اورژانس/بیمارستانی/وزارت بهداشت
ناوگان اورژانس تقویت شد/کمبود نیروی کارشناس اورژانس
جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور، در یک نشست با فرمانداران، برخی مسئولین و خیرین لارستان و شهرستانهای همجوار، اعلام کرد که در حال حاضر در اختیار سازمان اورژانس ۳ هزار دستگاه آمبولانس قدیمی و فرسوده وجود دارد که بیش از ۱۵ سال سابقهی کاری دارند.
همچنین، اقدامات لازم برای خرید ۵۰۰ دستگاه آمبولانس جدید در حال انجام است و سازمان اورژانس در تلاش است تا این آمبولانسها به صورت عادلانه و مناسب توزیع شوند. این تلاش ها به منظور بهبود و تقویت ظرفیت و سرویسدهی سیستم اورژانس در سراسر کشور انجام میشود.
او ادامه داد: گاهی مسئولان وعدههایی را میدهند که بخصوص با توجه به محدودیتهای مالی موجود نمیتوانند آنها را محقق کنند و این باعث بی اعتمادی بین مردم و حاکمیت میشود لذا همه باید سعی کنند این اتفاق نیفتد.
میعادفر افزود: در حوزه فوریتهای پزشکی اقدامات خوبی در این شهرستان شده و «اورژانس هوایی لارستان» جزو نخستین پایگاههای هوایی در کشور بوده که در این شهرستان راه اندازی شده است. همچنین از مجموع ۲۰ اتوبوسآمبولانس موجود در کشور، یک دستگاه به لارستان اختصاص پیدا کرده است و این نشان از پای کار بودن دولت دارد.
او تصریح کرد: سلسله جلسات آمایش سرزمینی به صورت سالانه گرفته میشود تا شاخصها از طرف دولت مشخص شده و هر اقدام باید با آنها سنجیده شود و تلاش ما در مجموعه سازمان اورژانس کشور توسعه متوازن و محرومیت زدایی با رعایت این شاخصها بوده است و نیازهای شهرستانهای این منطقه نیز با همان موارد سنجیده میشود.
کمبود نیروی متخصص در اورژانس
رئیس سازمان اورژانس کشور اضافه کرد: مجموعه اورژانس با کمبود نیروی متخصص رو به روست و اگر میشد همه نیروهای غیرمتخصص را کنار گذاشت و افراد متخصص را جایگزین کرد، همه پایگاههای اورژانس فعال میشد.
تدابیر لازم باید در جذب نیروی اورژانس اندیشیده شود
میعادفر درباره جذب نیروی جدید گفت: وزارت بهداشت در آزمون استخدامی اخیر قرار است ۲۵ هزار نفر نیروی جدید جذب کند که از این تعداد ۳ هزار و ۵۰۰ نفر سهم فوریتهای پزشکی است. اما تقریبا تمام این سهمیه به تغییر وضعیت نیروهای قراردادی و شرکتی و مانند آن اختصاص مییابد و به لحاظ کمّی نیروهای اورژانس افزایش پیدا نمیکند که باید تدابیر لازم اندیشیده شود.
او با اشاره به کمبود آمبولانس، تصریح کرد: خیرین میتوانند در این زمینه کمک کنند و برای وارد کردن آمبولانس جدید توسط این عزیزان و تزریق آن به ناوگان اورژانس کشور با سازمان استاندارد و وزارت صمت در حال هماهنگی هستیم و تسهیل فرآیند واردات و ترخیص به همراه معافیت از پرداخت گمرکی در دستور کار است.
رئیس سازمان اورژانس کشور بیان کرد: البته این تضمین را میدهم که در صورت تأمین آمبولانس توسط خیرین، از سهمیه کشوری برای شهرستانها کم نشود. امیدوارم همانطور که خیرین در این منطقه همیشه یاری رسان دولت بوده اند، مجموعه دولت نیز توجه بیشتری به آنها داشته باشد و کم کاریها را جبران کند.
داریوش دهقان فرماندار ویژه لارستان نیز گفت: خیرین در این منطقه دارای نگرش متفاوتی به کار خیر هستند و شاید شما اقدامات آنها را فقط در حیطه کاری خود یعنی اورژانس ببینید؛ اما آنها در هر زمینهای که خیررسانی به مردم محسوب شود، ورود کرده اند به همین خاطر برخی اقدامات خیرین این منطقه در کل کشور بی نظیر است.
ادامه داد: مدتی پیش یکی از خیرین گفت نمیدانم با کارهای خیر داریم به مردم خدمت میکنیم یا خیانت! چرا که برخی نهادهای دولتی با حضور خیرین، دیگر نیازی به هدایت سرمایه به این منطقه نمیبینند و این قطعا وضعیت خوبی نیست.
بحران نیروی انسانی در اورژانس لارستان
محسن سلمانپور رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان نیز در این جلسه گفت: ما در اورژانس لارستان با بحران نیروی انسانی مواجه هستیم و در حال حاضر پایگاههای مناطق تحت پوشش با حدود ۵۰ درصدِ تعداد نیروی استاندارد برای اداره یک پایگاه اورژانس، مشغول به فعالیت هستند. اما با این حال با تلاش همکاران اجازه داده نشده که حتی یک پایگاه تعطیل شود.
او افزود: این منطقه، هم به لحاظ تعداد خیرین و هم از جهت میزان همتی که دارند بسیار برجسته است. اساسا حمایت خیرین موجب شد تا بسیاری از امتیازها از جمله اتوبوسآمبولانس بتواند برای مجموعه علوم پزشکی لارستان و مناطق تحت پوشش گرفته شود.
سلمانپور پیشنهاد داد: اگر مدیریت متمرکز آمبولانسهای کل کشور موجود در درمانگاه ها، اورژانس پیش بیمارستانی و حتی بیمارستانها زیر نظر سازمان اورژانس کشور قرار گیرد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. حتی آمبولانسهایی که تحت عنوان آمبولانس بی پلاک داریم، میتوانند فعال شوند و نیازها را تامین کنند.
ارسال نظر