فرصت تامین ارز واردکنندگان تغییر کرد / هشدار به سودجویان بازار ارز
با توجه به آخرین دستورالعمل ارزی که در سامانه جامع تجارت منتشر شده است، اعلام میشود که واردکنندگان حداکثر ۲۰ روز پس از دریافت تخصیص وارداتی مهلت دارند تا ارز مورد نیاز برای واردات را تامین کنند.
تامین ارز مورد نیاز برای تجارت، یکی از عوامل اساسی در رونق اقتصادی کشورها محسوب میشود. سامانه تجارت معمولاً بهعنوان یک شبکه اطلاعاتی و فرآیندی برای مبادله کالا و خدمات بین کشورها مورد استفاده قرار میگیرد. در این شبکه، تجارت بین المللی ممکن است شامل تبادل کالا، خدمات، سرمایه و همچنین ارز شود.
برای تامین ارز لازم برای انجام معاملات تجاری، کشورها میتوانند از راهکارهای مختلفی استفاده کنند، از جمله شرکت در بازارهای بینالمللی، اخذ وامها و تسهیلات بینالمللی، صادرات کالا و خدمات به کشورهای دیگر، جذب سرمایهگذاریهای خارجی، توافقنامههای تجاری یا ارزیابی صحیح بازار ارز.
هدف از استفاده از سامانه تجارت در تامین ارز، افزایش میزان صادرات و واردات، تسهیل در انجام معاملات تجاری، کاهش هزینههای مربوط به تجارت بین المللی، افزایش رقابتپذیری کشور و بهبود روند تجارت خارجی است. اینکه چگونه یک کشور از سامانه تجارت برای تامین ارز استفاده میکند، بستگی به سیاستها، منابع، قوانین و شرایط اقتصادی آن کشور دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی مطبوعات ، اخیرا طی دستورالعملی در سامانه جامع تجارت به بازرگانان اعلام شده است که ظرف ۲۰ روز پس از تخصیص ارز واردات خود، فرصت دارند که برای تامین ارز اقدام کنند. در صورتی که در زمان تعیین شده این اقدام صورت نگیرد، ثبت سفارش انجام شده، باطل میشود.
متن این دستورالعمل جدید به شرح زیر است:
امکان مدیریت بهتر و سیگنال مثبت به بازار ارز با دستور العمل جدید
تا پیش از این واردکننده تا ۳۰ روز پس از تخصیص ارز فرصت داشت تا نسبت تامین ارز اقدام کند. بعضاً بانک مرکزی در این بازه زمانی نمیتوانست تامین را انجام دهد و فرصت طولانیتر میشد. عدهای نیز صبر میکردند و از تفاوت قیمت نوسانگیری میکردند. به طور مثال وقتی اقدام به خرید میکردند که اختلاف نرخ دولتی و بازار آزاد به حداکثر میزان خود رسیده باشد.
به نظر میرسد که این اقدام برای کاهش فاصله زمانی تخصیص با تامین ارز کالاها انجام شده است و احتمالا میتواند جلوی سو استفادههای احتمالی را بگیرد. نکته دیگری که وجود دارد این است که معمولا فاصله بین تخصیص و تامین ارز به دلیل محدودیتهای ارزی با کندی مواجه میشد.
اما با در نظر گرفتن دستورالعمل جدید میتوان این احتمال را مطرح کرد که بانک مرکزی در این بازه زمانی مشکلی در تامین ارز وارداتی ندارد و به همین دلیل محدودیت حداکثر ۲۰ روزه برای تامین ارز در نظر گرفته شده است.
همچنین وقتی بازه ۲۰ روزه یک واردکننده میگذرد و نمیتوان تامین ارز را انجام دهد، مجدد به صف تخصیص بازمیگردد. به این ترتیب میتوان انتظار داشت که صف تامین کوتاهتر و قابل مدیریت تر شود.
به گزارش مطبوعات مربوطه، پس از ثبت سفارش کالا توسط صاحبان کالا و فعالان اقتصادی باید تخصیص ارز صادر شده از سوی دفاتر تخصصی وزارت صمت، جهاد کشاورزی و بهداشت، از سوی بانک مرکزی تایید شود. در مرحله بعد باید تامین ارز انجام شود که از طریق شبکه صرافیهای بانکی انجام میشود.
ارسال نظر