|

قیمت نفت/بازار انرژی/اوپک پلاس

تمایل چین به نفت ارزان ایران / تخفیف ها دامه دارد؟

چین یکی از قدیمی ترین مشتریان نفت ایران است که باوجود شرایط تحریم، حدود ۷۰درصد نفت ایران را خریداری می کند.

اقتصاد

ایران همواره سعی بر این داشته است تا مشتریان قدیمی خود را حفظ کند تا بتواند در بازار جهانی نفت بفروشد. چین را می توان مشتری سنتی نفت ایران دانست که بخش عمده ای از نفت را خریداری می کند. ایران هم سعی کرده است با ارائه تخفیف، این مشتری بزرگ نفت خود را حفظ کند.

رویترز به نقل از منابع بازرگانی آگاه گزارش کرد پالایشگاه‌های چینی مستقل در پی درخواست ایران برای قیمت بالاتر و پیش پرداخت قبل از بارگیری محموله‌ها، همچنان خرید نفت از ایران برای فوریه را به تاخیر انداختند.

مذاکرات میان ایران و پالایشگاه‌های چینی مستقل در خصوص تغییر قیمت، در اواسط دسامبر آغاز شد و باعث کاهش استقبال خریداران خصوصی چین از نفت ایران شد.

رویترز در اوایل ژانویه به نقل از منابع بازرگانی و پالایشگاهی گزارش کرده بود ایران قیمت بالاتری را برای نفت خود از چین، طلب کرده و بخشی از عرضه نفت را متوقف کرده است.

چین پس از بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران در سال ۲۰۱۸، همچنان به خرید نفت ایران ادامه داد اما طبق گزارش رویترز، گویا ایران اکنون می‌خواهد تخفیف فروش نفت خود نسبت به قیمت نفت برنت را کمتر کند و این مسئله، به ادامه چانه‌زنی مشتریان چینی با ایران و منجر شده است.

به گفته منابع آگاه، ایران خواستار تخفیف پنج تا ۶ دلاری برای هر بشکه نفت سبک برای تحویل در دسامبر و ژانویه در مقایسه با قیمت نفت برنت است. قراردادهای دسامبر و ژانویه در نوامبر با قیمت حدود ۱۰ دلار در هر بشکه ارزان‌تر از قیمت نفت برنت، توافق شده بود.

یک خریدار چینی مستقر در شاندونگ به رویترز گفت: خریداران همچنان در تلاش برای یافتن راه‌کاری هستند زیرا قیمت‌های جدید، خیلی بالا است.

به گفته منابع بازرگانی، به نظر می‌رسد این وضعیت در طول ژانویه برای محموله‌هایی که در فوریه بارگیری می‌شوند، ادامه پیدا کرده است.

در حال حاضر، محموله‌های نفت ایران با قیمت حدود چهار دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه ارزان‌تر از نفت برنت برای تحویل در کنار کشتی، عرضه شده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، شرکت تحلیل داده کپلر برآورد کرد در نتیجه ادامه مذاکرات قیمت با چین که مشتری بزرگ ایران است، حجم صادرات نفت ایران ممکن است دستخوش تغییر شود.

متأسفانه در حال حاضر ما یک مشتری محدود داریم و تمام دلخوشی‌های کشور به این است که چین با بی اعتنایی به تحریم‌ها، نفت ما را با مقدار قابل توجهی خریداری می‌کند. اما این خرید نفت با قیمتی است که چین مشخص می‌کند و باید گفت که نفت ایران در شرایط انفعال قرار می‌گیرد. این امر در شرایطی است که ما باید در بازار کنش گر باشیم و کنش پذیر نباشیم؛ اما در بازار جهانی وضعیت ایران تبدیل به کنش پذیر شده است.

ما چاره ای نداریم به جز آنکه پنجره‌های حوزه سیاست خارجی خود را بازتر کرده و با جهان پیرامون خود از در صلح و آشتی وارد شویم. چنین امری سبب خواهد شد تا اقتصاد کشور رونق پیدا کند و پای سرمایه گذار به حوزه نفت باز شود و سرمایه گذار احساس امنیت داشته باشد.

منبع: ايسنا
کدخبر: 319344

ارسال نظر

 

آخرین اخبار