|

بازار ارزهای دیجیتال | بازار رمزارز | قیمت بیت کوین

تحلیل روند BTC / بیت کوین مقاومت را می شکند؟

روند افزایش حجم معاملات از اکتبر ۲۰۲۳، مصادف با زمانی که برای اولین بار پیش‌بینی‌هایی در مورد تأیید احتمالی صندوق‌های ETF اسپات بیت کوین صورت گرفت، آغاز شد. از اکتبر ۲۰۲۳، حجم معاملات بیت کوین افزایش ثابتی داشته و هر ماه بیشتر از ماه قبل خود بوده است. این شاخص در ژانویه ۲۰۲۴ به بیش از ۱ تریلیون دلار رسید.

اقتصاد تحلیل روند BTC / بیت کوین مقاومت را می شکند؟

علی‌رغم اینکه قیمت بیت کوین در هفته گذشته نتوانست بر مقاومت ۴۳ هزار دلار غلبه کند، سرمایه‌گذاران همچنان در حال خرید این دارایی دیجیتال هستند.

بر اساس گزارش‌ها، حجم معاملات بیت‌کوین به بالاترین حد خود در دو سال اخیر رسیده که نشان‌دهنده تمایل سرمایه‌گذاران برای ورود به بازار، حتی با قیمت‌های بالا است.

روند افزایش حجم معاملات از اکتبر ۲۰۲۳، مصادف با زمانی که برای اولین بار پیش‌بینی‌هایی در مورد تأیید احتمالی صندوق‌های ETF اسپات بیت کوین صورت گرفت، آغاز شد. از اکتبر ۲۰۲۳، حجم معاملات بیت کوین افزایش ثابتی داشته و هر ماه بیشتر از ماه قبل خود بوده است. این شاخص در ژانویه ۲۰۲۴ به بیش از ۱ تریلیون دلار رسید.

حجم بالای معاملات گواهی بر احساسات مثبتی است که پس از تایید صندوق‌های ETF اسپات بیت کوین به وجود آمد. این افزایش حجم معاملات، با وجود تعداد تراکنش کمتر به دست آمده که نشان می‌دهد حجم هر تراکنش افزایش یافته است.

در همین راستا، گزارش شده است که صادرکنندگان صندوق‌های ETF بیت کوین طی یک هفته بیش از ۱ میلیارد دلار بیت کوین خریداری کرده‌اند. اما آیا این موضوع موجب ایجاد شوک در عرضه بیت‌ کوین خواهد شد؟ با توجه به شرایط بازار، این موضوع بعید به نظر نمی‌رسد. با خارج شدن ده‌ها هزار بیت کوین از گردش، این دارایی دیجیتال ممکن است یکی از تاثیرگذارترین شوک‌های عرضه تاریخ خود را تجربه کند.

شوک عرضه می‌تواند منجر به کاهش یا افزایش قیمت یک دارایی شود که در مورد بیت کوین، تأثیر آن صعودی خواهد بود. داده‌ها همچنین نشان می‌دهند که موجودی فعال بیت‌کوین در چند ماه گذشته به پایین‌ترین حد خود رسیده که نشان‌دهنده تمایل سرمایه‌گذاران برای نگهداری دارایی به جای فروش آن است.

با توجه به شرایط موجود و ادامه روند خرید گسترده توسط سرمایه‌گذاران سازمانی، موجودی در گردش بیت کوین بیش از پیش کاهش خواهد یافت. در پی این کاهش، پیش‌بینی می‌شود که قیمت این ارز دیجیتال تا حدود ۵۰ هزار دلار افزایش یابد.

بیت کوین چیست؟

بیت کوین نوعی پول دیجیتال است، اما بر خلاف پول‌های کاغذی (فیات) رایج مانند ریال، دلار و یورو که هر روز استفاده می‌کنیم و توسط بانک‌های مرکزی کنترل می‌شوند، تحت نظر هیچ بانکی نیست؛ این رمزارز برتر و تمام تراکنش‌های مرتبط با آن توسط هزاران کامپیوتر در سراسر جهان کنترل می‌شود و شبکه آن به لطف کاربران موجود در آن، فعالیت می‌کند. این کاربران توسط فرد یا نهاد خاصی انتخاب نمی‌شوند و تصمیم برای فعالیت در شبکه بیت کوین، به‌طور کامل داوطلبانه و اختیاری است.

اگر بخواهیم تعریف فنی‌تری برای مفهوم برترین ارز دیجیتال ارائه دهیم، باید بگوییم بیت کوین ارز دیجیتال و همتا به همتا (P۲P) است که به صورت غیرمتمرکز اداره می‌شود و تمام سوابق مرتبط با آن به صورت زنجیره‌وار، روی دفتر کلی به نام بلاک چین ذخیره می‌شود. مهم‌ترین و برجسته‌ترین ویژگی‌های این رمزارز عبارت‌اند:

*    قابل سانسور کردن نیست

*    امکان بیش از یک بار خرج کردن (Double-Spending) آن در هر تراکنش وجود ندارد

*    تراکنش‌های آن در هر زمان و هر مکانی قابل انجام هستند

بعد از معرفی پادشاه رمزارزها، حال به بررسی پشتوانه بیت کوین می‌پردازیم. یکی از نکات مهم مربوط به پول های فیات (همان ریال، دلار، یورو و غیره) پشتوانه‌ای است که این دارایی‌ها دارند؛ این پشتوانه توسط دولت هر کشور تعیین شده و می‌تواند مواردی مانند طلا، نفت، گاز یا اوراق مالی دولت باشد.

پشنوانه بیت کوین

درواقع، می‌توان گفت پشتوانه ارز رایج هر کشور، قدرت اقتصادی آن کشور است. همان‌طور که گفته شد، بیت کوین نه توسط دولتی به وجود آمده و نه توسط دولتی کنترل می‌شود. پس پشتوانه‌ی آن چیست؟ چگونه اعتبار پیدا می‌کند؟ همان‌طور که در ابتدای این مطلب گفتیم، بیت کوین نوعی پول دیجیتالی است که وجود فیزیکی ندارد و تمام ماهیت آن را کدهای کامپیوتری تشکیل می‌دهند. بنابراین آنچه که به اولین رمزارز دنیا اعتبار می‌بخشد، استقبال مردم از تکنولوژی آن، به رسمیت شناختن آن و استفاده از آن برای اهداف مختلف است.

 

منبع: رمزارز نیوز
کدخبر: 319838

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین