وام بانکی / وام مسکن/ وام مسکن ملی
شرایط ثبت نام وام اجاره اعلام شد + جزئیات
دستورالعملی صادر شده است که سقف وام کمک ودیعه مسکن به ۲۰ بانک عامل ابلاغ شود.
بانک مرکزی، بخشنامهای صادر کرده است که مصوبه شورای پول و اعتبار را درباره افزایش سقف وام کمک ودیعه مسکن به بیست بانک عامل ابلاغ میکند. طبق این بخشنامه، سقف وام کمک ودیعه مسکن در تهران برابر با ۲۰۰ میلیون تومان، در مراکز استانها برابر با ۱۵۰ میلیون تومان، در سایر شهرستانها برابر با ۱۰۰ میلیون تومان و در مناطق روستایی برابر با ۴۰ میلیون تومان تعیین شده است.
متقاضیان مشمول این دستورالعمل پس از مراجعه و ثبت نام در سامانه طرحهای حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به آدرس https://saman.mrud.ir بر اساس ضوابط موضوعه و در چارچوب سهمیههای تعیین شده از طریق این سامانه به بانک های عامل معرفی می شوند.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک ودیعه مسکن پس از افزایش سقف تسهیلات اعطایی طی نامه شماره ۲۶۶۷۰۳/ ۰۲ در تاریخ ۱ بهمن ۱۴۰۲ به بانک های ملت، ملی، مسکن، صادرات، بانک رفاه کارگران، سپه، تجارت، شهر، سامان، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان، سینا، کارآفرین، آینده، گردشگری، اقتصاد نوین، ایران زمین، پست بانک و موسسه اعتباری ملل به عنوان بانک های عامل پرداخت تسهیلات ابلاغ شده است.
براساس این بخشنامه بانک مرکزی ، متقاضیان این تسهیلات میبایست دارای اجارهنامه رسمی یا اجارهنامه ثبت شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات و دارای کد رهگیری، حداکثر ۶ ماه قبل از ثبت درخواست متقاضی در سامانه باشند. متقاضی موظف است اطلاعات سکونت و مالکیت خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت نماید.
همچنین کلیه متقاضیان و همسر ایشان متعهد هستند که در زمان ثبت نام، فاقد مسکن و یا زمین مسکونی ملکی باشند. چنانچه در هر زمان سابقه مالکیت ایشان محرز شود، از فرآیند پرداخت تسهیلات حذف شده و در صورت اخذ آن تسهیلات، متعهد به استرداد کلیه تسهیلات دریافتی و جبران خسارات و جرایم مربوطه خواهند بود.
شرایط دریافت وام مسکن سخت شد
محسن محتشم، عضوی از اعضای انجمن سازندگان مسکن، درباره وضعیت ساخت وساز پروژههای نهضت ملی مسکن بیان کرد: براساس قاعده این طرح، منطقی است که امکانات مورد نیاز در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه دولت بایستی اراضی نهضت ملی مسکن را بهصورت مشارکتی به انبوهسازان واگذار کند، افزود: وقتی ساختوسازها مشارکتی شود، سازنده و انبوهسازان چارهای جز سرعت عمل در ساخت و ساز را ندارند، ضمن اینکه کیفیت واحدهای ساخته شده نیز بهتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه «در اینصورت این مشارکت یک بازی برد-برد میشود» تصریح کرد: متاسفانه بهنظر میرسد عدهای خیلی علاقه ندارند کارهای ساخت و ساز نهضت ملی مسکن به انبوهسازان واگذار شود؛ به همین دلیل شاهد کُندی و بعضا توقف ساخت پروژههای نهضت ملی مسکن هستیم.
عضو انجمن انبوهسازان در ادامه به موضوع تامین مالی پروژههای مسکنسازی اشاره کرد و گفت: در این مقوله با توجه به اینکه بانکها بنگاه اقتصادی هستند خیلی علاقهای به پرداخت وام مسکن با بازپرداخت طولانی مدت ندارند. آنها میگویند در شرایط تورم ۴۰ درصدی پرداخت تسهیلات بلندمدت توجیه اقتصادی ندارد.
محتشم با تاکید بر اینکه دولت باید فکری اساسی برای این موضوع داشته باشد، اضافه کرد: اینکه دستوری بخواهیم بانکها ۲۰ درصد از سپردهها را به بخش تسهیلات بانک مسکن اختصاص دهند، کارایی ندارد. بهوطور معمول نیز اقتصاد با دستور و امر سازگاری ندارد.
وی با بیان اینکه دولت باید بانکها برای پرداخت سهم تسهیلات مسکن متقاعد کند، اظهار کرد: یکی از راهکارها مشارکت بانکها در ساخت و ساز پروژههای نهضت ملی مسکن است. وزارت راه و شهرسازی باید در یک چارچوب مشخص، سیستم بانکی را وارد چرخه ساخت و ساز مسکن کند.
گفتنی است، این عضو انجمن انبوهسازان استان تهران، یکی از راهکارها را این دانست که دولت تعدادی واحد مسکونی ساخته شده را به بانکها واگذار کند تا با این کار کمبودهای ناشی از پرداخت تسهیلات با سود پایینتر از نرخهای مصوب جبران شود.
با سلام
بنده یکماه پیش 40 میلیون وام ودیعه مسکن دریافت کردم الان شده 150 میلیون می تونم مابه التفاوت دریافت کنم