حقوق بازنشستگان | واریز حقوق | افزایش سن بازنشستگی
افزایش سن بازنشستگی چه بلایی بر سر شاغلان می آورد؟
بر اساس آمارهای سال ۱۴۰۰، در این سال و بعد از دو بار همسانسازی حقوق بازنشستگان، میانگین مستمری صندوق بازنشستگی کشوری به حوالی ۷ میلیون تومان رسیده؛ درحالیکه در همین سال، میانگین مستمری تأمین اجتماعی فقط ۳.۵ میلیون تومان بوده است.
یکی از دلایلی که شاغلان اعم از کارمند و کارگر، با افزایش سن بازنشستگی موافق نیستند، این است که با اجرای این قانون باید هزینه بیشتری پرداخت کنند و در قبال این هزینه اضافه، هیچ چیزی عایدشان نخواهد شد؛ به خصوص که شاغلان هیچ نقشی در شکلگیری بحران صندوقها نداشتهاند.
تعیین سن بازنشستگی یکی از موضوعات مهم در سیاستهای اجتماعی و اقتصادی کشورها است. این موضوع میتواند تأثیر زیادی بر روند بازنشستگی افراد و همچنین سیستمهای پشتیبانی اجتماعی داشته باشد. در بسیاری از کشورها، سن بازنشستگی بر اساس فاکتورهای مختلفی مانند امکان دسترسی به اشتغال، امکانات بهزیستی، عمر متوسط جمعیت و وضعیت اقتصادی تعیین میشود. این تصمیمات میتواند بر اساس تحقیقات جمعیتشناختی و اجتماعی، همچنین توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها انجام شود.
بر اساس آمارهای سال ۱۴۰۰، در این سال و بعد از دو بار همسانسازی حقوق بازنشستگان، میانگین مستمری صندوق بازنشستگی کشوری به حوالی ۷ میلیون تومان رسیده؛ درحالیکه در همین سال، میانگین مستمری تأمین اجتماعی فقط ۳.۵ میلیون تومان بوده است.
از نگاهی دیگر، بررسی نسبت میانگین مستمری صندوقهای بازنشستگی بزرگ کشور به متوسط هزینه خانوار شهری نشان میدهد در سال ۱۳۹۸ که هنوز همسانسازی حقوق بازنشستگان اجرایی نشده بود، مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی معادل ۵۴ درصد متوسط هزینه معیشت خانوارها بوده؛ اما در صندوقهای بحرانزدهای که از بودجه عمومی ارتزاق میکنند؛ یعنی صندوق بازنشستگی کشوری و صندوق کارکنان فولاد به ترتیب ۷۴ درصد و ۸۹ درصد بوده است.
بر اساس آمار، نسبت مستمری تأمین اجتماعی به میانگین هزینه خانوارها در سال ۱۳۹۹ حدود ۵۶ درصد بوده که در سال ۱۴۰۰ به ۴۷ درصد رسیده است؛ اما همین نسبت به در صندوق بازنشستگی کشوری در سال ۱۳۹۹ بالغبر ۱۰۱ درصد و در سال ۱۴۰۰ حدود ۹۳ درصد بوده است.
جالبتر اینکه نسبت مستمری به متوسط هزینه زندگی در صندوق بحرانزده کارکنان فولاد در سال ۱۳۹۹ به رقم ۱۵۷ درصد رسیده که حدود ۳ برابر نسبت صندوق تأمین اجتماعی است. این ارقام، حاکی از این است که بحرانی بودن یا نبودن صندوقها، تأثیری روی رفتار مالی آنها نداشته وابستگی به بودجه دولتی منجر به انقباض هزینههای آنها نشده است.
