور همکاران ما نسبت به این مسئله پررنگ کند. باید نگاه در اصناف و سازمان دارایی یک نگاه کاری باشد و آن چهره و تصور بدی که درباره مالیات وجود دارد از بین برود. طی روز‌های گذشته حرف‌های غیرکارشناسی زده شد.

بذرافشان درباره شکل گیری بازار‌های غیررسمی با سیاست‌های مالیاتی دولت در حوزه طلا گفت: یک هفته گذشته تاکنون یک شرایطی در صنعت طلا به وجود آمده که همه درگیر رکود بیشتر شدند. نتایج این اقدام فرار سرمایه از کشور و فرار مالیاتی به وجود می‌آورد. باید یک مقدار اعتمادسازی نسبت به دولت و اصناف و دارایی و مالیات انجام شود. این مسئله نیازمند یک بستر آموزشی و اطلاع رسانی پررنگ است. الان فرد سکه را از یک دلال در خیابان می‌خرد برای اینکه کد ملی اش ثبت نشود. بعد به اتحادیه مراجعه می‌کند که سکه غیربانکی و فاقد کداستاندارد است، اما ما چگونه پیگیری کنیم؟ مردم باید خیالیشان راحت شود که ثبت کدملی زیانی برایشان ندارد.

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 317481

ارسال نظر

 

آخرین اخبار