|

حقوق کارگران / افزایش حقوق / دستمزد کارگران

افزایش حقوق دردی را دوا نکرد / نوش دارو بعد از مرگ سهراب

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار ۹۲ درصد کسب و کارها در کشور را کسب و کارهای خرد، متوسط و کوچک ذکر کرد و گفت: تنها ۸ درصد مشاغل کشور، کسب و کارهای بزرگ هستند و میزان افزایش دستمزد تاثیر چندانی بر آنها ندارد زیرا اکثر آنها جزو صنایع دولتی به شمار می‌روند.

اقتصاد افزایش حقوق دردی را دوا نکرد / نوش دارو بعد از مرگ سهراب

اصفر آهنی‌ها درباره رابطه بین دستمزد و تورم در سال آینده اظهار کردند که تورم در اقتصاد سالهاست و تأثیر منفی بر کارگر و کارفرما داشته است. او نمونه‌های زیادی از این تأثیر را بیان کرد.

وی با بیان اینکه زندگی نیروی کار باید از شرایط مناسبی برخوردار باشد، افزود: زندگی کارگران باید به گونه‌ای باشد که حداقل‌ها را حتی در شرایط دشوار اقتصادی داشته باشند و یکی از مبناها این است که از این قشر ضعیف حمایت کنیم.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار تاکید کرد: مهم‌ترین و بزرگترین کاری که در این زمینه باید انجام داد این است که قدرت پول ملی تقویت و تورم کاهش یابد تا افزایش دستمزدها منجر به کاهش قدرت خرید مردم نشود.

آهنی‌ها امروز در یک گفت‌وگوی رادیویی با بیان اینکه اقلام اساسی مورد مصرف کارگران باید با قیمت مناسب تأمین شود، درعین حال به مشکل مسکن کارگران اشاره کرد و گفت: در طول یک دهه گذشته به ویژه در دولت قبل مشکل مسکن کارگران حل نشد و هزینه‌های زیادی به کارگران تحمیل کرد. اما خوشبختانه در این دولت مقرر شد تا قرارگاه مسکن ایجاد و تعاونی‌های مسکن کارگری راه‌اندازی شوند.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار ۹۲ درصد کسب و کارها در کشور را کسب و کارهای خرد، متوسط و کوچک ذکر کرد و گفت: تنها ۸ درصد مشاغل کشور، کسب و کارهای بزرگ هستند و میزان افزایش دستمزد تاثیر چندانی بر آنها ندارد زیرا اکثر آنها جزو صنایع دولتی به شمار می‌روند.

کارشناس اقتصادی نیز به بحث دستمزد و تورم اشاره کرد و گفت: بحث دستمزد از دو بعد اجتماعی و اقتصادی در جامعه اثرگذار است و کارشناسان معتقدند که افزایش دستمزد، معلول تورم است یعنی در اقتصادی که تورم وجود دارد، توقع قشر حقوق بگیر و کارگران برای دستمزد بالا می‌رود اما برخی دیگر از کارشناسان معتقدند که افزایش دستمزد تورم‌زاست.

وی افزود: اعتقاد من این است که هرقدر روی افزایش دستمزدها مانور بدهیم و آن را بالا ببریم، موجب مشکلاتی از جمله تورم می‌شود ولی اگر جلوی تورم گرفته نشود هم این فرایند تا بی نهایت تداوم خواهد داشت.

این کارشناس اقتصادی به ماده ۴۱ قانون کار اشاره و اظهار کرد: ماده ۴۱ ملاک و معیار تعیین مزد است که به بحث نرخ تورم و سبد معیشت خانوار اشاره دارد. متاسفانه در طول سالهای اخیر که تحریم‌ها و فشارهای خارجی اوج گرفته تعادل بین سبد معیشت و تورم و حداقل مزد از بین رفته است.

ممتاز تاکید کرد: درحال حاضر اکثر کشورها در تعیین دستمزد خط قرمزی را تعیین می‌کنند و ما دستمزد را خارج از مولفه‌هایی نظیر بهره‌وری تعیین می‌کنیم. به گفته وی افزایش حقوق و دستمزدها در نرخ حمل و نقل تاثیر تورمی دارد تا جایی که کارگر مزرعه نیز از آن تاثیر می‌پذیرد.

محمدرضا کارگر - کارشناس بازار کار نیز در این باره اظهار کرد: مفهوم حداقل مزد یک مفهوم حمایتی و رفاهی است و قانونگذار به درستی سبد معیشت و نوسانات قیمتی را تعیین دستمزد لحاظ کرده است.

