عیدی بازنشستگان / حقوق بازنشستگان / واریز حقوق
فوری / سازمان تامین اجتماعی زمان واریز عیدی را مشخص کرد
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: انشاءالله بتوانیم تمام خدمات را برای مردم با کیفیت خوب ارائه کنیم.
میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، در حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن به دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی در زمینههای مختلف اشاره کرد و گفت: در حوزه تامین اجتماعی که به آن مسئولیت داریم، توفیقی بزرگ را تجربه کردیم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: انشاءالله بتوانیم تمام خدمات را برای مردم با کیفیت خوب ارائه کنیم.
وی درباره زمان پرداخت عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: پس از اتمام پرداخت حقوق بهمن ماه بازنشستگان عیدی واریز میشود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: در حال تامین منابع هستیم و انشاءالله تا دهم اسفند ماه عیدی پرداخت میشود.
در خبری دیگر رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی درباره پرداخت عیدی کامل به کارگران نیز تاکید کرد: همه کارگران طبق سنوات کاری عیدی و مزایای پاداش پایان سال را دریافت میکنند ولی چنانچه کارگری شش ماه در کارگاه کار کرده باشد، طبق همان نیم فصلی که کار کرده عیدی خود را میگیرد.
به گفته بیات، فرقی بین کارگر قراردادی و کارگر رسمی در بحث پرداخت عیدی وجود ندارد و کارگران به هر میزانی که کار کرده باشند حتی اگر ۳۰ روز باشد مستحق دریافت عیدی هستند.
ترمیم عیدی و پاداش بازنشستگان به جهت حفظ قدرت خرید
بیات به ضرورت ترمیم عیدی و پاداش بازنشستگان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: بازنشستگان با توجه به سن و سالی که از آنها گذشته و بزرگ خانوادهها هستند قطعا در ایام نوروز و تعطیلات و دید و بازدید با رفت و آمد فرزندان و نوهها مواجه میشوند، از این رو عهدهدار هزینههای بیشتری خواهند بود لذا شایسته است عیدی و پاداش پایان سال بازنشستگان تامین اجتماعی به جهت حفظ قدرت خرید آنها ترمیم و تقویت شود.
او همچنین در پایان گفت که مبلغ عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی به طور معمول همچون بازنشستگان کشوری و لشگری تعیین میشود و با توجه به تورم اقلام و کالاهای اساسی و تامین مایحتاج ضروری و مصرفی، از دولت میخواهیم با تمهیدات و پیشبینیهایی عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی همچون زمان شاغلی پرداخته شود.
بیات اظهار کرد: کارگران در زمان شاغلی حق بیمه میپردازند ولی در دوران بازنشستگی عیدی کارمندی دریافت میکنند و انتظار این است که از پس انداز و اندوخته ۳۰ سال بیمهپردازی در دوران بازنشستگی بهرهمند شوند.
گفتنی است که عیدی سال ۱۴۰۳ کارگران که در بهمن یا اسفند ۱۴۰۲ دریافت میکنند، با توجه به مصوبه امسال شورای عالی کار، حداقل و حداکثر عیدی کارگران در سال ۱۴۰۲، به ترتیب ۱۰ میلیون و ۶۱۶ هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۹۲۴ هزار تومان است.
نقش مجلس و دولت در پرداخت حقوق بازنشستگان
مجلس و دولت نقش مهمی در پرداخت حقوق بازنشستگان دارند. در اکثر کشورها، قوانین و مقررات مربوط به بازنشستگی و پرداخت حقوق بازنشستگان توسط مجلس تصویب میشود و دولت مسئول اجرای آنها است. برخی از نقشهای مهم آنها عبارتند از:
تصویب قوانین: مجلس نمایندگان مسئولیت تصویب قوانین و مقررات مربوط به بازنشستگی و حقوق بازنشستگان را دارد. این شامل تعیین مبالغ حقوق بازنشستگی، فرمولها و معیارهای محاسبه آنها، اصلاحات و بهروزرسانیهای لازم در سیستم بازنشستگی و سایر مسائل مرتبط است.
