|

حقوق کارگران / افزایش حقوق / واریز حقوق

آب پاکی دولت روی دست کارگران / تکلیف مزد منطقه ای مشخص شد

تکلیف موضوع مزد منطقه ای در سال آینده مشخص شد.

اقتصاد

سید احسان خاندوزی،در نشست خبری خود درباره مزد منطقه‌ای، اعلام کرد:اصل این موضوع یکی از قوانین قانونی است که از دهه‌های گذشته در ماده ۴۹ قانون کار وجود داشته است. با این حال، به نظر می‌رسد که در مذاکرات شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳، این موضوع در دستور کار قرار نگرفته است و اجرای آن پیگیری نخواهد شد.

در حالی که وزیر کار اعلام کرده بود که قانون کار تاکید دارد که حقوق و دستمزد در مناطق و صنایع مختلف باید تفاوت داشته باشد. به عبارت دیگر، حقوق و دستمزد در یک منطقه باید با منطقه دیگر متفاوت باشد و همچنین در صنایع مختلف باید با سختی کار متناسب باشد.

در همین ارتباط امام قلی تبار، بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور اظهار داشت: دستمزد می بایست متناسب با نرخ تورم و برابر با هزینه سبد معیشت تعیین شود که متأسفانه اینگونه نبوده است.

بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور اظهار داشت که با اجرای مزد منطقه ای، نظارت و بازرسی کار به طور کلی تحت تأثیر قرار می‌گیرد. او بیان کرد که باید دستمزد به صورت ملی تعیین شود و در مشاغلی که فنی و سخت‌تر هستند، ۱۰ تا ۲۰ درصد اضافه‌تر از حقوق معمول تعیین گردد.

حمیدرضا امام قلی تبار، بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور؛‌ با بیان اینکه در حال حاضر امکان پرداخت مزد منطقه ای وجود ندارد گفت: در حال حاضر که مزد به صورت ملی هم تعیین می شود , به دلیل عدم بازرسی های کار مشکلاتی در این حوزه وجود دارد. با اجرایی شدن مزد منطقه ای ضعف بازرسی و نظارتی کار کلاً‌ از بین می رود. هرکارفرمایی می تواند مدعی این شود که بر اساس اجرای مزد منطقه ای دستمزد مشخصی را تعیین کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر برای پرداخت حقوق یک مبنا وجود دارد که وزارت کار تعیین کرده است. اگر دستمزد منطقه ای شود, احتمال اینکه نیروی کار در یک خیابان و در ۱۰ واحد کارگاهی هر کدام یک مبلغ مزد دریافت کنند؛ وجود دارد. چون نظارت به طور کلی از بین می رود, کارفرمایان بر اساس بازخورد خود از نیروی کار دستمزد را تعیین می کنند.

 امام قلی تبار اظهار داشت: دستمزد می بایست متناسب با نرخ تورم و برابر با هزینه سبد معیشت تعیین شود که متأسفانه اینگونه نبوده است. کارگران ۱۰۰درصد عقب ماندگی مزدی دارند. دستمزد باید مطابق قانون بر اساس مشاغل تعیین شود. یعنی حداقل حقوق تعیین شود و بعد از آن دستمزد کارگرانی که در مشاغل سخت تر و فنی تر هستند، بیشتر از حداقل دستمزد باشد. در حال حاضر دستمزد کارگران عقب ماندگی۱۰۰ درصدی دارد.

بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور ادامه داد:دستمزد باید به صورت ملی تعیین شود, علاوه بر آن برای مناطقی که شرایط بهتر با کار بیشتری دارند و مشاغل سخت تر و فنی تر اشتغال دارند, ۱۰تا ۲۰درصد مازاد برحقوق تعیین شده پرداخت شود.در غیراین صورت مزد منطقه ای ناکارآمد است.

امام قلی تبار گفت: در صورتی که با شرایط فعلی مزد منطقه ای اجرا شود, قانون گریزی در بین کارفرمایان زیاد می شود. درحال حاضر اگر کسی بخواهد بازنشسته شود, میزان حقوق زمان بازنشستگی اش مطابق پرداختی ۲سال آخر خدمت است. زمانی که مزد منطقه ای شود و حقوق شهرستان ها کاهش می یابد. زمانی که فردی در شهرستان حقوقش کاهش یابد هم دریافتی اش کمتر می شود و هم میزان پرداختی تأمین اجتماعی کمتر می شود، چون زیرساخت ها فراهم نیست,بنابراین زمان اجرای مزد منطقه ای وجود ندارد.

منبع: ایلنا
کدخبر: 321383

ارسال نظر