تعرفه بیمه / بیمه شخص ثالث /
جدیدترین خبر از بیمه شخص ثالث حوادث ریلی/ نرخنامه جدید تصویب شد؟
مجید مشعلچی، قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی درباره روند بیمهنامه شخص ثالث وسایل نقلیه ریلی، نکاتی را مورد بررسی قرار داد.
مجید مشعلچی اظهار کرد: در سال ۱۳۹۵ که قانون بیمه اجباری شخص ثالث تصویب شد، تمرکز اصلی صنعت بیمه بر روی بیمه اجباری وسایل نقلیه موتوری زمینی بود و به وسایل نقلیه دیگر کمتر توجه شد.
او افزود: تا این که در سالهای اخیر توجهی به موضوع بیمه شخص ثالت وسایل نقلیه ریلی هم شد و بیمه مرکزی روی وسایل حمل و نقل ریلی مسافربری، باربری، بین شهری و داخل شهری همان مترو شروع به بحث کرد. اولین مورد بحث تعرفه بود که در شورای عالی بیمه تعرفه مربوط به بیمههای شخص ثالث وسایل نقلیه ریلی پیشنهاد شد و در شورای عالی با تغییراتی تصویب شد. بر این اساس نرخنامه بیمهنامههای شخص ثالث حوادث ریلی را داریم.
این مقام مسئول گفت: گام بعدی این بود برای اعمال عمل به این نرخنامه نیازمند شیوهنامه اجرایی هستیم شیوهنامه اجرایی بیمهنامه شخص ثالث ریلی بین شهری یا همان قطارها را با سرعت ویژه با همکاری راه آهن پیش بردیم و در نهایت شیوهنامه نهایی و ابلاغ شد تنها مورد باقی مانده بحث مترو بود.
او میگوید: مترو دارای ظرافت و حساسیتهای ویژهای است که باید به آن توجه داشت در نهایت یک هفتهای است است که شیوهنامه اجرایی بیمه شخص مترو را هم با کمک همکاران نهایی کردیم و آماده ابلاغ است.
مشعلچی در ادامه اظهار کرد: مورد آخر به حداقل اطلاعات و دادهها مورد نیاز بازمیگردد که باید در سامانه سنهاب بیمه مرکزی وجود داشته باشد تا ما آن را در اختیار شرکتها قرار دهیم و بر اساس این اطلاعات بیمهنامه صادر کنند. اطلاعات هم دو دسته است که ما اطلاعات افراد حقیقی را داریم، اما اطلاعات مربوط به خود وسیله حمل و نقل ریلی را نداریم برای قطار اطلاعات دریافت شده که باید آن را بر اساس پروتکلهایی در اختیار شرکتها قرار دهیم، اما برای مترو هنوز به جمع بندی نهایی در خصوص دادههای خود وسیله نقلیه نرسیدم که انتطار داریم ظرف دو هفته آینده این دادهها کامل و ما به شرکتها ابلاغ کنیم.
این مقام مسئول میگوید: اگر این مورد هم نهایی شود تنها ابلاغ ما به شرکتهای بیمه میماند که اعلام کنیم از ابتدای ۱۴۰۳ دیگر اجازه تمدید صدور بیمهنامه مسئولیت را ندارند.
در پی تغییر نرخ دیه، نرخ بیمه شخص ثالث افزایش یافت. مبلغ دیه توسط قوه قضاییه ۴۸۰ میلیون تومان در ماه حلال اعلام شده است که این مبلغ نسبت به ۳۳۰ میلیون در سال ۱۳۹۹ حدود ۴۵/۵ درصد افزایش را نشان میدهد.
بر این اساس طبق اعلام رئیس کل شرکت بیمه مرکزی حق بیمه شخص ثالث نیز در راستای هماهنگی با نرخ دیه تغییر کرده است. برآوردها نشان میدهد از ۲۵ میلیون خودرو در کشور ۲۳ میلیون آن تحت پوشش بیمهای شخص ثالث هستند. بنا بر اعلام سلیمانی هر سال شاهد و قوه بیش از یک میلیون تصادف در کشور رخ میدهد.
ارسال نظر