تخصیص بودجه: دولت مسئول تخصیص بودجه لازم برای پرداخت حقوق بازنشستگان است. این شامل تخصیص منابع مالی، اعتبارات و بودجههای لازم برای پرداخت حقوق بازنشستگان و رفع هرگونه نقص و تأخیر در این مورد است.
اجرا و پرداخت: دولت مسئول اجرای قوانین و مقررات مربوط به پرداخت حقوق بازنشستگان است. آنها باید از صحت و سقم محاسبات، درستی و بهموقعیت پرداخت حقوق و برخورداری بازنشستگان اطمینان حاصل کنند. همچنین، آنها باید سیستمها و فرآیندهای مناسب را برای ثبت و پیگیری پرداخت حقوق بازنشستگان تدارک ببینند.
اصلاح و بهروزرسانی: مجلس و دولت مسئول اصلاحات و بهروزرسانیهای لازم در قوانین و سیستمهای بازنشستگی برای بهبود پرداخت حقوق بازنشستگان هستند. آنها باید مطالعه و تحلیل مستمری را درباره نیازها و مشکلات بازنشستگان انجام داده و اقدامات لازم را برای بهبود سیستم بازنشستگی و پرداخت حقوق بازنشستگان انجام دهند.
بنابراین، همکاری میان مجلس و دولت در تصویب قوانین، تخصیص بودجه مناسب، اجرا و پرداخت بهموقع حقوق بازنشستگان و اصلاحات لازم در سیستم بازنشستگی، موثر در بهبود و عدالتبخشی به پرداخت حقوق بازنشستگان است.نقش مجلس و دولت در پرداخت حقوق بازنشستگان علاوه بر نقشهایی که در پاسخ قبلی ذکر شد، شامل موارد زیر نیز میشود:
نظارت و کنترل: مجلس نمایندگان مسئولیت نظارت بر عملکرد دولت در پرداخت حقوق بازنشستگان را دارد. این شامل بررسی و ارزیابی اقدامات دولت در اجرای قوانین و مقررات مربوط به حقوق بازنشستگان، بررسی صحت و سقم محاسبات و پرداختها، رسیدگی به شکایات و اعتراضات بازنشستگان، و ارزیابی عملکرد دولت در رفع نقصها و اشکالات مربوط به حقوق بازنشستگان است.
ارتقاء توانمندیها و بهبود سیستم: مجلس و دولت مسئول ارتقاء توانمندیها و بهبود سیستمهای مرتبط با پرداخت حقوق بازنشستگان هستند. آنها باید سیاستها و برنامههای لازم را برای بهبود فرآیندهای محاسبه، ثبت، پرداخت و پیگیری حقوق بازنشستگان اجرا کنند. همچنین، باید توانمندیهای نیروی انسانی مرتبط با این حوزه را افزایش داده و آموزشهای لازم را برای کارکنان مسئول اجرای سیستم بازنشستگی فراهم کنند.
دیالوگ و همکاری: مجلس و دولت باید از طریق دیالوگ و همکاری با نمایندگان بازنشستگان، سازمانهای نظامی و انجمنهای مرتبط، نیازها و خواستههای آنها را شناسایی کنند و در صورت امکان، آنها را در فرآیند تصمیمگیری و اصلاحات مربوط به حقوق بازنشستگان دخالت دهند.
با همکاری مجلس و دولت، امکان ایجاد سیستمی عادلانهتر و شفافتر برای پرداخت حقوق بازنشستگان فراهم میشود. این همکاری میتواند منجر به بهبود شرایط مالی و اجتماعی بازنشستگان شده، اعتماد و رضایت آنها را افزایش دهد و عدالت اجتماعی را تقویت کند.
ارسال نظر