مصرف سهمیه سوخت شخصی / کارت های آزاد بی استفاده ماند؟
آنطور که وزیر نفت اعلام کرده، استفاده از کارت سوخت شخصی روند افزایشی داشته است.
علی اوجی، وزیر نفت، در ارتباط با استفاده از سهمیه کارت سوخت های شخصی اعلام کرده است که مسزان استفاده از سهمیه سوخت های شخصی، افزایش چشمگیری داشته است.
وزیر نفت میزان استفاده از کارت سوخت شخصی از ۳۰ درصد سال گذشته به بیش از ۷۶ درصد در سالجاری افزایش یافت.
جواد اوجی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، گفت: بیش از ۱۲۰۰ شرکت توانمند داخلی و ۲۵۰ شرکت خارجی در نمایشگاه بینالمللی نفت و گاز حضور خواهند داشت.
وی ادامه داد: از توان صنعتگران، پیمانکاران، مشاوران و فعالان صنعت نفت و گاز داخلیمان استفاده کرده و به این کار ادامه خواهیم داد. وزارت نفت دولتِ مردمی نشان داد معطل شرکتهای خارجی یا برجام نمانده است. امروز بیش از ۳۰۰ پروژه جدید و نیمه کاره به ارزش ۱۲۰ میلیارد دلار را به کمک این عزیزان در دست انجام داریم.
وزیر نفت افزایش ۶۰ درصدی تولید نفت، افزایش ۵۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز و تولید بیش از ۱۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی و فرآیندههای نفتی را از نشانههای موفقیت وزارت نفت دولت رییسی برشمرد.
اوجی ادامه داد: موفقیت وزارت نفت متکی بر ظرفیت و توانمندیهای داخلی و شرکتهای دانشبنیان بود. این نوید را میدهیم که با اتکا به ظرفیت نفت و گاز داخلی رشد ۲۰ درصدی سال ۱۴۰۲ را در سالجاری افزایش دهیم.
وی از افزایش تولید نفت به بیش از ۵.۵ میلیون بشکه در روز خبر داد و افزود: همچنین تولید گاز را به یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش خواهیم داد.
وزیر نفت یادآور شد: در ابتدای دولت با ۱۵۰ شرکت دانشبنیان طرف قرارداد بودیم که این عدد در سالجاری به ۶۷۶ شرکت دانشبنیان افزایش یافت و حدود ۱۰۰۰ قرارداد به ارزش یک میلیارد دلار با این شرکتها منعقد کردهایم.
اوجی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت صدور کارت هوشمند سوخت گفت: طبق قانون بودجه وزارت نفت موظف است عملیات سوختگیری در پمپبنزینها تا سقف ۹۵ درصد را از طریق کارت سوخت خودروهای شخصی انجام دهد. ما نیز به تدریج در حال پیاده کردن این وظیفه قانونی هستیم. ۱۹ میلیون کارت سوخت هوشمند شخصی در اختیار مردم است که البته اندکی از مردم کارتشان گم شده یا هنوز موفق به دریافت کارت خود نشدهاند.
وی ادامه داد: تا سال گذشته حدود ۳۰ درصد مردم از کارت سوخت خود برای سوختگیری استفاده میکردند که این عدد در سالجاری به ۷۶ درصد افزایش یافته است.
تایید واردات بنزین
وزارت نفت نسبت به جزئیات قرارداد پتروشیمیها اظهار بیاطلاعی کرد و موضوع را به شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران ارجاع داد. اما شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نیز در جریان جزئیات قرارداد نبود و متولی قرارداد امضاشده توسط شرکت نفت را پتروشیمیهای خصوصی دانست.
شایان ذکر است در خلال پیگیریها، واردات بنزین به عنوان یکی از راهکارهای جبران ناترازی تایید شده است.
ناصر عاشوری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش، در نشستی خبری گفته بود ریشه ناترازی بنزین در مصرف بیرویه است و مصارف بالا کار را به جایی رسانده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود سه میلیارد دلار واردات بنزین انجام شده است.
او همچنین اظهار کرده است از شرکتها و پالایشگاههای فعلی نمیتوان انتظار رشد ظرفیت تولید داشت.
ارسال نظر