|

قیمت دلار/ بازار دلار/ مرکز مبادله ارز و طلا

قیمت جدید دلار اعلام شد / بازار به هم می ریزد؟

در معاملات امروز مرکز مبادله طلا و ارز ایران، قیمت هر اسکناس دلار آمریکا به ۴۲،۹۲۶ تومان و قیمت حواله دلار به ۳۹،۵۲۷ تومان رسید.

اقتصاد

در روز شنبه، ۲۳ دی ماه ۱۴۰۲، در مرکز مبادله ارز و طلا ایران، قیمت هر اسکناس دلار آمریکا با ثبات نسبت به روز قبل به مقدار ۴۲ هزار و ۹۲۶ تومان تعیین شده است و نرخ حواله دلار نیز با قیمت ۳۹ هزار و ۵۲۷ تومان معامله می‌شود.

قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران نیز با افزایش نسبت به روز کاری قبل به ۴۷ هزار و ۴۷ تومان و نرخ حواله یورو نیز با کاهش به ۴۳ هزار و ۳۲۱ تومان رسیده است.

از سوی دیگر، اسکناس  درهم امارات نیز با ثبات قیمت نسبت به روز کاری گذشته ۱۱ هزار و ۶۸۸ تومان ارزش‌گذاری شده و نرخ حواله درهم نیز ۱۰ هزار و ۷۶۳ تومان است.

خبر خوب درباره قیمت دلار

دلار را می توان شاید یک ارز حیاتی دانست که سبب می شود اقتصاد در کشورها ضعیف و یا قوی شود.

کارشناس بازارهای مالی گفت: در گزارش‌های تراز تجاری، صادرات نفتی و غیرنفتی و تعاملات بین‌المللی وضعیت بسیار خوبی داریم که بر نرخ دلار موثر است، بنابراین مردم به هیجانات زودگذر توجه نکنند.

قیمت دلار به عنوان یکی از ارزشمندترین ارزهای جهان، تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می‌گیرد. این عوامل شامل عوامل اقتصادی، سیاسی و جهانی هستند. در عوامل اقتصادی، عواملی مانند نرخ بهره، تورم، رشد اقتصادی و تجارت بین‌المللی تاثیرگذار هستند. در عوامل سیاسی، تصمیمات دولت‌ها و سیاست‌های پولی و ارزی آن‌ها تاثیرگذار است. همچنین، عوامل جهانی مانند تحولات در بازارهای بین‌المللی، تغییرات در نرخ ارزهای دیگر و تحریم‌های بین‌المللی نیز بر قیمت دلار تاثیرگذار هستند.

حمیدرضا جیهانی؛ کارشناس بازارهای مالی با بیان اینکه ما همیشه بازارها را از منظر علمی تحلیل می‌کنیم، ادامه داد: نباید به فضاهای زودگذر و هیجانی توجه کرد. قائدتا ما در بازارها ریسک‌های سیستماتیک و ریسک‌های غیر سیستماتیک داریم.

وی افزود: ریسک‌های سیستماتیک در بازار ارز، بحث‌های اقتصادی ما است که خوشبختانه در گزارش‌های تراز تجاری، صادرات غیرنفتی و تعاملات بین‌المللی وضعیت بسیار خوبی داریم که این‌ها ریسک‌ها به صورت واقعی در ذات ارزش‌گذاری پول ملی ما و نرخ برابری ارزها اثرگذار هستند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: ما یک سری ریسک‌های غیر سیستماتیک داریم که خارج از آن بازار اثرگذارند و در اثر موضوعات مختلف بازارها را به تلاطم و هیجان می‌اندازند که دقیقا همین ماجرای افزایش نرخ ارز با وقوع حادثه کرمان را در زمان شروع جنگ غزه هم داشتیم و شاهد بودیم که به صورت روانی و به خاطر هیجان در رفتار فعالان بازار و بعضی رسانه‌های مسئله دار، بازار را به‌صورت مقطعی متشنج کردند.

جیهانی اشاره کرد: در آن زمان شاهد بودیم که در ابتدای کار نرخ دلار افزایش یافت و بسیاری از دلالان شروع به فروختن ارز مردم کردند و هیجان دادند که نرخ‌ها افزایش پیدا خواهد کرد. باتوجه به اینکه در ذات بازار ارز ما به لحاظ اقتصادی و مولفه‌های اثرگذار اصلی مثل عرضه و تقاضا، ذخایر ارزی بانک مرکزی و تسلط بسیار خوبی که در چندماه اخیر بازارساز روی بازار داشته است، فکر نمی‌کنم که این هیجان کوتاه مدت ادامه دار باشد و قطعا هفته آینده بازار دوباره به ثبات می‌رسد و حتی ممکن است کمتر از قیمت روزهای گذشته هم برسد و فقط این مردم عادی هستند که گرفتار هیجان‌های کاذب رسانه‌های مسئله دار، کانال‌های تلگرامی و دلالان کف بازار می‌شوند و از آنها توسط این گروه‌ها نوسان گیری می‌شود. به نظر من بازار بر می‌گردد و هیجانات فروکش خواهد کرد.

منبع: تسنیم
کدخبر: 317844

ارسال نظر