|

قیمت گوشت / قیمت مرغ / قیمت تخم مرغ

قیمت جدید مرغ در بازار اعلام شد / علت گرانی چیست؟

به گزارش مرکز آمار، عرضه گوشت انواع طیور در کشتارگاه‌های رسمی کشور در آذر ۱۴۰۲ به مقدار ١٨٤٬٨٩٢ تن رسید که نسبت به سال گذشته ۸ درصد کاهش داشت.

اقتصاد قیمت جدید مرغ در بازار اعلام شد / علت گرانی چیست؟

نتایج طرح آمارگیری کشتار طیور در کشتارگاه‌های رسمی کشور در ماه آذر سال جاری توسط مرکز آمار ایران منتشر شد.

بر اساس نتایج این طرح، وزن گوشت عرضه‌شده انواع طیور کشتار شده در کشتارگاه‌های رسمی کشور در آذر ۱۴۰۲ جمعاً ١٨٤٬٨٩٢ تن گزارش شده، که سهم گوشت مرغ بیش از سایر انواع طیور بوده است.

بر اساس نتایج این آمارگیری، گوشت مرغ با ١٨۰٬١۰٦ تن، ٩٧,٤ درصد از وزن کل گوشت طیور عرضه‌شده را به خود اختصاص داده است. گوشت بوقلمون با ١٬٩٤٣ تن و سایر انواع طیور با ٢٬٨٤٣ تن، به‌ترتیب ١ درصد و ١.٦ درصد از وزن کل گوشت طیور عرضه‌شده را به خود اختصاص داده‌اند.

مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های رسمی کشور در آذر ۱۴۰۲ با ماه مشابه سال ۱۴۰۱ نشان‌دهنده کاهش ٧ درصدی مقدار عرضه گوشت انواع طیور در کشتارگاه‌های رسمی کشور است. مقدار عرضه گوشت طیور در آذر ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل برای مرغ ٨ درصد و برای شترمرغ ٥٢ درصد کاهش، و برای بوقلمون ٤٩ درصد، برای بلدرچین ٣٨ درصد، و برای سایر انواع طیور ۸۰ درصد افزایش داشته است.

همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان می‌دهد که مقدار عرضه گوشت طیور در کشتارگاه‌های رسمی کشور در آذر ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل (آبان) در حدود ٤ درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور از تامین و عرضه مناسب نهاده های طیور در سامانه بازارگاه خبر داد و گفت: روند قیمت مرغ زنده و گوشت مرغ کاهشی شده است.

«علی ابراهیمی» درباره وضعیت بازار مرغ زنده و گوشت مرغ گفت: اکنون هر کیلوگرم مرغ زنده بین ۵۵ تا ۵۹ هزارتومان خریداری می شود که همین امر موجب کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار مصرف به حدود ۸۰ تا ۸۵ هزارتومان شده است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور علت افزایش قیمت مرغ زنده و گوشت مرغ طی ۱۰ روز گذشته را افزایش تقاضا، کمبود نهاده های طیور در بازارگاه و افزایش قیمت جوجه یکروزه و کاهش عرضه مرغ دانست و اظهارداشت: طی مدت مذکور قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده به طور موقتی به حدود ۷۰ هزارتومان رسیده بود که موجب افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار شد.

وی تصریح کرد: طبق گزارش های موجود، در مهرماه حدود ۱۲۸ میلیون قطعه، ۱۳۴ میلیون قطعه در آبان ماه، ۱۴۴ میلیون قطعه در آذرماه و ۱۴۸ میلیون قطعه جوجه ریزی جهت پرورش مرغ گوشتی صورت گرفته است بنابراین روند جوجه ریزی کاهشی نبوده و حتی برای ماه های پایانی سال با افزایش آن نیز در سالن های پرورش روبرو خواهیم شد.

ابراهیمی همچنان قیمت جوجه یکروزه را بالا دانست و گفت: در حال حاضر به دلیل نزدیکی به شب عید، تقاضا برای جوجه یکروزه افزایش یافته بنابراین هر قطعه جوجه یکروزه وارداتی حدود ۱۹ هزارتومان و جوجه یکروزه تولید داخل بین ۲۸ تا ۳۰ هزارتومان و گاه بالاتر از این قیمت به فروش می رسد که این رقم در قیمت تمام شده گوشت مرغ تاثیر دارد.

وی افزود: اکنون با توجه به نزدیکی به شب عید و ایام نوروز تولید رو به افزایش است زیرا نهاده های مورد نیاز صنعت طیور تامین شده و در سامانه بازارگاه عرضه می شود البته هر کیلوگرم ذرت در سامانه بازارگاه حدود ۱۲ هزارتومان و کنجاله سویا ۲۰ هزارو ۹۰۰ تومان به فروش می رسد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی به دلیل افزایش حجم جوجه ریزی در سالن های پرورش مرغ گوشتی از شرکت پشتیبانی امور دام کشور خواست تا در صورت لزوم برای خرید حمایتی از تولیدکنندگان و تامین ذخایر استراتژیک از محل تولید داخل و توقف احتمالی واردات ورود کنند.

وی اضافه کرد: طی روزهای آتی جوجه ریزی آذرماه وارد بازار مصرف می شود که به دلیل حجم بالا قیمت ها متعادل خواهد شد.

طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی سالانه بین ۲.۵ تا ۲.۷ میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید و به بازار داخلی عرضه می‌شود که از آنجایی که تولید مرغ زنده و عرضه گوشت مرغ در بازار ارتباط مستقیمی با نهاده های تولید و هزینه های تمام شده دارد، گاها قیمت این محصول در بازار با نوسان روبرو می شود.

منبع: ساناپرس
کدخبر: 318280
  • ناشناس ارسالی در

    مقداری مزخرفات برای توجیه بی عرضه گی مدی ران

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین