|

شهرداری تهران

توزیع قبوض عوارض شهرداری / تهرانی ها چقدر باید پرداخت کنند؟

طبق گفته های مدیر کل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران، قبض های عوارض خدمات شهری در میان شهروندان تهرانی عرضه شده است.

اقتصاد توزیع قبوض عوارض شهرداری / تهرانی ها چقدر باید پرداخت کنند؟

عوارض شهرداری، خدماتی است که شهروندان باید بابت خدمات شهرداری در زمینه نظافت و ... شهر باید پرداخت کنند.

مدیر کل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران از توزیع قبوض عوارض به ارزش ۱۰ هزار میلیارد تومان در میان شهروندان خبر داد.

علی خوشنود، در مورد توزیع قبوض عوارض در تهران گفت: قبوض عوارض نوسازی، پسماند و کسب و پیشه منتشر شده است.

وی با اشاره به اینکه در پشت فیش ها به مردم گزارش عملکرد دو ساله دادیم تا به آن ها بگوییم با عوارض پرداختی‌شان چه هزینه‌هایی می شود، تصریح کرد: ۳.۵ میلیون قبض توزیع شده است.

خوشنود در مورد ارزش ریالی قبوض منتشر شده در اختیار شهروندان گفت: ارزش ریالی قبوض عوارض حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است که بر اساس تجربه پیش بینی می‌شود ۳۰ تا ۳۵ درصد از شهروندان این عوارض را پرداخت کنند.

 مدیر کل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران ضمن دعوت از شهروندان برای پرداخت قبوض عوارض خود تا پایان سال، گفت: اگر  شهروندان تا پایان سال جاری این عوارض را پرداخت کنند از ۱۰ درصد تخفیف خوش حسابی بهره مند می شوند؛ اما اگر عوارض خود را پرداخت نکنند از سال آینده نه تنها جایزه خوش حسابی به آن ها تعلق نمی گیرد؛ بلکه هر ماه دو درصد جریمه خواهند شد.

عوارض شهرداری به چه معناست؟

عوارض که جمع عارضه است، در لغت حادثه و پیشامد معنا شده است. البته مالیات نیز معنی شده است، اما عوارض تفاوت زیادی با مالیات دارد. در اصل عوارض به‌منظور جبران هزینه‌هایی است که یک سازمان عمومی مثل شهرداری برای انجام کار یا ارائه خدماتی متقبل می‌شود. طبق قوانین ایران، شهرداری در قبال خدماتی که ارائه می‌کند، از شهروندان عوارض دریافت می‌کند. از این روز عوارض شهرداری، مهم‌ترین منبع درآمد شهرداری محسوب می‌شود.

انواع عوارض شهرداری

عوارض شهرداری انواع مختلفی دارد و بر اساس معیارهای مختلف به چند دسته تقسیم می‌شود. یکی از این دسته‌بندی‌‎ها مربوط به مرجع صدور، یعنی بخشی است که این عوارض را تعیین می‌کند. بر اساس این تقسیم‌بندی عوارض به دو دسته تقسیم می‌شود: عوارض ملی و محلی. عوارض ملی به تمامی عوارضی گفته می‌شود که مجلس شورای اسلامی آن را تعیین می‌کند. مهم‌ترین عوارض ملی عوارض ناپایدار است که مهم‌ترین بخش آن عوارض مازاد بر تراکم مجاز جرائم ناشی از آراء قطعی کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها محسوب می‌شود.

عوارض محلی نیز آن دسته از عوارضی هستند که در شورای اسلامی شهرها تصویب و ابلاغ می‌شوند. مبنای تعیین چنین عوارضی بند ۱۶ از ماده ۷۱ قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱/۱۲/۱۳۷۵ است. این دسته از عوارض، جدای از تولید کالا یا خدمات به منبع عوارض مستمر و یا موجود در حریم شهر تعلق می‌گیرد. از جمله مواردی که جزو عوارض محلی است، می‌توان به عوارض مربوط به زمین، ماشین‌آلات و ساختمان اشاره کرد.

عوارض مستقیم یا غیرمستقیم نوع دیگری از انواع عوارض شهرداری است. عوارضی که به اموال منقول و غیر منقول تعلق می‌گیرد، عوارض مستقیم هستند. عوارضی که به کالا و خدمات تعلق می‌گیرد نیز عوارض غیرمستقیم است. در تقسیم‌بندی دیگری نیز می‌توان عوارض را دو نوع عمومی (عوارضی که به تمام منابع تعلق می‌گیرد) و عوارض خاص (نقطه مقابل عوارض عمومی) دانست.

منبع: ايسنا
کدخبر: 323029

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین