|

حقوق بازنشستگان / حقوق مستمری بگیران / وزارت کار

بازنشستگان در انتظار متناسب سازی حقوق / تکلیف افزایش حقوق چه می‌شود ؟

در گزارش زیر به متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از محل افزایش مالیات بر ارزش افزوده پرداخته میشود و این امر تکلیف برنامه هفتم توسعه است که بایستی از ابتدای امسال اجرایی شود.

اقتصاد بازنشستگان در انتظار متناسب سازی حقوق  / تکلیف افزایش حقوق چه می‌شود ؟

در راستای متناسب سازی حقوق باز نشستگان و مستمری بگیران، بازنشستگان کشوری و لشگری ضمن ابراز نگرانی از چندوچون اجرای متناسب‌سازی، خواستار اجرایی شدن آن از اردیبهشت شدند؛ آن‌ها می‌گویند تکلیف قانون، اجرای متناسب‌سازی از ابتدای امسال است.

با این حال، فعالان صنفی بازنشستگان می‌گویند: پیگیری‌ها نشان می‌دهد پیش‌نویس آیین نامه  متناسب سازی حقوق بازنشستگان با محوریت سازمان امور اداری و استخدامی در مرحله نهایی است. پس از نهایی شدن این آیین‌نامه، بایستی برای اجرا ابلاغ شود؛ در مرحله‌ی بعد، احکام حقوقی جدید بازنشستگان صادر خواهد شد.

به گفته وزیر کار، حقوق بازنشستگان و حداقل‌ بگیران تامین اجتماعی امسال ۱۹/۵ درصد افزایش می‌یابد.

گسترش نیوز: علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام این خبرگفت: حقوق حداقل بگیران و بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۳۹۷ به نسبت سال گذشته ۱۹/۵ درصد افزایش خواهد داشت.

وی افزود: برای سایر سطوح مانند سایر سطوح حقوق‌بگیران و شاغلین، شیوه محاسبات تغییر می‌کند و کمی به نسبت سال گذشته پیچیده‌تر می‌شود، از این رو افزایش حقوق دیگر تنها درصد و عدد ثابت نیست و در سال ۱۳۹۷ حقوق برای سایر سطوح با افزایش ۱۰/۱۴ درصدی به‌ علاوه ۲۸۰۸ تومان روزانه در نظر گرفته‌ شده است.

آنطور که وزیر کار گفته برای بازنشستگان به‌ غیر از حداقل بگیران محاسباتی صورت خواهد گرفت که این امر نیازمند مصوبه هیات‌ وزیران است و در جلسه هیات‌ وزیران در خصوص آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

افزایش حقوق بازنشستگان دارای سایر سطوح مزدی، طبق ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی باید به پیشنهاد رئیس سازمان تامین اجتماعی به وزیر کار ارائه و پس از تایید هیات وزیران نهایی شود.

بر اساس ماده ۹۶، سازمان تامین اجتماعی مکلف است میزان کلیه مستمری‌های بازنشستگی، از کارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یکبار کمتر نباشد، با توجه به افزایش‌ هزینه زندگی با تصویب هیات وزیران به همان نسبت افزایش دهد.

سیدتقی نوربخش ،رئیس سازمان تامین اجتماعی در روزهای اخیر با تایید افزایش ۱۹/۵ درصدی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی گفته بود: همه ساله پس از تعیین سطوح دستمزد شاغلان، افزایش حقوق مستمری ‌بگیران مشخص می‌شود. از آنجا که امسال در تعیین دستمزد شاغلان، هم درصد و هم رقم ثابت وجود داشت، محاسبات تعیین رقم مستمری‌بگیران باید با دقت بیشتری انجام شود و این دستمزد متناسب با نرخ تورم، درصد حقوق شاغلان و تبدیل رقم ثابت به درصد مشخص خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد که هیات وزیران پیش از زمان پرداخت مستمری که از بیستم هر ماه شروع می‌شود، مصوبه را دریافت و اجرایی کند. درخصوص نرخ افزایش حقوق‌ دو ماده قانونی وجود دارد. نخست ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی که در آن آمده است حداقلی بگیران برابر نرخ افزایش حداقل حقوق و دستمزد باید مشمول افزایش مستمری شوند؛ دوم، ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی که بر اساس آن، افزایش مستمری باید برابر افزایش هزینه‌های زندگی و نرخ تورم برای سایر سطوح مستمری بگیری باشد.

سال گذشته میزان افزایش حقوق بازنشستگان و حداقلی بگیران تامین اجتماعی تا ۱۴/۵ درصد تعیین شد و برای سایر سطوح نیز رشد ۱۲/۵ درصدی حقوق به تصویب رسید. دولت افزایش حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی را در اردیبهشت ماه به تصویب رساند که از همان ماه اعمال شد؛ پرداخت ما به التفاوت فروردین ماه نیز در پایان خرداد صورت گرفت.

میزان مستمری و مزایای جانبی آن از دیرباز مورد توجه بازنشستگان و مستمری بگیران بوده است. دولت همواره تلاش کرده تا در جهت تقویت قدرت معیشت و پرکردن شکاف میان دستمزد و تورم، دریافتی مستمری بگیران و بازنشستگان را همچون کارگران بهبود بخشد.

 

منبع: ایلنا
کدخبر: 324874

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین