|

قیمت نفت/بازار انرژی/اوپک پلاس

کاهش قیمت نفت / آرامش از بازار جهانی رفت!

قیمت نفت در معاملات امروز با کاهش همراه شد که یکی از دلایل آن آمریکا و ذخایر این کشور است.

اقتصاد کاهش قیمت نفت / آرامش از بازار جهانی رفت!

بازار جهانی برای خرید و فروش طلای سیاه مدتیاست که آرامش خود را از دست داده است و در معاملات امروز نفت، قیمت طلای سیاه با کاهش همراه شد. همچنین انتظار می رود که نفت خواب آشفته ای را تجربه کند.

قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار آسیا، پس از انتشار آماری که رشد بیش از حد ذخایر آمریکا در هفته گذشته را نشان داد و انتظارات مختلف سرمایه‌گذاران برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، کاهش یافت.

بهای معاملات نفت برنت با ۱۱ سنت معادل ۰.۱۳ درصد کاهش، به ۸۲ دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳ سنت کاهش، به ۷۷ دلار و ۸۴ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز گذشته با ۷۷ سنت افزایش و شاخص نفت آمریکا با ۹۵ سنت افزایش، بسته شده بود.

سورو سارکار، سرپرست تیم بخش انرژی بانک دی بی اس، گفت: نفت به دلیل انتشار آمار تورم آمریکا که بالاتر از حد انتظار بود و پتانسیل عقب انداختن سیکل کاهش نرخ بهره را دارد، از افزایش قیمت بازماند. بعلاوه، افزایش ذخایر نفت آمریکا، احتمالا بازار را در هفته جاری، غافلگیر کرد و مختل شدن فعالیت پالایشگاه بریتیش پترولیوم در وایتینگ هم به مسائل بخش تقاضا، کمکی نمی‌کند.

 منابع بازار با استناد به آمار موسسه امریکن پترولیوم که اواخر روز سه شنبه منتشر شد، اعلام کردند ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۹ فوریه، به میزان ۸.۵۲ میلیون بشکه افزایش یافت که بسیار بیشتر از رشد ۲.۶ میلیون بشکه‌ای پیش بینی شده توسط تحلیلگران در نظرسنجی رویترز بود.

تحلیلگران موسسه مالی آی‌ان‌جی در یادداشتی نوشتند: رشد ذخایر نفت، عامل نسبتا منفی بود. با این حال، با کاهش شدید تولید، جبران شد. این آمار احتمالا منعکس کننده اختلال در فعالیت پالایشگاه وایتنینگ به ظرفیت ۴۳۵ هزار بشکه در روز است.

آمار موسسه امریکن پترولیوم همچنین نشان داد ذخایر بنزین در هفته گذشته، ۷.۲۳ میلیون بشکه و ذخایر سوخت‌های دیگر، به میزان ۴.۰۲ میلیون بشکه کاهش پیدا کرده که بسیار بیشتر از میزان پیش‌بینی شده توسط تحلیلگران بود. آمار رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، بعدازظهر روز چهارشنبه منتشر خواهد شد.

عامل دیگری که روی بازار تاثیر گذاشت، انتشار آمار تورم مصرف کننده آمریکا در ماه میلادی گذشته بود که همچنان بالا مانده است. اکنون سرمایه‌گذاران انتظار دارند سیاستگذاران بانک مرکزی آمریکا، مدت طولانی‌تری برای آغاز کاهش نرخ‌های بهره دست نگه دارند که این امر، به رشد اقتصادی و تقاضا برای سوخت لطمه خواهد زد.

با تعدیل انتظارات برای کاهش نرخ‌های بهره، ارزش دلار به بالاترین حد سه ماه اخیر صعود کرد. دلار قوی، معمولا تقاضا برای خرید از سوی دارندگان ارزهای دیگر را ضعیف می‌کند.

بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران گروه بانکی ANZ اظهار کردند: با وجود دورنمای مثبتی که اوپک از تقاضا ارائه کرد، قیمت‌ها تا حدودی به دلیل نگرانی‌ها نسبت به سطح عرضه اعضای این گروه، ضعیف شدند. گزارش ماهانه بازار نفت اوپک، نگرانی‌هایی را نسبت به پایبندی این گروه به کاهش تولید فعلی، ایجاد کرد. تنها کویت و الجزایر، سهمشان از کاهش تولید را اعمال کردند در حالی که تولید عراق، بالاتر از سهمیه توافق شده ماند.

منبع: ايسنا
کدخبر: 320422

ارسال نظر

 

آخرین اخبار