|

صادرات / واردات / واردات کالا

شرکای تجاری ایران / این کشور در رتبه نخست قرار دارد

براساس این گزارش مبادلات تجاری ایران با کشور آلمان به لحاظ وزن ۴۶ درصد کاهش ولی از حیث ارزش ۹ درصد افزایش نشان می دهد.

اقتصاد

در ۱۱ ماهه سال جاری، کشور ما با ۱۰ شریک تجاری ایران، مبادلات تجاری به میزان ۱۳۶ میلیون و ۶۴ هزار تن کالا به ارزش ۸۸ میلیارد و ۴۴۱ میلیون دلار داشته است.

براساس این گزارش، ۱۰ شریک تجاری اول ایران شامل چین، امارات متحده عربی، ترکیه، عراق، هند، پاکستان، فدراسیون روسیه، عمان، آلمان و افغانستان بوده است که ۸۴ درصد از ارزش کل مبادلات تجاری کشور را به خود اختصاص داده اند.

این گزارش در خصوص درصد تغییرات مبادلات تجاری کشور در ۱۱ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل در بین ۱۰ شریک تجاری کشور که با افزایش روبرو بوده است، می افزاید: در بین ۱۰ شریک تجاری کشورمان، مبادلات تجاری ایران با کشورهای چین، امارات متحده عربی، پاکستان، فدراسیون روسیه، عمان، و افغانستان به لحاظ وزن و ارزش با افزایش روبرو بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه مبادلات تجاری ایران با کشورهای ترکیه و عراق از حیث وزن و ارزش در ۱۱ ماهه سال جاری کاهش داشته است، می افزاید: مبادلات تجاری ایران با کشور ترکیه در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل از حیث ارزش ۱۵ درصد و به لحاظ وزن ۳۰ درصد کاهش و با عراق به لحاظ ارزش ۵ درصد و از نظر وزن یک درصد کاهش داشته است.

براساس این گزارش مبادلات تجاری ایران با کشور آلمان به لحاظ وزن ۴۶ درصد کاهش ولی از حیث ارزش ۹ درصد افزایش نشان می دهد. در همین مدت مبادلات تجاری ایران و هند نیز از حیث ارزش کاهش ۱۶ درصدی و به لحاظ وزن با افزایش ۲۰ درصدی روبرو بوده است.

این گزارش می افزاید: در ۱۱ ماهه سال جاری در بین ۱۰ شریک تجاری اول کشورمان، بیشترین افزایش مبادلات تجاری به لحاظ وزن و ارزش به فدراسیون روسیه اختصاص داشت که از حیث وزن ۵۴ درصد و به لحاظ ارزش ۲۴ درصد افزایش نشان می دهد.

شایان ذکر است، از بین ۱۰ شریک تجاری نخست کشور، ۷ کشور همسایه و تنها یک کشور از قاره اروپا بوده است.

مبادلات تجاری ایران با چین

مبادلات تجاری بین ایران و چین در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است. چین به عنوان یکی از بزرگترین شریک‌های تجاری ایران در حوزه صادرات و واردات، نقش مهمی در تجارت بین دو کشور ایفا می‌کند.

صادرات ایران به چین شامل محصولات نفتی و مشتقات نفتی، مواد معدنی، فولاد، پتروشیمی، خدمات و سایر کالاها است. ایران به عنوان یکی از تأمین‌کنندگان مهم نفت خام به چین، درآمدهای قابل توجهی از صادرات نفت به این کشور کسب می‌کند. همچنین، صادرات کالاهای دیگر از طریق راه‌های دریایی و همچنین از طریق زمینی انجام می‌شود.

از سوی دیگر، واردات ایران از چین شامل کالاهایی مانند ماشین‌آلات، لوازم الکترونیکی، قطعات خودرو، مواد اولیه صنعتی، لباس و محصولات مصرفی است. چین به عنوان یک بازار بزرگ و تولیدکننده قدرتمند در صنایع مختلف، محصولات با کیفیت و با قیمت رقابتی ارائه می‌دهد که به واردات ایران از این کشور رونق می‌بخشد.

در کل، مبادلات تجاری بین ایران و چین به دلیل تقاضای قوی ایران برای کالاها و تأمین نیازهای چین از منابع انرژی و کالاهای دیگر، به عنوان یک رابطه تجاری مهم در حوزه بین‌المللی محسوب می‌شود.

منبع: ایلنا
کدخبر: 321162

ارسال نظر