|

قیمت محصولات کشاورزی / قیمت غلات / قیمت گندم

ضربه سرما به محصولات کشاورزی / این شهر شوکه شد!

مرکزی معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه بیان کرد: به دلیل وقوع یک جبهه هوای سرد و بارش برف و باران، بخشی از بخش کشاورزی در این شهرستان آسیب دید.

اقتصاد ضربه سرما به محصولات کشاورزی / این شهر شوکه شد!

محمودرضا خلیلی گفت: به علت بروز سرما، دمای هوای سطح خاک در شهر غرق آباد به منفی ۱۵.۴ درجه سانتیگراد رسید و در ایستگاه ساوه نیز دمای منفی ۷ درجه سانتیگراد ثبت شد.

وی با اشاره به اینکه مدت وقوع سرما از ۴۸ ساعت در نقاط سردسیر ساوه عبور کرده است، گفت: بر اثر این میزان برودت هوا بخشی از محصولات کشاورزی شهرستان آسیب دیده و این امر موجب بروز خسارت شد.

خلیلی افزود: بر اثر وقوع سرما گل و غلاف حدود ۱۲۰ هکتار کلزا که در مرحله گل و غلاف دهی بودند بین ۸۰ الی ۱۰۰ درصد از بین رفته است. این احتمال وجود دارد که محصول کلزا مجددا به بار بنشیند و محصول جایگزین دهد اما عملا افزون بر ۵۰ درصد عملکرد آن از بین رفته است.

وی همچنین با اشاره به اینکه محصول جو آبی به وسعت ۳۵۰۰ هکتار که در مرحله ظهور خوشه بوده است نیز بین ۵۰ الی ۱۰۰ درصد خسارت دیده، اظهار کرد: ۵۰۰ هکتار از باغات بادام این شهرستان که در مرحله گل‌دهی یا چغاله دهی بودند بین ۸۰ الی ۱۰۰ درصد آسیب دیدند. حدود ۷۰ هکتار از درختان زردآلو نیز بین ۵۰ الی ۱۰۰ درصد و ۵۰ هکتار گوجه سبز نیز بین ۵۰ الی ۱۰۰ درصد خسارت دید.

این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به اینکه این میزان خسارت بر اثر برآورد پیش بینی شده بوده است، گفت: گزارش کامل خسارت وارده بر اثر وقوع جبهه هوای سرد در این شهرستان به اضافه میزان خسارت ریالی وارده پس از تایید نظر نهایی کارشناسان و ستاد مدیریت بحران استان ظرف روزهای آینده اعلام خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه تغییرات شرایط آب و هوایی موجب بروز خسارت به کشاورزی شهرستان شد، اظهار کرد: اگر شرایط آب و هوایی فصل زمستان نرمال بود قطعا خسارت ناشی از برودت هوا متوجه باغات و مزارع نمی شد. سرمای شدید هوا پس از گرمای نسبی دوماهه زمستان موجب بروز خسارت به آن دسته از محصولات باغی و زراعی شد که معمولا با گرم شدن هوا مراحل رشد خود را آغاز می‌کنند.

زیان برودت هوا برای محصولات کشاورزی

زیان برودت هوا برای محصولات کشاورزی می‌تواند باعث ایجاد مشکلات جدی در رشد و توسعه آنها شود. برودت هوا می‌تواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم اثرات منفی بر روی محصولات داشته باشد. در صورتی که دمای هوا به زیر حد مجازی برای رشد محصولات برود، می‌تواند منجر به خسارت یا حتی از بین رفتن محصولات شود. برودت هوا همچنین می‌تواند روند تولید و برداشت محصولات را تحت تأثیر قرار داده و باعث تأخیر در رشد و تکامل آنها شود. در نتیجه، کشاورزان و فرماندهان مربوطه باید برای مقابله با برودت هوا و حفاظت از محصولات خود، اقدامات مناسبی را انجام دهند، از جمله استفاده از روش‌هایی مانند خرابی سطح خاک، استفاده از پوشش های نگهدارنده حرارتی و استفاده از سیستم های گرمایشی مصنوعی در محیط کاشت.

منبع: ايسنا
کدخبر: 322271

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین