قیمت مسکن / خرید مسکن / بازار مسکن
ساخت مسکن فقط با ۱۵۰ دلار / چینی ها بازار را قبضه کردند
رئیس هیئتمدیره انجمن انبوهسازان استان تهران اظهار داشت: چینیها قصد دارند با قیمتی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار در ایران خانه بسازند و با این مبلغ، غیرممکن است که برنامههایی در ذهن آنها وجود نداشته باشد. ممکن است با توجه به تأمین قیمت نفتی که قرار است تهاتر کنند، بتوانند هزینهها را کاهش داده و جبران کنند.
قیمت مسکن در حال حاضر به یک نقطهای رسیده است که دسترسی به آن برای خانوادههایی که به دنبال خرید خانه اولیه هستند، با مشکلات زیادی همراه است. این افزایش قیمت مسکن رخ داده است در حالی که در سال ۱۴۰۰، سید ابراهیم رییسی شعارهای قدرتمندی در زمینه مسکن اعلام کرده بود. او وعده داد که در چهار سال، چهار میلیون واحد مسکونی ساخته خواهد شد، اما بعدها این تعداد به دو میلیون واحد کاهش یافت. این گفته در بین طرفداران دولت سیزدهم بحث شده بود که در دولت سیزدهم، صنعت مسکن بهبود خواهد یافت.
بعد از صحبتها و حواشی متعدد پیرامون ساخت مسکن توسط چینیها در ایران، این بار خبر قطعی در این زمینه از زبان یک نماینده مجلس منتشر شده و زمان ورود چینیها به ایران اعلام شده است.
محمدرضا رضاییکوچی، رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در اینباره گفته است که چینیها قول دادهاند که از اردیبهشت ماه سال آینده وارد بازار مسکن ایران شوند.
این نماینده مجلس همچنین تاکید کرده است که شرط ایران برای سرمایهگذاری چینیها انتقال تکنولوژی است و نیازی به ورود نیروی کار و پیمانکار از این کشور نیست.
لطفالله فروزنده، معاون اقتصادی شهردار تهران نیز در دفاع از مسکن چینی میگوید ما تکنولوژی صنعتیسازی مسکن را نداریم، صنعتیسازی یعنی اینکه برای ما مسکنهایی یکساله میسازند و عمر مفید آن از ۴۰ سال به ۸۰ سال میرسد، بنابراین باید انتقال تکنولوژی انجام شود.
مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی هم در رابطه با مسکن چینی گفته است که از حضور چینیها در بخش ساختوساز مسکن به شرط سرمایهگذاری و ورود فناوری سریع ساخت مسکن استقبال میکنیم.
در این میان،با وجود عدم انتشار اطلاعات شفاف درباره مسکن چینی و صرفا ارائه صحبتهای سربسته در اینباره، برخی فعالان بخش خصوصی و بخشی از کارشناسان مسکن مخالف حضور چینیها در بخش مسکن ایران هستند و مکرر در این رابطه هشدار میدهند، اما به نظرمیرسد که دولت تصمیم قطعیاش را گرفته و میخواهد هر طور که شده پروژه نهضت ملی مسکن را به سرانجام برساند.
ایرج رهبر، رئیس هیاتمدیره انجمن انبوهسازان استان تهران در این زمینه گفت: حدود دو سال است که دولت در این رابطه تلاش میکند و حالا شهرداری هم اضافه شده، ما مخالفت خودمان را از سالهای قبل اعلام کرده بودیم. به هر حال نظر خود مسئولان است چه تصمیمی بگیرند.
رهبر ادامه داد: ما از نظر فنی و مهندسی و همچنین نیروی انسانی چیزی از چینیها کم نداریم و آنها هم مورد اضافهتری از ما ندارند.
وی افزود: ما بارها گفتهایم که بخش خصوصی هم از نظر سرمایهگذاری و هم اجرای کار و پیمانکاری آماده همکاری با دولت است. در اولین جلسهای که با آقای بذرپاش داشتیم، اعلام کردم که چون توان مالی متقاضیان و تسهیلاتی که ارائه میشود، برای ساخت واحد مسکونی کافی نیست، برای این که کار نخوابد و پروژه نهضت ملی مسکن مانند مسکن مهر طولانی نشود، ما آمادگی داریم که سرمایه خودمان را بیاوریم و همان اندازه هم سهم مشارکت داشته باشیم.
به گفته رئیس انجمن انبوهسازان، بخش خصوصی آمادگی مشارکت داشته، اما از آن موقع تا به حال، دولت هیچ اقدامی انجام نداده است.
رهبر در مورد احتمال تهاتر نفت با مسکن چینی نیز میگوید: بسیاری از شرکتهای داخلی آمادگی این را داشتند که از دولت نفت بگیرند و در عوض به سازندهها برای ساخت مسکن، پول بدهند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا چینیها موفق به ساخت مسکن ارزان در ایران میشوند، گفت: بارها گفتهام چینیها نمیتوانند مسکن ارزان بسازند. چندین سال قبل همراه دولت به ترکیه، سوریه و عراق میرفتیم، چینیها هم بودند و قیمتی که برای ساخت یک متر مربع مسکن، ۸ سال پیش میگفتند بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ دلار بود.
این مقام صنفی بیان کرد: میگویند چینیها قرار است با ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار در ایران خانه بسازند، با این رقم امکان ندارد برنامهای در ذهنشان نباشد. ممکن است قیمت نفتی که قرار است تهاتر کنند را ارزانتر بگیرند و به این شکل هزینهها را جبران کنند. به هر حال بعید است که چینیها حاضر باشند با متری ۱۵۰ دلار در ایران خانه بسازند. چندین سال قبل میگفتند ۴۰۰ دلار، چطور الان به ۱۰۰ دلار رسیدهاند.
رئیس انجمن انبوهسازان در مخالفت با مسکن چینی به یک تجربه اشاره میکند و میگوید: ما شاهد حضور چینیها در بزرگراه تهران - شمال بودیم، بیشتر از یک سال و نیم نتوانستند دوام بیاورند و ول کردند و رفتند، با این حال ما داریم این تجربه تلخ را دوباره تکرار میکنیم.
به گفته عضو اتاق بازرگانی تهران، بعد از رفتن چینیها، مهندسان ایرانی این بزرگراه را دست گرفتند و قسمتهای بسیار سختتر را انجام دادند و توانستند پلهای بالای ۴۰ متر و تونلهای ۶ کیلومتری بسازند.
کمتر از یک سال و نیم به پایان دولت رییسی باقی مانده و مشخص نیست که حتی با وجود حضور چینیها که صحبتهای ضد و نقیضی درباره آنها وجود دارد، دولت چگونه میخواهد و میتواند به مهمترین وعده خود مبنی بر ساخت ۴ میلیون مسکن جامه عمل بپوشاند.
چرا ما ایرانیها هیچ وقت کنارهم نیستیم هم یشه مقابل هم هستیم. چه ایرانیها بسازندچه چینی ها باید نظارت کافی و دقیق باشدنا ظ ر خبره وپاک دامن
چینیها کارشان درسته ما داخل کشورمان همه دزد و اختلاسگر هستند
مسکن را بسپارید به چینی ها که بسازند بع ضی از ایرانی جماعت جیبشون سوراخه هر چی د زدی میکنند سیرمونی ندارند
خدا خ یرتون بده ایران بویی از مسلمانی نبرده بد ین چینی ها که بسازن
مهاجران درشهرمشهدمقدس علیرغم ممنوعیت خانه خریدوفروش میکنند،دولت بایدهرچه سریعتر ۲۰ میلیون مهاجر افغان رابه کشورشان دیپورت کندتابحران های آب برق بنزین نان مسکن دارو تورم گاز اشتغال امنیتی و.. برطرف گردد سالانه تریلیاردهاتومن هزینه مهاجران میشود درحالیکه کسری بودجه باعث تورم وحشتناک و نابودی کشور ومردم میشود
تاسف آوره که همه چی توی مملکت هست مانند مصالح و لوازم خونه ولی خودمون اونقدر گرا ن کردیم نمیتونیم بخریم.چرا نظام مهندسی ک لی پول میگیره و .... ؟؟؟به خودمون نگاه ک نیم کنی ناراحت کننده هست
رئیس اتحادیه شما ذینفع هستی که اینو میگی دوس نداری کاهش قیمت اتفاق بیفته
شمادنسازید چینی ها نباید بسازند شما منفع ت کلان می خواهید می ترسید کمتر به جیب تا ن منفعت برسد، خدا لعنتتان کند همان اتوبا ن تهران شمال هم امثال شما نگذاشتند کار پ یش برود مافیای شما خون مردم را در شیشه ک رده اند ایرج خان.
حالا اگردولت بخواهد مسکن برای مردم بسازد ...همین انبوه سازان وپیمانکاران دزدوزالو صفت واملاکی های بیرحم...نمی گذارن....د ولت باید باچینی ها قرارداد ببندد وسریعتر شروع کندپیمانکاران هم کارکن نیستند...هم طول میکشه..بموقع تحویل نمی دهند....
بدادمردم شهرمشهد برسید بفلاکت افتاده ایم،مهاجران افغان علیرغم ممنوعیت خانه خریدوفروش میکنند بیکاری بیخانمانی صف نانوایی پدرمان رادرفورد هجوم میلیون هامهاجرافغان، شهرمشهد رابه غزه ایران تبدیل کرده مسئولان فقط بفکراقامت وسفرهای خارجی هستند
مطمعنا یه رانتی یا فسادی پشتشه
امیر کبیر کجایی ببینی این مردن بزدل از د ست رفتن دزدی بیداد می کند همون کاسه چینی که از چینی ها دستت دادند انداختی و شکست و گفتی مردم ما به این کاسه چینی بی ارزش احتیاج ندارد الان دست به دامان همان چین ی های بی مقدار شده بدان زمانه هیچ تغییری نکرده مردم همان مردم بی عرضه دزدن و چین یها همان فروشندگان کاسه چینی بی مقدار .. .
اگه ساخته هم بشه سهم مسیولان میشه واسه اجاره دادن به برادران افغانهاشون
اینهمه بهترین ساختمانهای چینی تو کشور چی ن ساخته میشه هر روز هم اسمانخراشهای بهتر زیباتر مقاومتر وسریعتر دریت میکنن تونست ن الان که دست یه عده دلال میخواد قطع بشه نمیتونن بله نمیتونن زمانی رخ میده که بخ وان حق وحقوقشون رو ندن یا بوجشون زود تام ین نشه که اوناهم دست از کار میکشن شما یه نگاهی بندازین به ساخت وسازی که قبلا ساخ ته شده اگه راست میگین این ساختمانهایی که قبلا ساختین ببینید چند درصد از اونا است اندارد درست شده اگه کارشناسای بین المللی بیان وبرسی کنند 99درصد ساختمانها باید ت خریب بشه چون هیچ اصول واستانداردی رو رعا یت نکردن مثلا ساختمان درست کردن 4طبقه اس انسور نداره یا پارکینگ مشترکه یا کیفیت ا ون ساختمان به اندازه یه زلزله ضعیف تحمل نداره یعنی اصلا هیچ خونه استانداردی درست نشده همش تف مالی کردن تحویل دادن