|

بورس / بازار سرمایه / وضعیت بورس

خطر از سر بورس رفع شد؟ / آخرین جزئیات درباره وضعیت بازار سرمایه

وزارت اقتصاد تأکید کرد: دولت بر اساس قولی که به فعالان این بخش داده هرگز اجازه تکرار اتفاقات سال ۹۹ را در بورس نخواهد داد و آنچه در بازار بورس در حال اتفاق است، بخشی از ذات این نهاد بوده و دلیل بر شکست برنامه های دولت برای رونق تالار شیشه ای نیست.

اقتصاد خطر از سر بورس رفع شد؟ / آخرین جزئیات درباره وضعیت بازار سرمایه

وزارت امور اقتصادی و دارایی در واکنش به وضعیت بازار سرمایه و انتقادات نسبت به عدم حمایت دولت از این بازار، تأکید کرده است که دولت سیزدهم در طول بیش از دو سال گذشته تمرکز خود را بر اقدامات بنیادی جهت توسعه و تقویت بازار سرمایه کشور قرار داده است. آنها تأکید می‌کنند که کارنامه اقداماتی که تاکنون به سرانجام رسیده و یا در حال انجام است، شاهکاری از این رویکرد دولت است.

این بیانات نشان می‌دهد که وزارت امور اقتصادی و دارایی ادعا می‌کند دولت در زمینه توسعه و تقویت بازار سرمایه تلاش‌های قابل توجهی انجام داده است و برنامه‌ها و اقداماتی را به عمل آورده است که نتایج قابل ملاحظه‌ای داشته است یا در حال پیگیری است. به هر حال، ارزیابی وضعیت بازار سرمایه و تأثیر اقدامات دولت به عهده‌ی ناظران و متخصصان مربوطه است و نیازمند بررسی دقیق و جامع توسط این نهادها است.

در ادامه توضیحات وزارت اقتصاد آمده است: دولت سیزدهم در همه روزهای پر التهاب دو سال گذشته همواره حمایت از بازار سرمایه را رها نکرده است هرچند نوسان در این بازار امری طبیعی و بدیهی محسوب می شود؛ اما دولت بر اساس قولی که به فعالان این بخش داده است هرگز اجازه تکرار اتفاقات سال ۹۹ را در بورس نخواهد داد و اکنون آنچه در بازار بورس در حال اتفاق است، بخشی از ذات این نهاد بوده و دلیل بر شکست برنامه های دولت برای رونق تالار شیشه ای نیست.

با استمرار سیاست مالی و پولی دولت در بودجه سال آینده و حفظ آرامش و ثبات در اقتصاد، سرمایه‌ به جای ورود به بازارهای موازی به سمت بازار سرمایه و بخش‌های مولد حرکت می‌کند.

در اقتصاد هر گاه دولت سهم خود را در اقتصاد زیاد کند، کاهش سهم بخش خصوصی را به دنبال دارد و بودجه انقباضی به این معنا است که دولت فضا را برای بخش خصوصی و توسعه سرمایه‌گذاری شرکت‌ها و ورود شرکت‌ها به عرصه اقتصاد باز می‌کند. دولت سیزدهم همیشه بر اقدامات بنیادی در راستای توسعه و تقویت بازار سرمایه کشور تاکید داشته و برخی از اقدامات صورت‌گرفته طی دو سال استقرار دولت سیزدهم از جمله تدوین آیین‌نامه اجرایی «بازار مبادلات شمش طلا در بورس کالای ایران» ، تدوین دستورالعمل تأمین مالی در زنجیره تأمین به پشتوانه اسناد اعتباری در بورس‎های کالایی کشور، استفاده از ظرفیت صندوق تثبیت بازار سرمایه و تدوین آیین‌نامه‌های مربوطه و اصلاح اساسنامه صندوق مذکور،تدوین آیین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان در حوزه اقتصاد، تصویب بسته حمایتی ۱۰ بندی مورخ بهمن ۱۴۰۰؛ با هدف بهبود ثبات و پیش‌بینی‌پذیری در اقتصاد، تدوین بسته دوم حمایت از سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه، ارتقای سازوکار تشکیل و پذیرش «شرکت پروژه (سهامی عام)» با موضوع فعالیت‌های معدنی (طلا و مس) و اخذ موافقت اصولی دو شرکت پروژه سهامی عام در حوزه استخراج طلا و تغلیظ مس از سازمان بورس و اوراق بهادار، اقدامات اجرایی در راستای طراحی و انتشار گواهی سپرده کالایی بر پایه نفت و میعانات گازی در بورس انرژی ایران و طراحی و انتشار گواهی سپرده کالایی بر پایه شمش طلا در بورس کالای ایران، سهیل و تشویق ورود شرکت‌ها به بازار سهام در همین راستا انجام شده است.

سیاست‌های اقتصادی دولت مبتنی‌ بر ایجاد آرامش و ثبات در بازارها به‌ویژه بازار ارز و بورس است و با استمرار این سیاست‌های پولی و مالی انتظار می رود شاهد تسریع در حرکت پول از سایر بازارها به سمت بازار سرمایه باشیم.

منبع: تسنیم
کدخبر: 317704
  • ناشناس ارسالی در

    سال ۹۹ دلار بوده ۲۲ هزار تومان ، سکه‌ بوده حدود ۸ میلیون تومان ، پراید بوده حدود ۷۰ میلیون تومان و شاخص کل بورس بوده دقیقا" ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد که بعد از گذشت حدود ۳ سال و دلار ۲/۵برابر شده و رسیده به ۵۲ هزار تومان ، سکه‌ با رشد ۳/۵برابری رسیده به ۳۲ میلیون تومان ، پراید با رشدی ۵ برابری رسیده به بالای ۳۵۰میلیون تومان ، قیمت زمین و ملک که رشدی حداقل ۱۰ برابری داشته نسبت به سال ۹۹ ولی شاخص کل بورس نه تنها پا به پای بازارهای موازی رشد نکرده ، حتی مثل دلار هم ۲/۵برابر نشده بلکه سقوط کرده و چندین سال هست که شاخص کل بورس حول عدد ۲ میلیون واحد می چرخد!!!!!!!!

ارسال نظر

 

آخرین اخبار