|

قیمت برق/بازار انرژی/برق خانگی

موانع بزرگ در مسیر احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر

استفاده از انرژی های تجدیدپذیر باید هرچه سریعتر در دستورکار قرار گیرد تا بتوانیم ناترازی برق را کنترل کنیم.

اقتصاد

ظرفیت استفاده از نیروگاه های تجدید پذیر، باید در کشور فراهم باشد تا بتوانیم ناترازی برق را کنترل کرده و مدیریت مصرف را در دستورکار قرار دهیم. کشورما به لحاظ موقعیت جغرافیای که دارد، در بهترین شرایط استفاده از انرژی خورشیدی قرار دارد.

معاون فنی و مهندسی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق گفت: برای تحقق سریع‌تر این هدف باید فرایند واگذاری اراضی مورد نیاز برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی تسریع شود.

"علیرضا پرنده مطلق" با اشاره به اینکه توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر در استان‌ها، مستلزم همکاری تنگاتنگ بین دستگاهی در استان‌ها و تشکیل کارگروه توسعه انرژی‌های تجدید پذیر است، گفت: یکی از موانع بزرگ در مسیر احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر طولانی شدن مرحله واگذاری زمین است که باید در این خصوص هماهنگی‌های لازم اجرایی شود.

معاون فنی و مهندسی سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی در این رابطه ادامه داد: در اوج بار سال ۱۴۰۲ ناترازی انرژی به میزان ۹ هزار و ۹۱۰ مگاوات بود و با توجه به رشد بار مصرف انتظار می‌رود این میزان ناترازی در سال ۱۴۰۳ افزایش یابد.

پرنده مطلق ادامه داد: یکی از راه‌های جبران این ناترازی برنامه‌ریزی و مساعدت هر چه بیشتر در راستای احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر در رأس آن‌ها نیروگاه‌های خورشیدی است.

وی با بیان اینکه برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در بازه زمانی ۴ سال در سطح کشور سیاست گذاری شده است، اضافه کرد: تسریع در واگذاری اراضی مورد نیاز برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی ماده ۱۲ و احداث شهرک‌های خورشیدی از عوامل مهم برای رسیدن به این هدف است.

چندی پیش، معاون فنی و مهندسی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق گفت: قرار است برای تامین پیک مصرف برق سال آینده حدود چهار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در سطح کشور نصب کنیم که تحقق آن در استان‌های مختلف در دست پیگیری است.

علیرضا پرنده مطلق افزود: در مجموع ۳۸۱ ساختگاه برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت بیش از ۱۰ هزار و ۲۰۰ مگاوات با محوریت ۱۶ شرکت برق منطقه ای در سراسر کشور وجود دارد.

وی عنوان کرد: کمیته انرژی‌های تجدیدپذیر کشور به صورت هفتگی با حضور مراجع ذیربط در حال برگزاری است تا موانع پیش‌روی ساخت نیروگاه‌ها برداشته شود.

معاون فنی و مهندسی ساتبا با اشاره به مشکلات ناترازی تولید و مصرف انرژی در کشور گفت: برای رفع ناترازی‌های برق در کشور راهی جز توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر (خورشیدی و بادی) وجود ندارد.

وی افزود: مصرف برق کشور در حال افزایش است بنابراین توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر باید در مدت کوتاهی اتفاق بیفتد، فصل تابستان ناترازی مصرف برق و فصل زمستان چالش ناترازی مصرف گاز را داریم که باعث می شود برخی نیروگاه‌های ما در تامین انرژی خود دچار مشکل شوند.

پرنده مطلق گفت: مصرف برق کشور به سمتی می‌رود که باید بین ۱۲ تا ۱۸ هزار مگاوات مدیریت مصرف داشته باشیم و در این خصوص صنایع باید بیش از گذشته مدیریت مصرف داشته باشند.

وی افزود: در دولت سیزدهم تولید ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر طی چهار سال هدفگذاری شده و دولت توانسته است تاکنون ظرفیت احداث ۲۶۲.۷۸ مگاواتی را ایجاد کند.

منبع: مهر
کدخبر: 321163

ارسال نظر