|

قیمت نفت/نفت جهانی/نفت برنت

راه صعود قیمت نفت بسته شد / دلار تاثیر خود را گذاشت

قیمت نفت در بازار جهانی تحت تاثیر دلار قرار گرفت و کاهش یافت.

اقتصاد راه صعود قیمت نفت بسته شد / دلار تاثیر خود را گذاشت

نفت که یکی از مهم ترین سوخت های استراتژیک جهان محسوب می شود، تحت تاثیر عوامل گوناگونی قرار گرفت و دلار سبب شد تا طلای سیاه از افزایش قیمت باز بماند.

قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار آسیا تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به تقاضای ضعیف و دلار قوی‌تر، کاهش یافت.

بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در مارس، با ۱۴ سنت معادل ۰.۱ درصد کاهش، به ۷۹ دلار و ۴۱ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۱ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش، ۷۴ دلار و ۲۶ سنت در هر بشکه معامله شد.

منابع بازار با استناد به آمار موسسه امریکن پترولیوم اعلام کردند ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۹ ژانویه، به میزان ۶.۶۷ میلیون بشکه کاهش یافت. با این حال، ذخایر بنزین ۷.۲ میلیون بشکه افزایش یافت و نگرانی‌ها را نسبت به وضعیت تقاضا برای سوخت در بزرگترین مصرف‌کننده نفت جهان برانگیخت. اداره اطلاعات انرژی که بازوی آماری وزارت انرژی آمریکاست، آمار ذخایر نفت و سوخت آمریکا را اواخر روز چهارشنبه منتشر خواهد کرد.

قوی‌تر شدن دلار آمریکا هم بر قیمت نفت تاثیر گذاشت زیرا تقاضا از سوی خریداران غیرآمریکایی را کاهش می‌دهد. با تحکیم انتظارات سرمایه گذاران که فدرال رزرو در مواجهه با اقتصاد انعطاف پذیر آمریکا، عجله ای برای کاهش نرخ بهره نخواهد داشت، شاخص دلار در برابر ارزهای رقیب خود، نزدیک به بالاترین رکورد ۶ هفته اخیر ایستاد.

ویکاس دوویدی، استراتژیست انرژی جهانی در شرکت مک‌کواری در یادداشتی نوشت: بدون تنش‌های ژئوپلیتیکی فعلی، بر این باوریم که قیمت نفت کاهش چشمگیری پیدا خواهد کرد. با گذشت زمان، انتظار داریم که همانند مورد روسیه و اوکراین، نرخ اضافی ریسک عرضه از ریسک جنگ جدا شود. در صورت عدم تشدید تنش در خاورمیانه، انتظار داریم قیمت نفت در سه ماهه اول سال، در محدوده فعلی بماند. مک کواری کاهش عرضه را پیش بینی نمی‌کند.

در بخش عرضه، میدان نفتی شراره لیبی با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار بشکه در روز پس از اختلالاتی که در پی اعتراضات از اوایل ژانویه پیدا کرده بود،   فعالیتش را در ۲۱ ژانویه ازسرگرفت.

بر اساس گزارش رویترز، سازمان خط لوله داکوتای شمالی که سومین ایالت تولیدکننده بزرگ نفت در آمریکاست، اعلام کرد بخشی از تولید نفت که به دلیل سرمای شدید، مختل شده بود، ازسرگرفته شده است اما تولید همچنان ۳۰۰ هزار بشکه در روز پایین‌تر از سطح معمول مانده است. تولید نفت داکوتای شمالی در اواسط ژانویه، تا حداکثر ۴۵۰ هزار بشکه در روز کاهش داشت.

تاثیر تحولات منطقه دریای سرخ بر فعالیت کشتی‌های تجاری همچنان ادامه دارد اما بنا به گفته تحلیلگران ممکن است یک پیامد غیرمنتظره دیگر هم داشته باشد. بنا به تحلیل کارشناسان، تا اواسط ژانویه، کشتی‌های عظیمی که ۱۲ درصد از تجارت جهانی نفت را از طریق دریا حمل می‌کنند، عمدتا از کانال سوئز عبور می‌کردند، حتی زمانی که حملات یمن، باعث ترس بیشتر کشتی‌های کانتینری تجاری شده بود. این وضعیت اکنون در حال تغییر بوده و ممکن است در یکی از اتحادهای پایدار بازار جهانی نفت، یعنی میان روسیه و عربستان سعودی، اختلاف ایجاد کند. گروه‌های لجستیکی بزرگی مانند مرسک، هاپاگ لوید و شرکت کشتیرانی مدیترانه (MSC) اعلام کردند مسیر کشتی‌های خود را به دور آفریقا تغییر خواهند داد.

منبع: ايسنا
کدخبر: 318774

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین