|

قیمت برق/بازار انرژی/برق خانگی

مصرف بی رویه برق / قیمت پایین دلیل اصلی است

طبق گفته معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر، قیمت پایین برق دلیل اصلی مصرف بی رویه است.

اقتصاد مصرف بی رویه برق / قیمت پایین دلیل اصلی است

مصرف برق در کشور ما روند افزایشی داشته است و گفته می شود که یکی از دلایل اصلی این موضوع، قیمت پایین برق است.

معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر گفت: اوج مصرف برق ٦ کشور همسایه با جمعیت ٣٥٠ میلیون نفر با اوج مصرف برق ایران ٨٥ میلیون نفر برابر است.

محمد اله داد در نشست هم اندیشی مدیران روابط عمومی صنعت برق با اشاره به تقویت احساس همدلی و همراهی در مجموعه برق کشور، از تلاشگران عرصه روابط عمومی‌های صنعت برق که در شرایط ناترازی با اقدامات مدیریت مصرف سه زمستان و ٢ تابستان را با موفقیت پشت سر گذاشتند، قدردانی کرد.

وی با اشاره به هزینه بالای انرژی در سایر کشورها، پایین بودن قیمت برق را با مصرف بی رویه این انرژی گران بها در کشور مرتبط دانست و قیمت هر کیلووات ساعت برق در کشور تاجیکستان را ٦.٥ تا ٧ سنت و در ترکیه ٢.٥ لیر در بخش خانگی و ٥ لیر در بخش صنعتی عنوان کرد.

مهندس الله داد در عین حال بهره گیری از ابزارها و ظرفیت‌های جدید از سوی روابط عمومی‌ها برای تغییر رفتار مصرفی مشترکان را اقدامی اثربخش و حائز اهمیت دانست و با اشاره به پویش «با انرژی»، خواستار حضور مؤثر و مفید روابط عمومی‌ها در این پویش شد و خاطرنشان ساخت: زنجیره تولید، انتقال و توزیع از هم جدا نیستند و همبستگی چند سال اخیر باید تشدید شود.

ناهمخوانی تولید و مصرف

با وجود اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم و اتخاذ سیاست‌های مختلف در این حوزه برای افزایش تولید برق، آمار‌ها نشان می‌دهد که این صنعت در سال ۱۴۰۲، ناترازی ۱۷ درصدی را پشت سر گذاشته است.

ناهمخوانی تولید و مصرف که به آن ناترازی نیز گفته می‌شود، سال‌هاست گریبانگیر حوزه انرژی ایران شده و در بخش‌های مختلف مشکلاتی را به وجود آورده است. صنعت برق یکی از حوزه‌هایی است که با چالش ناترازی دست و پنجه نرم می‌کند و در دولت‌های قبلی به دلیل بی‌توجهی به افزایش ظرفیت نیروگاهی و تولید برق این مشکل خود را به صورت خاموشی‌های پی در پی در پیک بار مصرف، نشان داده است؛ به گفته علی اکبر محرابیان وزیر نیرو دولت سیزدهم، در سال ۱۴۰۰ این دولت صنعت برق را با کمبود ۱۵ هزار مگاواتی برق تحویل گرفت و قرار شد با اتخاذ دو سیاست افزایش ظرفیت نیروگاهی و مدیریت مصرف، مشکل ناترازی را رفع کند.

هادی مدقق سرپرست برنامه‌ریزی کلان شرکت برق حرارتی درخصوص نیروگاه‌های اضافه شده به ظرفیت نیروگاهی کشور در سال ۱۴۰۲، گفت: از ابتدای سال تاکنون میزان ۲۰۱۲ مگاوات که شامل ۱۰۵۶ مگاوات نیروگاه حرارتی جدید و ۹۶۵ مگاوات رفع محدودیت و افزایش توان عملی نیروگاه‌های حرارتی می‌شود، به بهره‌برداری رسیده است. نیروگاه‌های جدید عبارتنداز: واحد ۴ بخش گاز باکری ۱۸۳ مگاوات، پتروشیمی کردستان ۳۰ مگاوات، پتروشیمی کرمانشاه ۱۰ مگاوات، واحد ۱ بخش گاز فولاد مبارکه ۳۰۷ مگاوات، واحد ۱ بخش گاز سبزوار ۱۸۳ مگاوات و واحد ۳ بخش بخار سیکل ترکیبی سبلان ۱۶۰ مگاوات.

وی افزود: در دولت سیزدهم تاکنون ۱۳ واحد بخش بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی به ظرفیت مجموعا ۲۱۶۳ مگاوات به بهره برداری رسیده است که این واحد‌های بخار جدید بدون مصرف سوخت اضافی و از طریق حرارت اگزوز واحد گاز قبلی در حال فعالیت هستند. احداث این واحد‌ها منجر به صرفه‌جویی ۳ میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعبی مصرف سوخت در طول سال شده است. شایان ذکر است که میزان راندمان نیروگاه‌های حرارتی از ۳۹.۱درصد در سال ۱۴۰۱ به ۳۹.۳۲ درصد تا کنون رسیده است.

منبع: مهر
کدخبر: 322518

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین