قیمت بنزین/بنزین سهمیه/کارت بنزین
ماجرای عجیب کارت سوخت / بازار سیاه صحت دارد؟
مدتی است خبرهایی مبنی بر فروش کارت سوخت با قیمت ۲۰ میلیون تومان به گوش می رسد.
کارت های سوخت، میزان سهمیه مشخصی دارد و هر فرد می تواند سهمیه خود را در طول ماه استفاده کند. مدتی است خبر از فروش کارت های سوخت در بازار سیاه با قیمت های فضایی به گوش می رسد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی گفت: اعداد و ارقامی که برای کارتهای سوخت مطرح میشود، واقعیت ندارد و اصلا منطقی نیست که شخصی بخواهد تا ۲۰ میلیون تومان برای کارت سوخت هزینه کند.
جعفر سالاری نسب، درباره بازار سیاه کارت سوخت و اخباری که مبنی بر فروش پنج تا بیست میلیون تومانی کارت سوخت در برخی جایگاهها مطرح میشود، اظهار کرد: این موضوع بههیچ عنوان صحت ندارد، اگر کارت جایگاهدار از جایگاه خارج شود، به دلیل اینکه برای همان جایگاه برنامهریزی شده در جایگاه دیگری قابل استفاده نیست، علاوه بر این اگر فرد بخواهد کارت شخصی خریداری کند باز هم معقول نیست.
وی افزود: در کارتهای شخصی ۱۶۰ لیتر سهمیه وجود دارد، ارزش این میزان بنزین به ۲۰ میلیون تومان هم نمیرسد، بنابراین چنین موضوعی منطقی نیست و زمانی که کارت آزاد جایگاه وجود دارد و مردم در صورت نداشتن کارت شخصی، بهصورت اضطراری می توانند سوخت دریافت کنند و لزومی ندارد که شخصی اقدام به خرید کارت سوخت کند.
او با تاکید بر اینکه مردم نباید به شایعات بنزینی توجهی کنند گفت: هیچ نگرانی بابت توزیع بنزین وجود ندارد و مردم به شایعات توجه نکنند. مجدد تاکید میشود که حتما مردم از کارت سوخت شخصی جهت دریافت سوخت استفاده کنند.
یکی از موضوعاتی که بلافاصله پس از تعطیلات نوروز امسال از سوی جواد اوجی، وزیر نفت در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران مطرح شد مربوط به نحوه استفاده از کارتهای سوخت بود . جواد اوجی در این خصوص اعلام کرد؛ در قانون بودجه ۱۴۰۳ قانونگذار، وزارت نفت را مکلف کرده است که ۹۵ درصد عملیات سوختگیریها باید از طریق کارتهای سوخت شخصی افراد صورت گیرد و ما مکلف به اجرای این قانون هستیم.
این اظهارات بلافاصله توسط برخی رسانهها به موضوع «جمع آوری کارتهای سوخت آزاد» تفسیر و منتشر شد. اما تنها چند ساعت پس از اظهارات وزیر نفت جلیل سالاری، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بیان کرد: صدور کارتهای سوخت نوشماره و المثنی تا پایان اردیبهشت الکترونیکی میشود و تمرکز بر استفاده از کارتهای سوخت شخصی به معنای جمع آوری کارتهای اضطراری طی هفته جاری نیست و کارت اضطراری کماکان وجود خواهد داشت!
هر چند سهمیه بنزین ۱۵۰۰ تومانی با مقدار ۶۰ لیتر همچنان به روال سابق ادامه دارد، اما از بهمن ماه سال قبل به منظور آنچه «مدیریت مصرف سوخت و کنترل قاچاق فرآوردههای نفتی» خوانده شده، سهمیه۱۵۰ لیتر بنزین ۳ هزار تومانی به۱۰۰ لیتر کاهش پیدا کرد و مجموع سهمیه کارت سوخت یک خودرو شخصی به ۱۶۰ لیتر تقلیل یافت.
در کنار این تصمیم، سقف ذخیره بنزین نیز اواخر سال گذشته به دوران پیش از کرونا بازگشت و شهروندان صرفا میتوانند به مدت۶ ماه حداکثر به میزان ۳۶۰ لیتر بنزین سهمیهای در کارت سوخت خود ذخیره کنند. اما با این سخنان تازه معاون وزیر نفت به نظر میرسد هنوز تکلیف جمعآوری کارت سوخت جایگاهها به صورت کامل مشخص نشده و باید منتظر ماند تا وزارت نفت و زیرمجموعههایش به یک جمعبندی نهایی برسند.
ارسال نظر