|

بازار مسکن / بازار اجاره / قیمت خانه

بازار مسکن قفل شد / مستاجران در شوک

وضعیت بازار مسکن روز به روز بغرنج تر می شود و مستاجران دیگر توان اجاره یک خانه معمولی را هم ندارند.

اقتصاد بازار مسکن قفل شد / مستاجران در شوک

با توجه به نزدیکی به فصل جابه‌جایی، مسئله اجاره‌بها و قیمت مسکن به موضوع مهم این روزها بدل شده است. یکی از اصلی ترین علت های رشد نرخ اجاره‌بها، افزایش بهای خانه طی سنوات گذشته محسوب می شود.

بازار مسکن شاید هنوز در خواب زمستانی به سر می‌برد، اما نماهنگ‌های ایجاد تورم جدید در این بازار قبل از شروع تقاضا از سوی متقاضیان خانه دیده می‌شود و به نظر می‌رسد نرخ کرایه دراین بازار به گونه‌ای خواهد شد که بیش از ۵۰ درصد مستاجران تهرانی ناگزیر به مناطق پایین و ارزان‌تر و حتی حاشیه‌ شهرها مهاجرت کنند.

بر اساس آمار‌های رسمی درباره متغیر‌های موثر در مسکن، از جمله این متغیر‌ها انتظارات تورمی، برنامه ساخت چهار میلیون واحد نهضت ملی مسکن، مالیات خانه‌های خالی و لوکس، پرداخت وام ۵۵۰ میلیون تومانی ساخت، برخورد با مشاوران املاک فاقد مجوز بود که باعث شد رشد قیمت خانه از حدود ۶۶ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۴۶ درصد در سال ۱۴۰۲ کاهش یابد.

این متغیرها اثر کاهشی خود را بر بازار مسکن در سال ۱۴۰۲ ایجاد کردند که در صورت ادامه این روند می‌توان به بهبود بازار ملک در سال ۱۴۰۳ امیدوار بود، اما واقعیت این است که در سال ۱۴۰۲ مصالح ساختمانی تورم ۵۰ درصدی را تجربه کرده‌اند. با احتساب تورم عمومی ۴۵ درصدی، انتظار برای کاهش و یا حتی ثبات قیمت‌ها در بازار مسکن بسیار بعید است.

خودنویس-املاک

اجاره خانه در حاشیه تهران

هادی سرخوش، فعال بازار مسکن گفت: از اواسط سال گذشته وضعیت بازار استیجاری در سال ۱۴۰۳ قابل پیش بینی بود تا جایی که حدود ۱۰ درصد از مستاجران تهرانی اقدام به بازگشت به شهر‌های اطراف تهران کردند.

به گفته این فعال بازار مسکن، بازخورد اجاره بها از تورم ناشی از سوء مدیریت‌ها و از همه مهمتر ادامه روند تحریم‌ها در اقتصاد ایران، بسیار سخت و شکننده بود، به طوری که آمار‌ها از افزایش ۱۵۰ درصدی اجاره بها در سال ۱۴۰۲ حکایت دارد!

سرخوش با اشاره به اینکه مستاجران هر ساله علاوه بر سایر هزینه‌های معیشتی، باید اجاره بهایی فراتر از نرخ تورم را نیز بپردازند، گفت:‌ امسال قطعاً تعداد متقاضیان رهن کامل خانه خیلی کمتر از سال‌های گذشته خواهد بود چراکه مردم با تورمی که با آن دست به گریبان هستند توان پس انداز نخواهند داشت و همین موضوع دلیلی بر افزایش تقاضا برای اجاره خانه خواهد شد.

کدام مستاجران وام ودیعه مسکن دریافت کردند؟

وی تصریح کرد: دولت از این روند به خوبی مطلع است، اما تنها کاری که در سال‌های گذشته در مقابل این وضعیت انجام داده است، دادن وعده برای پرداخت ودیعه مسکن بود که تنها جزئی از این جمعیت مستاجر توانستند این وام را دریافت کنند.

این کارشناس و فعال بازار مسکن با تاکید بر اینکه اجاره بها دغدغه بزرگ مستاجران در سال جاری خواهد بود، گفت: تورم اجاره بها از تهران به حاشیه شهر تهران رسیده و امروز این وسعت به شهر‌هایی مانند ورامین، فیروزکوه، پاکدشت، قرچک و درنهایت ۴۸ شهر‌ استان تهران رسیده است.

سرخوش ادامه داد: حاشیه نشینی دیگر نشانه فقر نیست چراکه اجاره بها در همین حاشیه‌ها سربه فلک کشانده و قیمت‌های غیر واقعی و بسیار گران جایگزین اجاره بهای حداقلی شده است.

وی ادامه داد: امروز و در همین ابتدای سال، یک واحد ۶۵ متری در فیروزکوه با ۱۰۰ میلیون پیش و ماهی ۳ و نیم میلیون اجاره داده می‌شود. این به عنوان نمونه مطرح شد و متاسفانه ارقام اجاره مسکن به شهروندان در شهر‌های اطراف تهران که حدود ۲ تا ۳ ساعت زمان برای تردد باید صرف کند بسیار بالا و حتی برای ادامه حضور غیر ممکن خواهد بود.

منبع: اقتصاد ۲۴
کدخبر: 324290
  • مهدی کسنوی یزدی ارسالی در

    من یک مشاور املاک ساده هستم ولی تعجب می کنم که چرا تاثیر موارد دیگر رو بررسی نمی کنید فقط چون بگویید دولت کاری کرد، سال ۱۴۰۱ پس از فرونشستن موج پاندومی کرونا ،ب سیاری از نو خانه ها که منتظر پایان پاندو می بودند برای اجاره خانه راهی بازار شدند بنابراین تقاضا ی زیاد سبب افزایش اجاره بها شد ، وگرنه هیچکدام از اقدامات دولت ن ه کار آمد بوده نه کارساز و راه گشا که گا هی مشکلاتی هم ایجاد کرده ،لطف کنید از مر دم و مشاورین املاک کل ایران نظر سنجی کنی د ، یال بعد اون هیجان و هجوم نو خانه ها یی که پشت پاندومی کرونا مانده بودند تمام شد و اجاره بها تا حدی فروکش کرد ، مورد دوم افزایش بهای مسکن بلکه کل کالا و خدما ت روی اجاره بها تاثیر گذاشته ،پس لطفا از موفقیت طرح ها نفرمایید و درست تحلیل کنی د

ارسال نظر

 

پربازدیدترین