|

سود بانکی

فوری / سقف کارت به کارت برای این افراد محدود شد!

طبق دستور رئیس مرکز اطلاعات مالی کشور، سقف مبلغ انتقال از کارت به کارت برای تمام افراد بدون پرونده مالیاتی در یک ماه به مبلغ یک میلیارد تومان تعیین شده است.

اقتصاد

محدودیت ارائه خدمات کارت به کارت براساس تبصره ۳ ماده ۸ آئین‌نامه اجرایی ماده (۱۴) الحاقی قانون مبارزه با پولشویی به رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شده است.

در مکاتبه هادی خانی، رئیس اطلاع مالی کشور آمده است، نظر به استفاده برخی صنوف از حساب‌های نیابتی بویژه از طریق خدمات کارت به کارت در شبکه بانکی کشور؛ با نظر داشت اطلاعات دریافتی از آمار تراکنش‌ های سال ۱۴۰۱ افراد فاقد پرونده مالیاتی در الگوی ۱۰۰ تراکنش دریافتی در ماه به ارزش حداقل ۳۵ میلیون تومان و در اجرای تبصره (۳) ماده (۸) آئین نامه اجرایی ماده (۱۴) الحاقی قانون مبارزه با پولشویی ارائه خدمات کارت به کارت بیش از ۱۰ میلیارد ریال یا ۲۰۰ تراکنش دریافتی در ماه به اشخاص حقیقی فاقد پرونده مالیاتی در تمامی کارت‌ های بانکی متصل به کد ملی اشخاص مذکور ممنوع می‌باشد. خواهشمند است دستور فرمایید ضمن ابلاغ به مبادی ذیربط جهت اعمال محدودیت مورد نظر، گزارشی از اقدامات انجام گرفته و نتایج آن در بازه‌ های زمانی سه ماهه به این مرکز ارائه گردد.

بدیهی است محدودیت فوق شامل سایر ابزار‌های پرداخت و انتقال وجه نگردیده و با دریافت داده‌های متقن و دقیق تر، امکان بازنگری و تسری آن به سایر گروه‌ های جمعیتی و ابزار‌های پرداخت وجود خواهد داشت.

توضیح مختصری درباره قوانین بانکی

قوانین بانکی مجموعه‌ای از قوانین و مقررات است که توسط مقامات و نهادهای مرتبط، به ویژه بانک مرکزی و نظارت بر بانک‌ ها و مؤسسات مالی، تنظیم می‌ شوند. این قوانین و مقررات به منظور تنظیم و نظارت بر فعالیت‌ های بانکی، حفاظت از منافع مشتریان و جلوگیری از ریسک‌ های مالی و اقتصادی تدوین می‌ شوند. برخی اصول و مفاهیم کلیدی در قوانین بانکی عبارتند از:

۱. قانون بانکی: قانونی که تأسیس بانک‌ ها را تنظیم کرده و شرایط عملکرد آن‌ ها را مشخص می‌کند.

۲. قانون مبارزه با پولشویی: قانونی که برای جلوگیری از تبدیل اموال غیرقانونی به اموال قانونی و پنهان کردن منشأ آن‌ ها، اقداماتی را تعیین می‌کند.

۳. قانون حفاظت از مشتریان بانکی: قانونی که حقوق و مزایای مشتریان بانکی را تضمین کرده و مقرراتی برای حفاظت از آن‌ ها در معاملات بانکی تعیین می‌کند.

۴. قانون نظارت بر بانک‌ها و مؤسسات مالی: قانونی که وظایف و صلاحیت‌ های نهاد های نظارتی بر بانک‌ها و مؤسسات مالی را تعیین می‌کند.

۵. قانون اعتباری: قانونی که مقررات مربوط به اعطای و استفاده از اعتبار ها، اعتبارات نقدی و غیرنقدی، وام‌ ها و امانات را تنظیم می‌کند.

۶. قانون بدهی‌ های بانکی: قانونی که شرایط و روش‌ های بازپرداخت بدهی‌ ها و تسویه حساب‌ های بانکی را تعیین می‌کند.

۷. نظام پرداخت: قوانین بانکی درباره نظام‌های پرداخت، انتقال و تسویه وجوه، استفاده از کارت‌ های بانکی و سایر وسایل پرداخت الکترونیمواردی هستند که تنظیم می‌ شوند.

این فهرست تنها چند نمونه از قوانین و مقررات بانکی است و در هر کشور، قوانین و آیین‌ نامه‌ های خاص خود را برای بانک‌ها و سیستم بانکی خود دارد. قوانین بانکی به منظور حفظ استقرار و پایداری سیستم بانکی و اعتماد عمومی به آن بسیار اهمیت دارند.

منبع: تسنیم
کدخبر: 319630

ارسال نظر

 

آخرین اخبار