|

قیمت نفت/بازار انرژی/اوپک پلاس

کاهش قیمت نفت / طلای سیاه کاهش هفتگی را تجربه کرد

قیمت نفت در هفته ای که گذشت با کاهش قیمت همراه شد.

اقتصاد

طلای سیاه، یکی از مهم ترین کالاهای مبادلاتی است که در جهان همه کشورها، نیازمند آن هستند و بیشتر از فراورده های نفتی استفاده می کنند.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ دلار و ۵ سنت معادل ۲.۴۵ درصد کاهش به ۸۱ دلار و ۶۲ سنت رسید.

قیمت نفت حدود ۳ درصد در روز جمعه کاهش یافت و یک کاهش هفتگی را هم به دنبال اظهارات مقامات بانک مرکزی آمریکا مبنی بر به تعویق افتادن حداقل دو ماهه کاهش نرخ بهره تجربه کرد.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ دلار و ۵ سنت معادل ۲.۴۵ درصد کاهش به ۸۱ دلار و ۶۲ سنت رسید. نفت وست تگزات اینترمدیت آمریکا هم با ۲ دلار و ۱۲ سنت معادل ۲.۷۰ درصد کاهش ۷۶ دلار و ۴۹ سنت معامله می‌شود.

نفت برنت حدود ۲ درصد و نفت آمریکا بیش از ۳ درصد طی یک هفته گذشته کاهش قیمت داشتند. اما نشانه‌های سلامت تقاضا برای سوخت و نگرانی در مورد عرضه می‌تواند قیمت را در روزهای آینده بالا ببرد.

کریستوفر والر رئیس فدرال رزرو آمریکا در روز پنجشنبه گفت سیاستگذاران این بانک باید کاهش نرخ بهره را حداقل دو ماه دیگر به تعویق بیندازند. این اقدام رشد اقتصاد را کند کرده و تقاضا برای نفت را محدود می‌کند.

فدرال رزرو نرخ بهره را از ماه ژوئن سال گذشته میلادی بین ۵.۲۵ تا ۵.۵ درصد ثابت نگه داشته است و سیاستگذاران این بانک نگران تغییر سریع سیاست‌های پولی هستند.

تحلیلگران بانک سرمایه‌گذاری جی پی مورگان اعلام کردند تقاضا برای نفت ۱.۷ میلیون بشکه در روز طی یک ماه گذشته افزایش داشته است.

در این بین، گفتگوهای آتش بس در غزه در پاریس در جریان است و به نظر می‌رسد روند رسیدن به پایان درگیری‌ها و آزادسازی گروگان‌ها جدی‌تر دنبال می‌شود.

اما تنش‌ها در دریای سرخ همچنان ادامه دارد و حمله به کشتی‌های عازم فلسطین اشغالی توسط یمن هر روز نفتکش‌های بیشتری را وادار به تغییر مسیر می‌کند.

تعداد چاه‌های نفت آمریکا که اولین نشانه تولید این کشور در آینده هستند ۶ حلقه در این هفته افزایش یافته و به ۵۰۳ رسیده است.

آمارهای اعلامی رییس سازمان برنامه و بودجه کشور نشان می‌دهد رشد اقتصادی کشور در سه ماه سوم سال۱۴۰۲ به ۵.۱ درصد رسیده است. این آمار نشانگر کاهش تدریجی نرخ رشد اقتصادی در مقایسه با ۶ ماه اول سال است.

نرخ رشد اقتصادی سه ماهه اول سال توسط مرکز آمار ایران ۷.۹ درصد و نرخ رشد اقتصادی سه ماهه دوم سال نیز ۷.۱ درصد اعلام شد. به نظر می‌رسد اثر افزایش صادرات نفتی که در اوایل امسال با گشایش‌های دیپلماتیک رخ داده بود، به تدریج تخلیه شده و روند رشد اقتصادی به‌صورت نسبی کاهشی شده است.

کارشناسان اعتقاد دارند که ما روی بخش نفت نمی‌توانیم اتکا کنیم و تقریبا دیگر از سال آینده یا اثرات بخش نفت در رشد اقتصادی در حالت خوشبینانه وجود نخواهد داشت و یا در حالت بدبینانه، اگر تحریم‌های نفتی تشدید شود، حتی اثر آن در رشد اقتصادی منفی خواهد بود.

کارشناسان اعتقاد دارند که ما روی بخش نفت نمی‌توانیم اتکا کنیم و تقریبا دیگر از سال آینده یا اثرات بخش نفت در رشد اقتصادی در حالت خوشبینانه وجود نخواهد داشت و یا در حالت بدبینانه، اگر تحریم‌های نفتی تشدید شود، حتی اثر آن در رشد اقتصادی منفی خواهد بود.

منبع: تسنیم
کدخبر: 321103

ارسال نظر