سؤالی که مطرح میشود این است که آیا با این شیوه هزینه کردن صندوقها، میتوان به رفع ناترازی آنها از محل افزایش سن بازنشستگی و رشد درآمد صندوقها امیدوار بود یا نه؟
مصوبه افزایش سن بازنشستگی چه زمانی اجرا می شود؟
مصوبه جنجالی افزایش سن بازنشستگی از بندهای برنامه هفتم توسعه است که پس از تصویب مجلس به شورای نگهبان ارجاع داده شده است. همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در حال بررسی مصوبه است.
۲۸ آبان امسال نمایندگان مجلس مصوبه افزایش سن بازنشستگی را تصویب کردند و هدف از این مصوبه را کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی و تقویت توان صندوق ها اعلام کردند.
حالا مساله افزایش سن بازنشستگی به دغدغه خیلی ها تبدیل شده است.
مصوبه افزایش سن بازنشستگی از بندهای برنامه هفتم توسعه است. مجلس آن را مصوب کرده و به شورای نگهبان ارجاع داده شده است. همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی این موضوع است.
پس از نهایی شدن این مصوبه احتمالاً اجرای آن از اول سال ۱۴۰۳ و همزمان با اجرای برنامه هفتم توسعه در دستور کار قرار خواهد گرفت.
براساس این مصوبه قراراست با افزایش سن بازنشستگی افزایش نرخ حق بیمه ثابت بماند.همچنین در صورتی که افراد ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه کاری داشته باشند افزایشی برای سن بازنشستگی نخواهند داشت ولی افراد با ۱۵ سال سابقه به سن بازنشستگی آنها حداکثر ۵ سال افزوده خواهد شد.
پیشتر زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه درخصوص زمان اجرایی شدن این مصوبه گفته بود : در صورت تصویب(در شورای نگهبان) این قانون «از سال ۱۴۰۳ اجرایی میشود»، یعنی برای کسانی که۲۸ و ۲۹ سال خدمت کرده اند، هیچ تغییری اتفاق نخواهد افتاد.
اگرچه در حال حاضر مصوبه افزایش سن باز نشستگی در مسیر بررسی از سوی شورای نگهبان است اما هم در مجلس و همدر برخی تشکلهای کارگری مخالفینی نیز دارد.
امیر آبادی نماینده قم در مجلس پیشتر گفته بود ؛ این مصوبه ایرادات زیادی دارد و بهتر است شورای نگهبان ان را برای بررسی بیشتر به مجلس عودت دهد.
اسدی عضو کارگری شورایعالی کار نیز ضمن مخالفت صریح با مصوبه افزایش سن بازنشستگی گفته بود: نمایندگان مجلس در مقام نمایندگان مردم، بایستی ریشه مشکلات صندوقها را دریابند و به مساله برداشتهای بیرویه و عدم پرداخت بدهیهای هنگفت دولت ورود کنند؛ اما به جای عمل به این وظایف آمدهاند سن و سابقه بازنشستگی را به صورت یکطرفه و بدون نظرخواهی از جامعه کارگری افزایش دادهاند؛ این افزایش هم ناعادلانه است و هم غیرقانونی.
احمد میدری، اقتصاددان، معاون پیشین وزیر رفاه و نماینده ادوار مجلس نیز در این خصوص گفت که،اگر صندوقهای بازنشستگی اصلاح نشود به هیچ روشی نمیتوان با نرخ تورم و بیکاری مقابله کرد؛ زیرا کسری بودجهای که صندوقها بر بودجه دولت تحمیل میکنند، از طریق استقراض تامین میشود..
سخنگوی دولت نیز چندی قبل در نشست خبری خود درباره مصوبه بازنشستگی بیان کرد: افزایش سن بازنشستگی شامل بازنشستگان موجود یا افرادی که در شرف بازنشستگی هستند نمیشود.
این مصوبه باعث جدایی مردم از دولت ومجلس میشود.