وی با هشدار نسبت به توسعه فقر شاغلان گفت: شکاف دستمزد با سبد معیشت به حدی رسیده که کارفرمایان و حتی دولت هم بحثی در خصوص افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی دستمزد ندارند.

این کارشناس بازار کار با بیان اینکه دستمزد کمتر و پایین‌تر از حد تحمل کارگر تعیین می‌شود، گفت: هر افزایش قیمتی روی تورم تاثیرگذار است و افزایش دستمزد هم می‌تواند تاثیر خودش را بگذارد ولی تاثیر افزایش دستمزد به گونه‌ای نیست که سیاستگذار روی آن حساس شود.

منبع: ایسنا
کدخبر: 318296
  • محسن ارسالی در

    وقتی مدیران میتوانند تا ۷ برابر حداقل بگ یران ، دستمزد بگیرند . یعنی اگر حقوق کار گر ۲ میلیون اضافه شود برای مدیران ۱۴ میل یون میتواند اضافه شود ! این قانون تورم زاست نه افزایش حقوق کارگر !

  • ناشناس ارسالی در

    دولتی که عرضه ندارد تورم یک کشوررا مهار کند چگونه دم از جهانی شدن را دارد به خدا ۹۰درصد مردم از این حاکمیت و دین گریزان شده اند

  • عبدالعلی گل بابا نزاد عزیزی ارسالی در

    این دولت در دو سال گذشته حقوق افزایش ندا ده اخه تورم انتحاری بالا ۹۰۰درصد بر اساس فاکتورهای موجود افزایزش ده درصد وسط سال بازم ده درصد میانگین ۱۵درصد سال قبل سال جاری ۱۹درصد صدقه دادن است در قبال افزای ش تورم یک هزار درصدی واقعی دولت ادبته ۵۰ درصد اعلام میکنه اخه وزیر فکر کنم خرج خ انواده خودش که همچیز رایگان درب منزل است وگرنه ما که واسه زنده ماندن خانه فروختی م درصد خوب میدانیم تا امروز امسال ۹۸۰درص د بر اساس فاکتورها خرج زندگی امسال تورم انتحاری داشتیم لعنت بر دروغکو عمو کل فاک تور خرج امسال که خوب ۶سال من دارم هیج دو ره این جهنم درست نشد واسه ملت که این اقا درست کرده ۲۵ماه درست حد ۴۲سال ما در زند گی اقتصاد ملک مسکن دلار پول خسارت دیدیم نمونه دلار ۴۲سال رسید ۲۷در ۲۵ماه شده اکن ون تو سایت ۵۳و۸۰۰خوب چی مانده از مردم دی گه همه زندگی ما را جهنم درست کرده با هما هنگی وهگراهی دولت .

  • خسته قادر ارسالی در

    بیشتر مردم که حقوق بکیر نیستن چه خاکی بر سرشان بریزند با این وضعیت خیلی بد اقتصا دی وتورم ومالیات بیش از حد اندازه که مرد م هیچ امیدی به آینده ندارند

  • ناشناس ارسالی در

    افزایش حقوق یک نوع کلاهبرداری وحقه بازی است چون در طول سال بخاطر عزا یا جشن یا س یل یا زلزله یاگرما یا سرما خلاصه هر بهان ه ای اجناس 50این صددرصد گران میش بعد چن د ماه حرف و حدیث 10الی 20 درصد حقوق‌ها ر ا زیاد میکنند بعد با خیلی منت وپز و افاد ه حقوق‌ها 10 ال 20 درصد بالا میره

  • دبیر بازنشسته ارسالی در

    واقعا خجالت داره تورم ۹۸۰نهصد وهشتاد درص دی افزایش ده تا ۱۸درصد حقوق می نامند با ید گفت صدقه بینوایا ساده که تنها رای دهن دگان پای صندوق ما را به قدرت میرسانند وم ا در ۴سال اضافه براینکه از حد اقلی محرمش ان میکنیم وهرروز در بوق شیپور در رسانهای وابسته به دولت مثل تکدیگران گدایان سرخی ابان هر روز جلوی مردم آذیت وآزارشان کرده وقت انتخابات هم باوعده مقدار ناچیز صدقه پابرهنه میاریم پای صندوق رای این روش به ترین روش تاراج نوین بینوایان حقوق بگیران وخانواده محترم انهااست بله بله سیاست یع نی در کلام تکریم درعمل شلاق فقر بر تن بی نوایان درمانده این است عدالت .

ارسال نظر

 

آخرین اخبار