قیمت نفت/افزایش قیمت نفت/صادرات
خواب آشفته نفت / طلای سیاه بلاتکلیف ماند
طلای سیاه بعد از چند روز افزایش قیمت، اکنون وضعیت بلاتکلیفی دارد.
نفت یکی از سوخت های مهم و حیاتی برای تمام کشورها است که افزایش یا کاهش قیمت آن می تواند تاثیر بالایی در میزان صادرات و واردات داشته باشد.
شاخصهای بازار جهانی نفت در معاملات روز سه شنبه، تحت تاثیر نگرانیهای اقتصادی گسترده از یک سو و مسائل عرضه و تقاضا از سوی دیگر، مسیرهای متفاوتی را در پیش گرفتند.
بهای معاملات نفت برنت با پنج سنت معادل ۰.۰۶ درصد افزایش، به ۷۸ دلار و ۲۰ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز گذشته با ۱۴ سنت کاهش، بسته شده بود.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۰ سنت معادل ۰.۲۸ درصد کاهش، ۷۲ دلار و ۴۸ سنت در هر بشکه معامله شد. روز دوشنبه تعطیلات عمومی در آمریکا بود و این شاخص، قیمت نهایی نداشت.
شاخصهای بازار نفت هفته گذشته، پس از حملات هوایی آمریکا و انگلیس به بخشهایی در یمن، در اواسط معاملات، بیش از ۲ درصد افزایش یافته و به بالاترین رکورد امسال رسیده بودند. شرکتهای کشتیرانی متعدد، روز جمعه پس از این حملات، استفاده از مسیر دریای سرخ را متوقف کرده و مسیر کشتیهایشان را تغییر دادند.
تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی برای مشتریان نوشتند: ترس از رشد اقتصادی ضعیفتر بر جو بازارهای کالایی تاثیر گذاشت و این وضعیت با وجود افزایش تنشها در دریای سرخ روی داد.
در آستانه سخنرانی کریستوفر والر، از اعضای شورای حکام فدرال رزرو آمریکا و در شرایطی که مقامات بانک مرکزی آمریکا، انتظارات برای کاهش نرخ بهره را تعدیل کردهاند، بازار سهام آسیا روز سه شنبه به پایینترین سطح یک ماه اخیر سقوط کرد. سهام آمریکا هم نزولی شد و دلار افزایش یافت.
لئون لی، تحلیلگر شرکت «سی ام سی مارکتس» در این باره گفت: در حال حاضر، وضعیت بلاتکلیفی در بازار نفت نسبتا سنگین است زیرا تشدید درگیریهای ژئوپلیتیکی در منطقه دریای سرخ، تحت الشعاع ذخایر بالای نفت آمریکا قرار گرفته است.
به گفته تحلیلگران، آب و هوای بسیار سرد در آمریکا که ممکن است تولید نفت را محدود کرده و بر فعالیت اکثر پالایشگاهها تاثیر بگذارد هم در کانون توجه بوده است.
بر اساس گزارش رویترز، تولید نفت داکوتای شمالی در حال حاضر به دلیل سرمای شدید و مسائل عملیاتی مرتبط، با ۴۰۰ هزار بشکه کاهش، به ۴۲۵ هزار بشکه در روز رسیده است.
در دریای سرخ حمله به کشتیهای تجاری تشدید شده و به نظر میرسد که جنگ غزه در حال سرایت به سایر نقاط خاورمیانه است. این یعنی هزینه خرید نفت خام از تولیدکنندگان خاورمیانه افزایش یافته است. علاوه بر این اوپک پلاس هم سطح عرضه نفت خام خود را کاهش داده است. در لیبی هم اختلال در تولید نفت خام هنوز برطرف نشده است.
از دید تحلیلگران، احتمال کاهش شدید قیمت نفت خام بسیار پایین است. اما از آنجایی که پالایشگاهها دوره تعمیرات خود را شروع خواهند کرد و تقاضای این بخش کاهش خواهد یافت، ورود به معامله خرید نفت خام منطقی به نظر نمیرسد.
عرضه نفت خام دوباره به کانون توجهات بازار بازگشته است. عرضه نفت خام از سوی تولیدکنندگان خارج از اوپک پلاس بیشتر شده، که میتواند از تقاضا پیشی بگیرد. این به ضرر نفت خام است.
ارسال نظر