بورس/بازار سرمایه/سود
واریز سود به حساب این سهامداران
رییس اداره دیدهبان سلامت بازار سرمایه سازمان بورس گفت: بالاتر از ۳ میلیارد ریال پاداش به سوتزنان تخلفات بورس واریز شد.
محمد حسینپور درباره پارهای از توضیحات درخصوص اقدامات اداره دیدهبان سلامت بازار سرمایه در سال ۱۴۰۲ پرداخت و گفت: قسمتی از این مدیریت سازمان بورس در سال گذشته بالغ بر یک هزار و ۵۰۰ گزارش دریافتی را از طریق سامانه رسمی این اداره، نامههای ارسال شده و فضای مجازی به صورت کامل و تخصصی مورد بررسی قرار داده است.
وی اظهار داشت: مطابق با دستورالعمل حمایت و تشویق گزارشگران ناهنجاری در بازار سرمایه، تعداد ۳۵۰ گزارش از گزارشهای ارایه شده حائز شرایط ناهنجاری بودند.
حسینپور خاطر نشان کرد: همچنین از بین ۳۵۰ گزارشی که حائز شرایط ناهنجاری بودند، اقدامات اصلاحی برای ۳۰۰ گزارش انجام شد و ۵۰ گزارش دیگر نیز تحت عنوان گزارش تخلفات احتمالی یا جرم، جهت رسیدگی بیشتر به معاونت حقوقی سازمان ارجاع داده شد.
رییس اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: همچنین این اداره در سال ۱۴۰۲، پس از صدور آرای قطعی انضباطی توسط هیات مدیره سازمان بورس و با نظر مساعد هیات مدیره در خصوص یکی از پروندههای تخلفاتی در حوزه ناشران، مبلغ ۶۵۰ میلیون ریال را به عنوان پاداش به گزارشگر پرونده پرداخت کرد که در نهایت مجموع پاداش پرداخت شده به ۳ میلیارد و ۷۴ میلیون ریال رسید.
وی اعلام کرد: همچنین اقداماتی مانند پایش مستمر فضای مجازی و بررسی معاملات فعالان این حوزه از طریق سامانه رصد هوشمند فضای مجازی از جمله اقدامات اداره سلامت بازار سرمایه در سال ۱۴۰۲ بود.
برنامههای اداره سلامت بازار سرمایه سازمان بورس در سال ۱۴۰۳
حسینپور به برنامههای اداره سلامت بازار سرمایه سازمان بورس در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: درخصوص برنامههای این اداره در سال جاری میتوان به برگزاری دوره آموزشی و نشستهای تخصصی گزارشگری حرفهای برای فعالان بازار سرمایه، پیشبینی برنامه تشویقی در خصوص گزارشهای ناهنجاری که منجر به اقدامات اصلاحی و نظارتی میشود، توسعه سامانه دیدهبان سلامت بازار سرمایه و پیادهسازی فاز نهایی سامانه رصد هوشمند فضای مجازی اشاره کرد.
رییس اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: با توجه به تنوع ابزارهای مالی موجود در بازار سرمایه، این بازار از ظرفیت نقشآفرینی موثر در حوزههای مختلف اقتصاد کشور برخوردار است.
وی با اعلام این که از دید کلی میتوان بازار سرمایه را به ۲ بخش بازار اولیه و بازار ثانویه تقسیمبندی کرد، افزود: وجوه مبادله شده در بازار اولیه به صورت مستقیم در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته و منجر به پیشرفت پروژههای تولیدی و خدماتی در دست اجرای این شرکتها خواهد شد که تاثیر آن در افزایش تولید و اشتغال در صنایع مختلف مشخص است.
حسین پور گفت: در بازار ثانویه نیز هر چند وجوه مبادله شده بین سهامداران در اختیار تولید کننده قرار نمیگیرد اما بدون توجه به بازار ثانویه و توسعه آن، زمینه توسعه برای بازار اولیه فراهم نخواهد بود.
رییس اداره دیدهبان سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: سرمایهگذاران بازار اولیه در صورتی وارد این بازار خواهند شد که نسبت به نقدشوندگی سرمایهگذاری خود اطمینان نسبی داشته باشند؛ بنابراین توسعه بازار اولیه در کنار حفظ جذابیت بازار ثانویه میتواند کمک قابل توجهی را در زمینه افزایش تولید و اشتغال زایی در اقتصاد کشور داشته باشد.
وی اظهار داشت: در حوزه شرکتهای دانش بنیان، ابزارهای تامین مالی متناسبی از جمله تامین مالی جمعی طراحی شده و در حال اجرا است که در این طرح، شرکتهای دانش بنیان میتوانند طرحهای توجیهی خود را با همکاری نهادهای مالی دارای مجوز جهت جذب سرمایهگذار ارائه کنند.
حسین پور در پایان تاکید کرد: همچنین شرکت فرابورس نیز تابلو معاملاتی مخصوص را جهت تامیم مالی شرکتهای دانش بنیان طراحی کرده که صندوقهای سرمایهگذاری نیز میتوانند در این طرحها سرمایهگذاری کنند.
ارسال نظر