قیمت طلا / قیمت سکه / قیمت سکه امامی
وضعیت عجیب بازار سکه و طلا / قیمت ها به این مقدار رسید
بررسیها نشان میدهد که در حال حاضر هر قطعه سکه امامی ۳۲ میلیون و ۸۹۲ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸عیار، ۲ میلیون و ۷۵۲ هزار تومان قیمت دارد.
در دومین هفته از ماه بهمن، بازار طلا و سکه شاهد روند حرکتی قیمتها بود. قیمت طلا به میزان ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت و قیمت سکه نیز به میزان ۱ میلیون و ۳۴۱ هزار تومان افزایش یافت.
به این ترتیب، هر گرم طلای ۱۸ عیار در طول یک هفته اخیر با رشد ۰.۸ درصدی و سکه امامی ۴.۲ درصدی مواجه شده است.
بررسیها نشان میدهد که در حال حاضر هر قطعه سکه امامی ۳۲ میلیون و ۸۹۲ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸عیار، ۲ میلیون و ۷۵۲ هزار تومان قیمت دارد.
وضعیت عجیب طلا و سکه را در حالی در بازار شاهد هستیم که به گفته فروشندگان، بازار طلا و سکه به شدت در رکود قرار دارد و به نوعی، از ابتدای سال تاکنون ریزشی شدید را در خرید و فروش طلا و مصنوعات طلا شاهد هستیم.
نادر بذرافشان، رییس اتحادیه طلا و جواهر درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلای داخلی میگوید: در طول هفتهای که گذشت، اونس جهانی طلا افزایش قیمت را در بازارهای جهانی داشت، اما میانگین کاهش ۸ دلاری قیمت طلا در بازارهای جهانی را هم شاهد بودیم. در نهایت نیز آخرین نرخ ثبت شده برای هر اونس طلا ٢٠٢١ دلار است.
وی تصریح کرد: با وجود کاهش ۸ دلاری اونس جهانی طلا اما در بازارهای داخلی روند قیمتها در بازار سکه و طلا صعودی بود. علت عمده این تغییر قیمت آن هم در شرایطی که بازار جهانی در یک هفته اخیر کاهشی رقم خورده است، نوسانات بازار ارز و افزایش نرخ ارز بوده است. ضمن اینکه خبرهای سیاسی- اقتصادی در منطقه نیز بیتاثیر نبوده است. این درحالیست بازارهای داخلی به دور از هرگونه التهاب بوده و خبری از افزایش تقاضا نبود و اکنون بازار روال عادی خود را طی میکند.
به گفته او، بانک مرکزی اگر در مورد عرضه سکههای بدون تاریخ و واگذاری شمشهای طلای وارداتی، چنانچه نحوه عرضه را اعلام کنند (باتوجه به اینکه پس از گذشت دو هفته، هنوز نحوه عرضه، مشخص نشده است)، قطعا این موضوع میتواند نقش مهمی در ثبات بازار و حتی کاهش قیمتها در بازار داشته باشد.
عوامل موثر بر بازار طلا
۱- عرض و تقاضا: در بازار طلا، عرض و تقاضا از عوامل موثر بسیار مهم هستند. اگر تقاضای طلا بیشتر از عرض آن باشد، قیمت طلا افزایش مییابد و بالعکس.
۲- نرخ بهره: نرخ بهره یکی دیگر از عوامل موثر بر بازار طلا است. در صورتی که نرخ بهره بانکی کاهش یابد، سرمایهگذاران به دنبال سرمایهگذاری در بازار طلا میروند و قیمت طلا افزایش مییابد.
۳- نرخ ارز: نرخ ارز نیز یکی از عوامل موثر بر بازار طلا است. در صورتی که نرخ ارز کاهش یابد، قیمت طلا افزایش مییابد و بالعکس.
۴- تورم: تورم نیز یکی دیگر از عوامل موثر بر بازار طلا است. در صورتی که تورم افزایش یابد، سرمایهگذاران به دنبال سرمایهگذاری در بازار طلا میروند و قیمت طلا افزایش مییابد.
۵- سیاستهای دولت: سیاستهای دولت نیز میتواند بر بازار طلا تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، در صورتی که دولت تصمیم بگیرد که از طلا به عنوان پشتوانه پول استفاده کند، قیمت طلا افزایش مییابد.
ارسال نظر