|

صنعت گردشگری/رونق اقتصادی/مناطق آزاد

چشم انداز صنعت گردشگری از واقعیت تا بلند پروازی

با حضور کارشناسان فنی، که هرکدام تجربه‌ی برجسته‌ای در اداره واحدهای بزرگ گردشگری کشور داشتند و برخی از آنان در مقامات دولتی نیز خدمت می‌کردند، انجمن متخصصان گردشگری نشستی برگزار کرد.

اقتصاد چشم انداز صنعت گردشگری از واقعیت تا بلند پروازی

در این نشست که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، جایگاه صنعت گردشگری در برنامه هفتم توسعه کشور مورد بررسی قرار گرفت. از سخنان این کارشناسان مشخص شد که صنعت گردشگری در برنامه هفتم توسعه، جایگاه بلند پروازانه‌ای را داراست.

روزنه های امید برای حل بدیهی ترین چالش های انباشته گردشگری را در دل برخی زنده کرد. برای نمونه، تکالیفی چون ساخت ۵۰۰ هتل در پایان ۵ سال در کشور و همین طور اختیارات ویژه برای تشکل های صنفی به عنوان ذینفعان اصلی در نظر گرفته شده است.

با این وجود، در این نشست، حجم نگرانی ها از تحقق نیافتن برنامه هایی که روی کاغذ نوشته می شود و سپس مسیر دیگری پیدا می کند آشکار بود. نمونه بارز آن همین سند چشم انداز ۱۴۰۴ است که قرار بود ایران جایگاه اول منطقه باشد که خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل در پنل تخصصی درباره مناطق آزاد از شواهدی صحبت شد که نشان می دهد دولت از میثاق قبلی خود با مناطق آزاد عدول کرده و به سبب مشکلات انباشته، باوجود تقاضای سفر، دسترسی های ناکافی حمل ونقل پاشنه آشیل توسعه شده است.همین طور این هشدار داده شد که نباید جاذبه های گردشگری سرزمین ما به مقصد فقیر کشورهای همسایه تبدیل شود و ضرورت دارد رویکرد به توسعه گردشگری در حاکمیت صنعت محور باشد تا خیریه محور!

به باور من، این که تصور کنیم گردشگری علت توسعه آینده کشور است، رویکرد پرابهام و نابجایی است. گردشگری بیشتر معلول توسعه است. این صنعت زمانی پر و بال می گیرد که زیرساخت های قوی و دسترسی های کافی وجود داشته باشد.  

در واقع، بسترهای توسعه ابتدا فراهم و تقویت می شود و سپس بذر صنعت گردشگری در چنین فرایندی بار می دهد و امکان رشد دارد و نه برعکس.

چالش دیگر رویکرد تاجرمسلکی دولت و بخشی از حاکمیت به کسب وکارهاست. سهم خواهی ها، بخشی نگری ها و تصدی گری ها تنها منافع زودگذر همان بخش ها را تامین می کند تا منافع ملی!طرح های روی کاغذ در دنیای پرشتاب کنونی هرچقدر هم پشتوانه علمی و واقع بینانه داشته باشند،  تضمینی برای اجرا نیاز دارند که گرفتار ضعف مدیریتی و تضاد منافع در ساختار حاکمیتی نمی شوند.

به منظور ارائه خدمات بهتر به گردشگران، ستاد خدمات سفر در استان فعال خواهد شد. در این ستاد، مسؤولان کمیته‌های مختلف در ارتباط با راهبرد‌ها و روش‌های ارائه خدمات به مسافران به بررسی چالش‌ها و تقویت خدمات می‌پردازند. هدف این فعالیت‌ها، بهبود و ارتقای تجربه گردشگران در استان مازندران است.

 

بحث نرخ خدمات گردشگری، فعالیت واحدهای نانوایی و سایر، جلوگیری از کمبود کالاها، مسائلی ازجمله چادرخوابی و از همه مهم‌تر گردشگری نوروزی با چاشنی ماه رمضان از موضوعات مهم مورد بررسی در ستاد خدمات سفر است که در همین خصوص حسین ایزدی مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران، اظهار کرد: اولین جلسه ستاد خدمات سفر و تشکیل کمیته‌های سیزده‌گانه باتوجه به مقتضیات خود استان و تقارن با ماه مبارک رمضان برگزار شده است.

*مازندران پُرگردشگر

وی افزود: باتوجه به نزدیکی استان مازندران با پایتخت این استان اولین مقصد مسافران نوروزی و سایر تعطیلات هستند، همچنین پیش‌بینی جمعیت زیادی از گردشگران طی این ایام در مازندران تصمیم‌گیری لازم را در برنامه داشتیم.

*بازگشایی ۲۴ ساعته مساجد مازندران طی نوروز ۱۴۰۳

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران با بیان اینکه موضوع مهم بازگشایی به صورت ۲۴ ساعته مساجد استان است، افزود: از جمله برنامه‌ها سامان‌دهی سرویس‌های بهداشتی رستوران‌های بین راهی، مساجد مهم است.

ایزدی با اشاره به حضور گروه بازرسی در اقامتگاه‌های گردشگری، گفت: در بحث کنترل بازار هم مقرر شد نانوایی‌ها باتوجه به حضور مسافران به‌صورت کشیک فعال باشند.

*کشیک رستوران‌ها

وی ادامه داد: در بحث فعالیت رستوران‌ها هم طی جلسه‌ای مقرر شد در ارتباط با فعالیت رستوران‌ها با مجوز برای ارائه خدمات به مسافران برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران با اعلام اینکه المان‌های منطبق نوروز و رمضان در ورودی و خروجی شهرها باشد، تصریح کرد: همچنین پیش‌بینی لازم در ارتباط با برنامه‌های خاص فرهنگی متناسب با این ایام و ارائه خدمات توسط موکب‌های مذهبی انجام شود.

*ضرورت اعلام نرخ متعارف به گردشگران

ایزدی با تاکید بر ضرورت اعلام نرخ متعارف برای اقامت و ارائه خدمات به گردشگران، خاطرنشان کرد:  هرگونه چادرخوابی قدغن خواهد بود.

*ستاد خدمات سفر مختص نوروز نیست

وی با بیان اینکه ستاد تسهیلات سفر مختص به نوروز نباشد، یادآور شد: ستاد خدمات سفر باید به طور دائمی فعال باشد؛ چرا با هر تعطیلی یک روزه هم شاهد حضور مسافران در استان مازندران خواهیم داشت.

*فعالیت بازارچه‌های صنایع‌دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران گفت: برنامه‌ریزی لازم در ارتباط با بازارچه‌های صنایع‌دستی و همچنین تخفیفات موزه‌ها در ایام نوروز در دستور کار قرار دارد.

منبع: روزنامه اقتصاد
کدخبر: 319590

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین