|

دارو/بیمه تامین اجتماعی/هزینه

تیر خلاص دولت به دیابتی ها / منتظر قحظی تست قند خون باشیم؟

مسیر دسترسی افراد دیابتی به نوار تست قند خون در معرض دو تهدید دست‌ساز قرار گرفته است که در صورت تخریب هر یک، ممکن است به شوکی مشابه قحطی انسولین که در گذشته رخ داد، منجر شود. این بار، تهدید به نیاز حیاتی دیگر این افراد مرتبط می‌شود، و آن نیاز به نوار تست قند خون است.

اقتصاد تیر خلاص دولت به دیابتی ها / منتظر قحظی تست قند خون باشیم؟

گزارش‌ها از بازار تامین دارو و تجهیزات مورد نیاز افراد مبتلا به دیابت، به ویژه دیابت نوع یک، نشان می‌دهد که تولیدکنندگان نوار تست قند خون، که از سال ۹۹ با ممنوعیت واردات نوار تست از سوی دولت وارد این حوزه شدند، در حال حاضر با خطر از دست رفتن بازار روبرو هستند. این خطر ناشی از تلاش برخی از مقامات دولتی برای احیای گسترده واردات نوار تست قند خون است.

در این مدت، افراد دیابتی توانسته‌اند با استفاده از نوار تست قند خون ایرانی، سازگاری بدنی و پزشکی را برقرار کنند و به‌علاوه، از راحتی و خرید آسان نوارهای تولید داخلی از داروخانه‌ها بهره‌مند شوند. این موضوع به طور قابل توجهی فشار روانی را برای افراد دیابتی کاهش داده است، زیرا نسبت به دوران قبلی که بسته‌بندی و فروش نوارهای خارجی باعث استرس بیشتری برای آنها بود، خریداری نوارهای تولید داخلی راحت‌تر و بی‌مشکلتر شده است.

از آنجا که «استرس و افزایش بار روانی»، اثر مستقیم بر «تحریک صعودی قند خون» در افراد دیابتی دارد، «هر نوع شوک در مسیر تامین انسولین و نوار تست» می‌تواند سلامت بلندمدت این افراد را تهدید جدی کند. با این حال، زمزمه‌های «اعطای امتیاز ارزی به واردات نوار تست قند خون» باعث سردرگمی تولیدکنندگان داخلی این حوزه شده است.

اما تهدید دیگر که ابعاد آن دست کمی از تهدید اول ندارد، «ناترازی شدید قیمت دستوری فروش و قیمت تمام شده» نوار تست قند خون است.

براساس این گزارش، قیمت تمام شده تولید نوار تست قند خون، مواد اولیه، دستمزد تولید، استهلاک ماشین آلات و اتاق تمیز، هزینه‌های اداری، بازاریابی و خدمات پس از فروش و در نهایت هزینه تامین مالی دارو، بین ۸۵ تا ۹۵ هزار تومان است. اما با «قیمت مصوب وزارت بهداشت»، تولیدکنندگان مجبور هستند هر بسته نوار تست را به قیمت ۶۳هزار تومان به شرکت‌های پخش با سررسید وصول ۶ماهه بفروشند.

توجیه مقامات دولتی برای این «قیمت دستوری»، کاهش هزینه مصرف کننده است. اما در شرایطی که بیمه این «ابزار حیاتی دیابتی ها»، فعلا در حد حرف و کاغذ است، «عدم تعادل بین قیمت تمام شده بالا و قیمت دستوری فروش پایین»، در نهایت به ضرر افراد دیابتی تمام خواهد شد. چون در سال جدید، شرایط ادامه این مدل تولید، برای تولیدکنندگان این محصول از بین رفته است.

پزشکان متخصص غدد که به شکل ماهانه افراد دیابت نوع یک را ویزیت می‌کنند، همواره توصیه کلیدی شان به این افراد، «تست وضعیت قند خون به شکل حداقل ۶نوبت در روز است.»

چنین نیاز مبرمی به نوار تست قند خون، یعنی «تضمین دولت به عرضه پایدار این محصول در داروخانه‌ها.»، اما این ضمانت در حال حاضر وجود ندارد و عکس آن، صادق است؛ تهدید کاهش یا توقف تولید نوار تست قندخون ایرانی.

سرمایه گذاری دولت روی «واردات نوار تست قند خون»، یک خطر بزرگ برای آینده تامین این محصول دارد و آن «اثر لحظه‌ای ریسک سیاسی» و «شوک ارزی» بر مسیر واردات آن است.

اگر تولید ایرانی نوار تست قند خون با این دو تهدید آسیب ببیند، در این صورت، هر نوع خدشه به واردات که نمونه‌های آن را طی سال‌های اخیر به کرات در حوزه‌های مختلف وارداتی شاهد بودیم، امکان «جبران خلأ محصول خارجی در بازار با تولید ایرانی» را برای همیشه سلب خواهد کرد؛ چون اعتماد سرمایه گذاران به سیاستگذار برای سرمایه گذاری روی تولید محصول داخلی با این قبیل مخاطرات، از بین خواهد رفت.

منبع: افکار نیوز
کدخبر: 324359
  • رضا ارسالی در

    اغراق نکنید هیچ پزشکی توصیه نمی کند روزی شش بار تست بگیرید مگر اینکه خودش شریک ت ولید کننده نوار تست باشد

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین