|

قیمت سکه/بازار سکه/ بازار طلا

قیمت سکه با ۳ سناریو پیش بینی شد / بازار ملتهب می ماند؟

قیمت سکه در ۱۷ اسفند صعودی شد. کارشناسان بازار روند بازار سکه را در ۳ سناریو بررسی کردند.

اقتصاد قیمت سکه با ۳ سناریو پیش بینی شد / بازار ملتهب می ماند؟

در روزهای پایانی هفته گذشته، حال و هوای بازار طلا و سکه صعودی بود و قیمت‌ها در مدار رشد قرار داشتند. طبق گزارش سایت اتحادیه طلا و جواهر، قیمت هر قطعه سکه امامی دو روز قبل با افزایش ۶۰۰ هزار تومانی به مبلغ ۳۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید. در معاملات پشت خطی نیز، قیمت سکه نوسان قابل‌توجهی را ثبت نکرد و نسبت به عصر پنجشنبه در رنج قرار داشت.

 با این‌ حال پیش بینی سکه بازان در خصوص روند حرکتی قیمت سکه امامی در روز شنبه ۱۹ اسفندماه در سه سناریو قابل طرح است. نخست اینکه قیمت طلای جهانی روز جمعه به بالاترین حد خود رسید زیرا افزایش نرخ بیکاری در آمریکا انتظار می‌رود فدرال رزرو آمریکا به‌زودی کاهش نرخ بهره را آغاز خواهد کرد. در واقع پیش‌بینی‌ها حاکی از کاهش نرخ بهره در ماه ژوئن است.

افزایش قیمت اونس برای برخی از معامله‌گران سیگنال امیدواری بود؛ آنها نسبت به‌احتمال صعود مجدد قیمت سکه امیدوار شدند. در همین راستا هر اونس طلا، امروز ۲۱۷۹ دلار رسید که نسبت به‌روز جمعه ۲۲ دلار افزایش را نشان می‌دهد.

در سوی دیگر، سناریو دوم به نوسانات نرخ دلار باز می‌گردد. تحلیلگران بازار می‌گویند درصورتی‌که نرخ دلار در روز جاری نوسان صعودی ثبت کند و با قیمت اونس طلا هم مسیر شود جناح کاهشی بازار سکه روز سختی را پیش رو دارد.

 بااین‌حال دسته سومی از معامله‌گران هم هستند که معتقدند درصورتی‌که بازارساز نوسانات بازار ارز را کنترل کند احتمالاً اثر قیمت طلا بر روی بازار سکه تا حدودی تعدیل خواهد شد.

 در شرایط کنونی تحلیلگران فنی معتقدند بازار سکه از دو جناح (نرخ دلار و قیمت طلای جهانی) تحت‌فشار است. به باور دسته‌ای از فعالان بازار با توجه‌ به قیمت سکه در سایت اتحادیه طلا و جواهر،  تلاش برای رسیدن به مرز ۳۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان محتمل است. به عقیده این دسته درصورتی‌که سکه بالای مرز ۳۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان تثبیت دهد، احتمال نوسان تا مرز یاد شده وجود دارد.

 بااین‌حال اگر سکه مرز ۳۷ میلیون تومان را از دست دهد احتمالاً ۳۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان عقب‌نشینی خواهد کرد.

عوامل موثر بر قیمت سکه

قیمت سکه تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می‌گیرد. برخی از عوامل موثر بر قیمت سکه عبارتند از:

۱. عرضه و تقاضا: نسبت بین عرضه و تقاضا بر روی قیمت سکه تأثیر دارد. اگر تقاضا برای سکه بیشتر از عرضه باشد، قیمت معمولاً افزایش می‌یابد و بالعکس.

۲. وضعیت اقتصادی: وضعیت اقتصادی کشور و عواملی مانند تورم، رشد اقتصادی، نرخ بهره و سیاست‌های پولی تأثیرگذاری می‌کنند. هر چه وضعیت اقتصادی بهتر باشد، قیمت سکه ممکن است افزایش یابد.

۳. نرخ ارز: قیمت سکه به نرخ تبدیل به ارز محلی نیز وابسته است. اگر ارز محلی نسبت به ارز خارجی کاهش یابد، قیمت سکه ممکن است افزایش یابد..

۴. تغییرات سیاسی و جهانی: تغییرات سیاسی داخلی و جهانی، تنش‌های بین‌المللی و عوامل امنیتی می‌توانند بر قیمت سکه تأثیرگذار باشند.

۵. طلبه‌ها و سرمایه‌گذاران: علاقه طلبه‌ها و سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در سکه نیز می‌تواند قیمت سکه را تحت تأثیر قرار دهد.

۶. تغییرات مالیاتی: تغییرات در سیاست‌های مالیاتی مانند مالیات بر سود سرمایه‌گذاری‌ها و مالیات بر خرید سکه نیز می‌تواند قیمت سکه را تحت تأثیر قرار دهد.

توجه: تحلیل و پیش‌بینی قیمت سکه معمولاً به تخصص و تجربه تحلیلگران ارتباط دارد و ممکن است به عوامل دیگری همچون عوامل روانشناختی و شایعات نیز وابسته باشد

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 322260

ارسال نظر

 

آخرین اخبار