قیمت برق/بازار انرژی/برق خانگی
وضعیت مصرف برق در کشور / صنایع رکورد شکستند
گزارشات حکایت از آن دارد که صنایع انرژی بر مانند خودروسازی، مصرف برق بسیار بالایی دارند.
رشد مصرف برق در صنایع کشور، ممکن است کمی وضعیت انرژی را به خطر اندازد و باید به دنبال راهکارهایی بود تا این صنایع انرژی و برق کم تری مصرف کنند.
رشد مصرف برق در بخش صنعت کشور که یکی از بخشهای مولد و ارزشآفرین است، به بیش از ۵ هزار مگاوات رسید.
به اعتقاد اکثر کارشناسان هر میزان بخش صنعت مصرف برق داشته باشد، نشانه رونق و چرخش اقتصادی کشور است و مصرف برق در بخش غیرمولد خانگی از نظر اقتصادی چندان مطلوب ارزیابی نمیشود.
بر اساس این گزارش، آمارهای منتشر شده از سوی شرکت مدیریت شبکه برق نشان از آن دارد که بخش صنعت عصر روز گذشته در ساعت ۱۸:۵۳ دقیقه پنج هزار و ۲۷۱ مگاوات از برق تولیدی را به مصرف رساند؛ البته میزان مصرف برق این بخش در ساعت ۱۱ و ۵۱ دقیقه چهارهزار و ۶۰۶ مگاوات بود.
روز گذشته پنج هزار و ۸۷۲ مگاوات از برق موردنیاز از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تأمین شده است.
وضعیت مصرف برق در صنایع انرژی بر چگونه است؟
صنایع انرژی بر شامل صنایع فولادی، صنایع سیمانی و خودروسازی است که مصرف برق در این صنایع بسیار بالا است.
بر این اساس میزان مصرف برق صنایع انرژی بر نشان میدهد مجموع مشترکان انرژی بر از ابتدای سال تاکنون نسبت به سال گذشته رشد ۶ درصدی داشته است.
طبق اعلام وزارت نیرو، در طول سالهای گذشته صنایع فولادی بهواسطه ماهیت فعالیت صنعتی خود همواره بیشترین سهم مصرف برق را در میان سایر صنایع به خود اختصاص دادهاند.
امسال و از ابتدای سال تاکنون، صنایع فولادی بیش از ۵۲ درصد از مصرف برق صنایع انرژیبر را مصرف کردهاند که نسبت به سال گذشته نیز در این بازه زمانی ۵.۳ درصد افزایش مصرف برق داشتهاند.
همچنین متوسط روزانه مصرف برق صنایع فولادی در نیمه نخست سال جاری نیز نشان میدهد این صنایع نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد برق بیشتری مصرف کردهاند.
صنایع فولادی در چهارماهه گرم سال نیز با مصرف ۵۰ درصد مجموع برق مشترکان انرژی بر، ۲.۵ برابر صنایع فلزی و ۴ برابر صنایع سیمانی برق مصرف کردند.
بر اساس این خبر صنایع فولادی در فصل پاییز سال جاری نیز بهصورت متوسط و روزانه ۴۵۳۱ مگاوات برق مصرف کردند که نسبت به پاییز سال ۱۴۰۱ افزایش ۵.۶ درصدی را نشان میدهد.
همچنین در دیماه سال جاری صنایع فولادی بهصورت متوسط و روزانه ۴۰۱۶ مگاوات مصرف برق داشتند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸.۳ افزایش مصرف برق داشتند.
این گزارش نشان میدهد میزان مصرف برق مجموع مشترکان انرژی بر نیز از ابتدای سال تاکنون نسبت به سال گذشته ۶ درصد افزایش یافته است.
برآورد میشود سالانه ۱۵ هزار میلیارد تومان از منابع دولتی که متعلق به همه مردم است، صرف تامین انرژی پرمصرفها میشود.
پرداخت یارانه برق به پرمصرفها مصداق ذبح عدالت است، زیرا ۸۰ درصد مردم کمتر از الگو برق مصرف میکنند، اما باید هزینه برق مشترکان پرمصرف را از جیب خود به شکل تورم شکل گرفته ناشی از کسری بودجه بدهند.
بر اساس آخرین مطالعات و بررسیهای انجام شده، دولتها در ایران سالانه حدود ۸۰ میلیارد دلار، برای حاملهای انرژی پرداخت میکنند که حدود ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی و بیش از چهار برابر بودجه عمومی را در بر میگیرد.
ارسال نظر