|

معافیت مالیاتی

مالیات بر درآمد های اتفاقی / مجلس قانون جدید رو کرد

بابک نگاهداری گفت: باید به گونه‌ای رفتار کنیم که در آینده همه معاملات مودیان را در سامانه مودیان پوشش دهیم.

اقتصاد

بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در نشست سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران، اظهار داشت: "از سال ۱۴۰۰ به بعد، جهت‌گیری بودجه به سمت افزایش سهم مالیات بوده است. در سال ۱۴۰۰، سهم مالیات ۳۰ درصد بود، در سال ۱۴۰۲ به ۴۳ درصد افزایش یافت و در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به ۵۳ درصد رسید. این نشان می‌دهد که جهت‌گیری بودجه به سمت منابع پایدار است."

وی افزود: نکته دیگر که در برنامه هفتم تاکید شده است موضوع پایه‌های مالیاتی جدید است. بحث مالیات برعایدی سرمایه تا جای خوبی پیش رفته است. سفته‌بازی سبب نوسانات شدید قیمت می‌شود و نیازهای مصرفی مردم را نیز دچار مشکل می‌کند. ما از تولیدکننده مالیات می‌گیریم اما از دلال خیر.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی  گفت: این موضوع سبب تغییر جریان سرمایه به سمت بازارهای دلالی می‌شود که برخلاف تولید است. بنابراین هدف از این قانون تقویت تولید و مبارزه با سوداگری است. دومین بحث مربوط به مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی است. تلاش براین است که این مالیات را جایگزین قوانین و معافیت های پراکنده مالیاتی کنیم. در این قانون درآمدهای فرد تجمیع می‌شود و هزینه‌هایی مانند آموزش و سلامت از آن کم می‌شود و مابقی مشمول مالیات می‌شود.

وی افزود: تاکیدی دیگری در برنامه هفتم بر روی جلوگیری از فرار مالیاتی انجام شده است. هر چقدر که به سمت هوشمندسازی برویم در جلوگیری از فرار موفق تر خواهیم بود. رویکردهای سازمان امور مالیاتی هم در همین راستا است. نکته دیگر تقویت بخش تنظیم گری مالیات است. باید با تعریف پایه‌های جدید و تغییر رویکرد نشان دهیم که مالیات ضد تولید نیست. به عنوان مثال با کاهش فرار مالیاتی توان ما برای کاهش نرخ مالیات بر تولید افزایش پیدا می‌کند.

نگاهداری اظهار کرد: قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان یکی از مهم‌ترین زیر ساخت های کشور برای هوشمندسازی نظام مالیاتی است. حاصل اجرای این سامانه شفافیت و حذف ممیز محوری است. قانونی دیگری نیز در حال جلو رفتن است که بحث تسهیل تکالیف مودیان در پایانه‌های فروشگاهی است. معافیت صدور صورت حساب الکترونیکی برای مودیان کوچک در این قانون در نظر گرفته شد.

بابک نگاهداری در سیزدهمین همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی از امکان اجرای اخذ مالیات از درآمدهای اتفاقی خبر داد و گفت: در برخی از کشورها مالیات بر درآمدهای اتفاقی دیده شده که در کشور ما هم این قانون باید اجرا شود و با  توسعه سامانه مودیان اجرای این قانون امکان پذیر است.

وی با اشاره به موضوعات مالیاتی برنامه هفتم اظهار داشت: موضوع مهمی که در برنامه هفتم دیده شده است است که منبع اصلی درآمد اصلی بودجه به جای نفت در درآمدهای مالیات تمرکز شود، همچنین از دیگر بندهای برنامه هفتم در بخش مالیات تعریف پایه‌های جدید مالیاتی است.

وی افزود: باید به گونه‌ای رفتار کنیم که در آینده همه معاملات مودیان را در سامانه مودیان پوشش دهیم. بنابراین هدف اصلی توسعه صورتحساب‌های الکترونیک است. باید به طور جدی نظارت شود تا با کمک سامانه مودیان قانون مالیات بر درآمد های اتفاقی اجرایی شود.

درآمد های اتفاقی چیست؟

درآمد اتفاقی، درآمد نقدی و یا غیرنقدی است که شخص حقیقی یا حقوقی به صورت بلاعوض و یا از طریق معاملات محاباتی و یا به عنوان جایزه یا هر عنوان دیگر از این قبیل تحصیل می‌نماید.

منبع: تسنیم
کدخبر: 321663

ارسال نظر

 

آخرین اخبار