|

قیمت طلا / قیمت سکه / بازار طلا

وضعیت خطرناک حباب سکه / طلا در بازار چند شد؟

با توجه به افزایش قیمت جهانی طلا و رشد قیمت سکه در بازار داخلی، قیمت سکه بهار آزادی به حدی رسید که حبابی به شمار می‌رود و قیمت آن به ۷ میلیون و ۱۵۵ هزار تومان افزایش یافت. این افزایش قیمت سکه به دلیل تقاضای بالا و جذب سرمایه‌گذاران در بازار سکه رخ داده است.

اقتصاد وضعیت خطرناک حباب سکه / طلا در بازار چند شد؟

باتوجه به اعلام اتحادیه فروشندگان سکه و طلا، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی با طرح جدید (امامی) در اولین ساعات کاری روز شنبه، ۲۳ دی ماه، در بازار تهران با ۳۸۳ هزار تومان افزایش نسبت به روز پنجشنبه به قیمت ۳۲ میلیون و ۱۹۶ هزار تومان فروخته شد. این افزایش قیمت نسبت به روز قبل نشانگر تقاضای بالا و تاثیر قیمت جهانی طلا و سکه بر بازار داخلی است.

هر قطعه سکه تمام بهار طرح قدیم هم ۲۸ میلیون و ۷۹۵ هزار تومان دادوستد شد که نسبت به آخرین قیمت روز گذشته، ۲۷۵ هزار تومان افزایش داشته است.

نیم سکه ۱۷ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان، ربع سکه ۱۱ میلیون و ۵۴۵ هزار تومان و سکه گرمی هم ۶ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان به فروش رسید.

حباب سکه امامی ۷ میلیون و ۱۵۵ هزار تومان و حباب سکه بهار آزادی ۳ میلیون و ۷۸۳ هزار تومان شد. اونس طلا هم در بازارهای جهانی ۲۰۴۹ دلار قیمت خورد.

آخرین پیش بینی ها درباره بازار طلا

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران، درباره تعویق سه ماهه سامانه جامع تجارت، گفت: به مدت سه ماه طرح‌های دولت در این زمینه طبق جلسه ما با وزارت کشور و مسئول مربوطه به تعویق افتاده است تا بررسی‌های لازم انجام شود و پس از آرامش و آگاهی در بازار مجدد طرح بررسی شود.

وی در ادامه درباره عدم تمکین مردم از سامانه‌های دولتی بیان کرد: مشکل اصلی تعدد سامانه است؛ در سامانه تجارت بحث امنیت و ثبت سرمایه مطرح است و مصرف کننده حتما باید کد ملی اش را بدهد. در سامانه‌های فروشگاهی الزامی به کد ملی نیست. تعدد سامانه‌ها باعث می‌شود سردرگمی و مشکل برای همکاران ما و مردم ایجاد شود. در زمان اجرای این قوانین بستر‌های آموزش و اطلاع رسانی ضعیف بود. وقتی ۴۸ ساعت مانده به این اعلام با یک سری اطلاعات غلط و کذب فضای مسموم در فضای مجازی ایجاد می‌کنند.

او افزود: صحبت این سامانه‌ها ربطی به مالیات در حال حاضر ندارد و بحث شفافیت خرید و فروش و فرار مالیاتی است. باید فاکتور‌های الکترونیکی در سامانه‌های فروشگاهی ثبت شود و سه ماه وقت داده‌اند که به تدریج این کار انجام شود. جرائم این کار که در صورت عدم ثبت جدیست به تعویق افتاده است.

بذرافشان درباره تصورات منفی نسبت به مالیات در بازار طلا اظهار داشت: سامانه جامع تجارت از سال گذشته اجرا شد و واکنش همکاران ما نسبت به این مسئله از جمله ثبت سرمایه اولیه و امنیت سامانه موضوع محل بحث بود. بستر‌های آموزشی در جامعه برای مردم وجود ندارد. وقتی از افراد کد ملی می‌خواهند فرد حس می‌کند بعدا دچار مشکل می‌شود. طلا جز گران‌ترین فلزات دنیاست و افراد نسبت به ترسی که درباره ثبت هویت خود دارند، وارد فضا‌های غیرصنفی و دلالی و مجازی شده اند. این کار باعث شد افراد طلا‌های بدون کد استاندارد و سکه غیربانکی بخرند. با توجه به اینکه این افراد صنفی نیستند ما هم امکان پیگیری نداریم. دولت باید نقش اعتمادسازی بین مردم در جامعه با سازمان امور مالیاتی و همینطور همکاران ما نسبت به این مسئله پررنگ کند. باید نگاه در اصناف و سازمان دارایی یک نگاه کاری باشد و آن چهره و تصور بدی که درباره مالیات وجود دارد از بین برود. طی روز‌های گذشته حرف‌های غیرکارشناسی زده شد.

بذرافشان درباره شکل گیری بازار‌های غیررسمی با سیاست‌های مالیاتی دولت در حوزه طلا گفت: یک هفته گذشته تاکنون یک شرایطی در صنعت طلا به وجود آمده که همه درگیر رکود بیشتر شدند. نتایج این اقدام فرار سرمایه از کشور و فرار مالیاتی به وجود می‌آورد. باید یک مقدار اعتمادسازی نسبت به دولت و اصناف و دارایی و مالیات انجام شود. این مسئله نیازمند یک بستر آموزشی و اطلاع رسانی پررنگ است. الان فرد سکه را از یک دلال در خیابان می‌خرد برای اینکه کد ملی اش ثبت نشود. بعد به اتحادیه مراجعه می‌کند که سکه غیربانکی و فاقد کداستاندارد است، اما ما چگونه پیگیری کنیم؟ مردم باید خیالیشان راحت شود که ثبت کدملی زیانی برایشان ندارد.

منبع: تسنیم
کدخبر: 317868

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین