|

صادرات / واردات / تولیدکنندگان فولاد

جهش صادرات فولاد / رکورد سال های گذشته شکسته شد

کارشناسان صنعت فولاد بر این باورند، علاوه بر افزایش تولید فولاد در ابتدای امسال از دیگر عوامل رشد صادرات ۹ ماه نخست سال جاری، کاهش صادرات سال گذشته به واسطه وضع عوارض صادراتی در آن سال است.

اقتصاد

در فصل بهار , تابستان و پاییز، صادرات محصولات فولاد میانی رشد ۷.۶ درصدی و صادرات محصولات فولادی رشد ۴ درصدی داشت و مقدار صادرات کنسانتره شامل گُندله سنگ آهن و آهن اسفنجی به ترتیب ۹۲.۷ و ۹۷ درصد رشد داشت.

صادرات آهن اسفنجی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ با ثبت رکورد جدید به یک میلیون و ۲۱۴ هزار تُن رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش ۹۲.۷ درصدی را نشان می‌دهد، همچنین صادرات گندله نیز به هفت میلیون و ۲۴۴ هزار تن رسید که برای نخستین بار رشد ۹۷ درصدی را تجربه کرد.

پیش از این بیشترین سطح تولید و صادرات در ۹ ماه نخست سال، در سال‌های اخیر مربوط به سال ۱۴۰۰ بود که امسال با صادرات بیش از ۹ میلیون تُن محصولات زنجیره آهن و فولاد در ۹ ماه منتهی به دی رکورد سال‌های گذشته شکسته شد.

مجموع صادرات فولاد ایران شامل فولاد میانی و محصولات فولادی در ۹ ماهه سال جاری، هشت میلیون و ۹۸ هزار تن بود که با احتساب صادرات یک میلیون و ۲۱۴ هزار تُن آهن اسفنجی، صادرات آهن و فولاد ایران به بیش از ۹ میلیون تُن رسید.

کارشناسان صنعت فولاد بر این باورند، علاوه بر افزایش تولید فولاد در ابتدای امسال از دیگر عوامل رشد صادرات ۹ ماه نخست سال جاری، کاهش صادرات سال گذشته به واسطه وضع عوارض صادراتی در آن سال است.

آخرین گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نشان می‌دهد بیش از نیمی از ارزش صادرات آهن و فولاد ایران به شمش و اسلب اختصاص دارد که لزوم توجه بیشتر به تولید محصولات نورد شده را یادآور می‌شود.

در این گزارش صادرات فولاد میانی کشور، پنج میلیون و ۶۲۱ هزار تُن اعلام شده است که این رقم افزایش ۷.۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد که نشانه‌ای از وضعیت مطلوب صادرات فولاد میانی در ۹ ماهه سال جاری است.

بررسی آمار صادرات فولاد میانی نشان می‌دهد سهم صادرات «بیلت» و «بلوم» در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲، سه میلیون و ۹۵۱ هزار تن و سهم صادرات «تختال» (اسلب)، یک میلیون و ۶۷۰ هزار تن بوده است که بر این اساس صادرات اسلب افزایش ۴۶.۶ درصدی را تجربه کرده و صادرات بیلت و بلوم ۳.۳ درصد کاهش یافته است.

وضعیت صادرات محصولات فولادی

گزارش آماری انجمن فولاد ایران برای ۹ ماه سالجاری نیز حکایت از آن دارد که کل صادرات محصولات فولادی کشور در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲، ۲ میلیون ۴۷۷ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش ۴ درصدی را نشان می‌دهد.

سهم صادرات مقاطع طویل فولادی از میان محصولات فولادی، ۲ میلیون و ۴۷۷ هزار تُن بود و صادرات این مقاطع در ۹ ماهه سال جاری، ۰.۸ درصد افزایش یافته است.

ادامه روند کاهش صادرات میلگرد که از چهار ماه پیش آغاز شده است و ادامه‌دار شدن کاهش صادرات ورق‌های سرد و پوشش‌دار از نکاتی است که با بررسی میزان و ارزش صادرات محصولات زنجیره آهن و فولاد در ۹ ماه ۱۴۰۲ می‌توان به آن پی بُرد.

بر اساس گزارش «انجمن فولاد ایران» صادرات میلگرد در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳ درصد کاهش یافته و به ۱ میلیون و ۸۳۹ هزار تن رسیده است.

صادرات مقاطع تخت فولادی نیز با افزایش ۴.۴ درصدی به ۳۳۴ هزار تُن رسید که عمده آن را صادرات ورق گرم تشکیل می‌دهد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 318323

ارسال نظر