این چه قانونی هست که گذاشتید
لیست نمایندهای که به این طرح رای دادند و ملت را بیچاره کردن اعلام کنید
یه نادان سنگی رو میندازه چاه چندتا عاقل هم نمیتونند اونو دربیارن آخه این چه قانو ن بی قانونی هست که میخواد تصویب شه پس جو ونای بدبخت کی برن سرکار شعار میدین جوانی جمعیت ولی هیچ کاری نمیکنید و برعلیه جوا نی جمعیت هستین کلی جوون مجرد داریم امانک یتونند ازدواج کنند چون شغل ها توسط بازنش سته ها اشغال شده بازنشستگی پیش از موعد ب ذارید
این خبر پراکنی همیشه مثل جغد تیتر می زنه .
شرع و قانون باید که حافظ حقوق حقه مردم ب ه خصوص اکثریتی که سی سال از عمر و جوانی خود را به چندرغاز ریال به دولت و شرکتها و سازمانهای تابعه دولت میفروشند.
اگر این قانون امتیازی را برای بازنشست گان ایجاد میکرد تا حدودی قابل تامل بود. اما مردم بدون هیچ پوئن و امتیازی، تاوان سوء مدیریت مسئولان بی کفایت صندوقهای ب ازنشستگی را باید بپردازند و بنده روی صحب تم با نمایندگان و اعضای شورای محترمی است که باید حافظ حقوق ملت در ظل قانون باشند ( به قول آن طنز تلخ باید مارادونا را رها کرد و مراقب آنها بود) اما ... تا فرصت خ دمت و جبران است این موقعیت را از دست نده ید.
بی عرضه گی خودتان رو پای ملت نگذارید ممکنه ملت پای شما رو قطع کند . شما حد اقل ۱ در صد هم موافق افزایش سن باز نشستگی از طرف ملت ندارید مواظب باشید شهدا از طرف ملت بوده مواظب باشید شما دولتی ها اصلا شهید هم ندادید مگر به صورت ناخواسته مواظب باشید
توهم آقای اسدی یه باج گیر از جنس خودشون هستی ....زیاد دورو بازی ندرنیار که همه مردم دیگه متوجه شدن ....اخه کی 35 سال سنوات بده 30 روز حقوق ...این یه دزدی تمام عیار وعلنی هست
آخه این چه کاری حداقل بزارین ما که 27 سال سابقه داریم و مادر هستیم و بچه ها به وجود ما بعد از این همه سال در خانه نیاز دارند بریم
این جانب کارگر تامین اجتماعی هستم برایم جای بسی تعجب و خنده اور است درکنار بیمه تامین اجتماعی از بیمه تکمیلی استفاده می کنم جالب این جاست که سازمان تامین اجتماعی امکانات پزشکی لازم که من از بابت استفاده انها بیمه تکمیلی پرداخت می کنم دارد پیشنهاد من این است فقط بازنگری در گرفتن حق بیمه از کارگر سالها ست فرارسیده پولی که کارگر از بابت بیمه تکمیلی به سازمانهای ثالت پرداخت می کند طوری برنامه ریزی شود که به خود سازمان پرداخت کند این امر موجب توانمند سازی مالی سازمان می گردد
افزایش سن بازنشستگی موجب افزایش بیکاری ج وانان می شود.آقایانی که پشت میز های راحت نشسته اند،برای کسانی که 6 صبح از خانه ب یرون می روند وآخر شب با بدن خسته وتحلیل رفته بر میگردند،تصمیم میگیرند. خصوصا در بخش های صنعتی ومعدنی که کارگران در همان 60سالگی هم توان خود را از دست داده اند.ب رای 5سال بعد برای کارفرما بازدهی نخواهند داشت
