|

بحران آب/کمبود آب/محیط زیست

انتقال آب دریا / آبرسانی به این استان ها قوت گرفت!

انتقال آب دریا یکی از اقداماتی است که می تواند آب بسیاری از روستاهای درگیر خشکسالی را تامین کند.

اقتصاد

خشکسالی سبب شده است تا بسیاری از مناطق کشور، با بحران آب رو به رو شوند و طرح انتقال آب خلیج فارس، به علت رفع این مشکلات، درحال انجام است.

دولت سیزدهم چندین برنامه مهم در صنعت آب و برق را به سرانجام رساند که آغاز عملیات اجرایی پنج طرح بزرگ آبرسانی از دریا، معادل پنج برابر کل ظرفیت ابتدای دولت و اجرایی ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر برای بیش از ۱۰۰ ساختگاه در سراسر کشور جزو مهم‌ترین برنامه‌ها در این دو حوزه بوده است.

دولت وعده داده بود که طی چهار سال ۷۰۰ میلیون مترمکعب طرح آبرسانی اجرا کند که تاکنون ۱.۵ برابر هدف چهار ساله (بیش از یک میلیارد مترمکعب) تحقق پیدا کرده است و طبق اهداف تعیین شده تا پایان دولت بیش از سه برابر هدف چهار ساله محقق خواهد شد.

در حوزه سدسازی افزایش ظرفیت به میزان ۵.۴ میلیارد مترمکعب هدف ‌گذاری شده بود که تاکنون ۳.۱ میلیارد مترمکعب (بیش از ۵۹ درصد) محقق شده و تا پایان دولت این عدد به ۷.۵ میلیارد مترمکعب می‌تواند برسد. همچنین درباره اجرای طرح‌های جمع آوری و تصفیه فاضلاب، به میزان ۱.۲ میلیون مترمکعب در شبانه‌روز در برنامه دولت بوده که تاکنون ۵۴ درصد هدف چهار ساله محقق شده است و پیش‌بینی‌می‌شود تا پایان دولت این هدف تکمیل شود.

در حوزه آبرسانی روستایی نیز دولت، آبرسانی به ۱۰ هزار روستای کشور را در برنامه داشته که تاکنون آبرسانی به نیمی از روستاها تمام شده است و القاقی نیز  تا پایان دولت تکمیل خواهد شد، همچنین در این دولت عملیات اجرایی پنج طرح بزرگ آبرسانی از دریا، معادل پنج برابر کل ظرفیت ابتدای دولت آغاز شده است.

در حوزه برق نیز اقدامات متعددی انجام شد، در ابتدای دولت وعده داده شد که ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی به ظرفیت نیروگاه‌های کشور افزوده شود که تاکنون حدود ۸۰۰۰ مگاوات آن محقق شده است، همچنین مطابق با برنامه مقرر شد که ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع بزرگ کشور احداث شود که عملیات اجرایی حدود ۶۰۰۰ مگاوات آن آغاز شده و ۲۸۰۰ مگاوات آن تا پیک تابستان ۱۴۰۳ به بهره برداری خواهد رسید.

همچنین دولت وعده داد که ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احداث شود که هم‌اکنون کار اجرایی ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر برای بیش از ۱۰۰ ساختگاه در سراسر کشور در حال انجام است.

در حالیکه در تابستان ۱۴۰۰ با خاموشی‌های گسترده برق در بخش خانگی و صنعتی و کشاورزی مواجه بودیم، با اقدامات انجام شده طی این دو سال، نه تنها هیچ‌گونه خاموشی به مشترکین خانگی اعمال نشد بلکه میزان برق تحویلی به صنایع در تابستان ۱۴۰۲ نسبت به تابستان ۱۴۰۰ بیش از ۲۵ درصد افزایش یافت و برای اولین‌بار در تاریخ کشور میزان تحویل برق به صنایع از مصرف برق خانگی پیشی گرفت.

عضو هیات نمایندگان استان کرمان گفت: بعید است که کرمان امسال به خط انتقال آب از خلیج فارس متصل شود چون فاصله زیاد است و در مجموع حدود ۸۰  کیلومتر لوله گذاری شده، ولی باید ادامه پیدا کند. نیاز به دو مخزن در طول مسیر دارد و همچنین باید جاده ترانزیتی را قطع کنیم و لوله را جابجا کنیم این زیرساخت ها زمان می برد تا آب به کرمان برسد، ولی در رفسنجان و انار ۱۲ میلیون متر مکعب آب اختصاص پیدا کرده است.

وی در ادامه با اشاره به اوضاع بارندگی در کرمان بیان داشت: امسال کرمان از نعمت باران محروم بود و بارش برف هم محدود بود، این میزان بارش بعید است پاسخگوی نیاز سفره‌های زیرزمینی و چشمه‌ها باشد.

منبع: ايسنا
کدخبر: 323818
  • محمدب ارسالی در

    کمبود اب جدی است ولی عدم مدیریت و بی سوادی مدیران جدی تر است به گفته اخبار در بارندگی اخیر سیستان دو ملیارد متر مکعب اب به در یا ریخت و حرام شد بعد میلیاردها تومان هزینه می کنند اب دریا را نمک زدایی کنند اگر همان اب وبارش خوزستان حداقل در دشت پخش ویا از طریق چاه‌های جذبی جذب زمین می شد کلی کمک به ابگیرها و ابخوانها و جلوگیری از فرونشست زمین میشد.

ارسال نظر

 

آخرین اخبار