قیمت دلار/ قیمت ارز/ بازار دلار
گمانه زنی ها درباره قیمت دلار تا پایان سال / وارد بازی نشوید!
آلاسحاق تأکید میکند که نوسانات در بازار ارز بنیان اقتصادی ندارند و به شدت خطرناک هستند. او معتقد است که افرادی که در این بازار فعالیت میکنند، در واقع یک نوع قمار میکنند زیرا این جریانات و نوسانات تحت تأثیر عوامل و شرایط مختلف قرار میگیرند و واقعیتی ثابت ندارند.
بازار ارز در یک هفته اخیر، پس از تجربهی یک دوره پرنوسان، به نظر کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی، ورود به این بازار در این شرایط به شدت خطرناک است. در این یک هفته، قیمت دلار نیز به نزدیکی ۶۰ هزار تومان رسید، اما در حال حاضر قیمت از چند کانال پایینتر عبور کرده و در حدود ۵۵ هزار تومان قرار دارد.
به نظر میرسد بازار ارز تهران در حال تخلیه انتظارات تورمی است و بازار ارز در روندی نزولی قرار دارد. برخی فعالان بازار ارز معتقدند ارزپاشی سیاستگذار قیمت ارز را مهار کرده است و برخی نیز معتقدند این روند نزولی خواست سیاستگذار است و آن افزایش قیمت هم به اراده نهاد پولی کشور بود.
با این وجود، در حال حاضر فعالان بازار، سناریوهای متعددی در رابطه با روند کاهشی بازار ارز متصور میشوند. برخی میگویند که اگر فشار بازارساز در جهت افزایش ارزش پول ملی ادامه پیدا کند، امکان بازگشت نرخ ارز به سطوح قیمتی بازه ۵۰ تا ۵۲ هزار تومان وجود دارد، اما در مقابل برخی دیگر از تحلیلگران تاکید دارند افت بیش از حد نرخ ارز، اقتصادی نیست و بهتر است که بانک مرکزی اجازه تعدیل نسبی نرخ ارز را صادر کند.
چرا دلار گران شد؟
یحیی آلاسحاق، رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق در گفتوگو درباره وضعیت بازار ارز میگوید: بازار ارز تحتتاثیر عوامل متعددی نوسان پیدا میکند که برای همه مشخص است. یک زمان بحث عرضه و تقاضای ارز است که ما به طور معمول یک عرضه و تقاضای واقعی داریم و باید واقعیتها را در نظر بگیریم. اما یک زمانی بحث عرضه و تقاضای ارز متاثر از جریانات روانی یا جریانات موقت یا برداشتهای افراد یا نگاههای سیاسی است.
وی میافزاید: در حال حاضر میتوان گفت که نوسانات ارزی، ناشی از عرضه و تقاضای واقعی ارز نیست، یعنی نه عرضه ارز از نظر ذخایر کم شده و نه تقاضاهای غیرضروری ایجاد شده است. شرایط، نرمال و مثل سابق است.
رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق تصریح میکند: آنچه که امروز اتفاق افتاده، برداشتها یا القاهای یک عدهای است که میخواهند از این بازار سوءاستفاده میکنند و با توجه به شرایط سیاسی منطقه، هر کسی برای خود یک فضایی درست میکند. اما آنچه که قطعا وجود دارد، اینکه فضاسازیها توسط سوداگران اتفاق میافتد و میخواهند از این شرایط سوءاستفاده کنند.
پاسخ به شائبه تامین کسری بودجه
آلاسحاق در پاسخ به این پرسش که برخی از تحلیلگران اعتقاد دارند که یکی از دلایل افزایش قیمت ارز، داستان تامین کسری بودجه دولت در پایان سال است، میگوید: این نیست، اینها حرفهایی است که مبنای اقتصادی ندارد.
وی میافزاید: یک بحثی هم که مطرح میشود، مربوط به تسویهحساب با شرکتهای خارجی در پایان سال است. ولی این مسایل نیست، عمده داستان بازار ارز، جو روانی است و سوءاستفادهکنندگان به طور عمده برای خود محاسباتی دارند که دائما نرخ را کم و زیاد و فضا را ملتهب میکنند.
رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق عنوان میکند: البته سیاستهای بانک مرکزی هم در کنترل نرخ ارز مهم است که به تناسب اقتضائات، چگونه باید برخورد کنند.
آلاسحاق تاکید میکند: نوسان ارز، بنیان اقتصادی ندارد و خطرناک است. کسانی که در این بازار بازی میکنند، یک نوع قمار میکنند، چون این جریانات واقعی نیست.
وی متذکر میشود: آنچه که در حال حاضر در بازار ارز دیده میشود، بیشتر جو روانی است. بر این اساس، ورود به بازار ارز قمار است و در بازار ارز، قماربازی میکنند.
رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق میگوید: در کل اگر نظر من را بخواهید بدانید، از نظر اقتصادی این نوسانات بنیان اقتصادی ندارد و آنچه که میبینیم، جو روانی است و این خطرناک است و کسانی که حسابگری در اقتصاد دارند، نباید در این بازی وارد شوند.
ارسال نظر