چقدرجلزوولزکردیم که افزایش سن رااعمال نک نیدودست دزدان روقطع کنیدازصندوق وکاری کن ید پول سیستمی** بشه ودست آدم ازش دور که دزدی امکان نداشته باشه** شخص من متنفرم ا ز دزدی واگر۱۰۰۰سال عمرکنم دزدی نمیکنم ود رموقعیتش هم بودم ونکردم ونخواهم کردمنتها مث من کمه پس بایدسیستمی کرد صندوق را...و افزایش ندید ای بابا
شاغلان را ول کن چه بلائی بر سر قشر جوان تحصیل کرده با هزار امید و آرزو برای استخ دام شدن می آورد مات می مانه انسان از تص میمات این نابغه ها البته همه تصمیمات از روی ناچاری و تنفس مصنوعی برای اقتصاد مری ض کشور می باشد و منافع مردم را سه نه نه
مخالف
ما کارگران از این موضوع ناراحت هستیم و قرار داد 30 ساله ما را به یک باره افزایش پلکانی دادن این یک قرارداد داد یکطرفه و ننگین از لحاظ یک کارگر محسوب میشود و تا زنده هستیم تنفر خود را ازاین موضوع اعلام میکنیم
کاملا مصوبه درستی است و لازم برای احیا صندوق ها و اندکی جلوگیری از ورود کارگران بازنشستهبه یک سری مشاغل دوم ، که پس از بازنشستگی بشینن تو خونه ان شااله و دلالی و زدو بندو زیاده خواهی و ....... کمتر بشه
فکری برای بازنشستگی خانمها بکنیدواقعا اض افه کردن سن بازنشستگی ظلم به خانمهاس، یه خانم به اندازه 20-30سال توخونه کارمی کن ه که پول کارگری نمی گیره، بچه داری می ک نه که پول مربی مهد نمی گیره، مریض داری م ی کنه که حقوق پرستاری نمی گیره و....و با ید هم 30سال برای دولت کارکنه بعد بازنشست بشه پس اون کارها چیه که جزئ وظیفش شده؟< br /> به خدا برای خانم 15 سال کاردولتی بسه که اگر کار هایی که گفتم و تو خونه ان جام می ده را هم حساب کنیم بیش از 50سال د اره کارمی کنه اما هیچ جا پیدا نیست
دیگه جونی نمی مونه که بخوایم بقیه عمر را زندگی کنیم
یکی دیگه برده یکی دیگه خورده یکی دیگه کم آورده با تامین اجتماعی ها که یه عمر بیش تر از همه فعالیت کردند و مشکلی نداشتند ه مزمان با بقیه میخوان برخورد کنند اینه عد ل علی ؟
ای خدا به جای نمایندگان مردم در مجلس ما نمایندگان دولت را داریم. بجای پشتیبانی ا ز مردم در صدد از بین بردن قشر ضعیف و جلب رضایت دولت جهت تایید صلاحیت دور بعد هست ند. یا مهدی ادرکنی.... تو داد بستان از ا ین نامهربانان.
هر تغییر دارید برا ی استخدامی های جدید و موافقت آنها برای ک ار در شرایط جدید باشد. نه امثال من که ۱۴ سال پیش با شرایط منطق بر همان دوره سر ک ار رفتیم.
سنگ کارگرنمیدانم چرابرسربعضیهاسنگینی میکندعوض اینکه ریشه یابی بشه بیچاره کارگرهمیشه سپربلاشده ازخداوندمیخواهم ظلمی که درحق کارگربینوامیشودنگذردقانون من درآوردی
بر پدر مادرتون لعنت ما که میدونیم علت ای نهمه ناترازی از کجاست.دست دولت همیشه در جیب مردم بوده و هست
بابا این همه تصمیم غلط نگردید تو روخدا ت و تصمیماتتون فک کنید یا مشورت کنید شما ب جای تشویق مردم به فرزند اوری یه کاری کنی د اون جوان ۳۰ساله ۴۰ساله کاری براش فراهم بشه ازدواج کنه دوبچه که بیاره دیگه لازم نیست اونی که دوبچه داره دوتای دیگه هم ب هشون اضافه کنه که توی خرج وبرج وتربیت او نا دو روز دیگه لنگ بزنه
خداوندبرپدرمادرمجریاینطرحلعنتک نهمنکه سختیزیاناورکارمیکنم بهز ورمیتونم کارمانجامبدم