بازار ارز وارد فاز خطر شد / دلار به کانال ۵۰ هزار تومانی برمی گردد؟
بنا بر نظر کارشناسان، بازار ارز به خودی خود نوسانات شدیدی ندارد. با این حال، آنها معتقدند که با حضور پررنگتر بازارساز در بازار، قیمت دلار میتواند وارد محدوده ۵۰ هزار تومان شود.
بازار ارز در روزهای اخیر در وضعیت دوگانگی قرار گرفته است. از یک سو، جناح افزایشی بازار به دنبال ثبات نرخ دلار در کانال ۶۰ هزار تومانی هستند. اما از سوی دیگر، بررسی بازار نشان میدهد که خریداری در بازار وجود ندارد و نرخها همواره در حال افت هستند.
در همین راستا، نرخ دلار در بازارهای مرزی همچون هرات و سلیمانیه نیز روند کاهشی به خود گرفته است. همچنین، حباب درهم در بازار ارز نیز به منفی شدن گرایش پیدا کرده است.
در مجموع، بازار ارز در وضعیت نامتعادلی قرار دارد. در حالی که برخی بازیگران به دنبال ثبات نرخ ارز در سطوح بالا هستند، اما عدم وجود تقاضای قوی در بازار و کاهش نرخها در برخی بازارهای موازی، نشان از تضعیف موقعیت جناح افزایشی دارد. این امر میتواند به ایجاد ثبات نسبی در نرخ ارز منجر شود.
ورود دلار هرات به کانال ۵۰ هزار تومانی
بازار ارز و سکه در روز گذشته شنبه ۲۲ اردیبهشت بر مدار کاهش بودند و قیمت دلار از بازه رنج خارج شد. قیمت دلار هرات در معاملات شنبه با روند نزول کانال ۶۰ هزار تومان را از دست داد و برای اولین بار در سال۱۴۰۳ در کانال ۵۹ هزار تومان بسته شد.
بررسیها نشان میدهد قیمت دلار در هرات از ۱۰ روز پیش وارد کانال ۶۰ هزار تومان شده و طی این ده روز در همین کانال نوسان داده است.
قیمت دلار هرات طی هفته گذشته بارها به سمت کف ۶۰ هزار و ۱۰۰ تومان حرکت کرد ولی در نتوانست این مرز حمایتی را از دست بدهد. همچنین در روند معاملاتی هفته گذشته قیمت دلار هرات همواره سقفهای پایینتری را به ثبت رسانده است. در معاملات پشت خطی جمعه شب، قیمت دلار هرات در ۶۰ هزار و ۴۴۰ تومان بسته شد.
ورود بازارها به فاز استراحت
بازار ارز و سکه از ابتدای سال۱۴۰۳ بر مدار افزایش بود و در روز ۲۴ فروردین سقف جدید به ثبت رساند. پس از این سقف بازار ارز از مرزهای بالایی عقب نشست و با نزول طی ۲ هفته به کف کانال ۶۰ هزار تومان رسید.
به عقیده گروهی از کارشناسان، بازار ارز و سکه پس از روزهای طوفانی و اوج و فرود، فعلا در روزهای استراحت به سر میبرد. بر این اساس بازار فعلا نه قدرت افزایش دارد و نه جان کاهش.
تمدید افزایش اختیارات بانکمرکزی و ترس دلالان
در پشت خط نیز خبر تمدید اختیارات بانک مرکزی برای کنترل بازار مورد توجه معاملهگران بود.
شورایعالی هماهنگی سران قوا با تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی موافق کرد. این مصوبه اختیارات لازم را برای مداخله در بازار ارز و کنترل نوسانات ارزی به بانک مرکزی میدهد.
در همین زمینه گفته میشود با توجه به تمدید مصوبه مداخلات در شورای عالی هماهنگی اقتصادی، به زودی بانک مرکزی ایران برای کنترل نرخ ارز به بازار سلیمانیه ورود خواهد کرد.
کارشناسان میگویند مداخلات بازارساز از روز شنبه ۲۲ اردیبهشت به مدت ۵ روز بصورت گسترده عملیاتی شده است.
گفتنی است به تازگی اقدامی مشابه توسط بازارساز در بازار امارات و با مداخله درهمی صورت پذیرفته بود. با این اقدام بازارساز قیمت دلار سه کانال عقب نشست.
حباب درهم هم منفی شد
حباب درهم به منفی ۲۳۴ تومان رسیده است. اگر چه درهم امارات بیشتر از دلار دیجیتال و کاغذی منفی شده است، ولی بررسی تکنیکی درهم یک محدوده حمایتی مهم و قوی را پیش روی درهم نشان میدهد که با نزدیکی درهم به این محدوده دو سناریو در پیش روی درهم قرار میگیرد.
محدوده ۱۶ هزار و ۲۰۰ تا ۱۶ هزار و ۴۰۰ حمایت مهم درهم است که تا به حال بیش از چهار بار درهم به این محدوده واکنش نشان داده که این محدوده با سطح ۵۰ درصدی اصلاحی حمایت فیبوناچی همپوشانی دارد.
با نزدیکی درهم به این محدوده یا سرعت کاهش درهم کم میشود و کاهش قیمتها در این محدوده حمایتی مهم متوقف میشود یا اگر این حمایت با قدرت شکسته شود یک رالی نزولی دیگر در بازار ارز شکل خواهد گرفت که ممکن است درهم تا کانال ۱۵ هزار تومانی عقبنشینی کند. در حال حاضر محدوده ۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان هم مقاومت پیش روی درهم است
انس همچنان میتازد
روز جمعه اونس طلای جهانی بر اثر سیگنالهای کاهش نرخ بهره به دلیل آمار اشتغال ضعیف ایالاتمتحده، روند معاملاتی خود را در محدوده مثبت آغاز کرد.
بر این اساس این فلز درخشان تا رقم ۲۳۷۲ دلار نیز افزایش یافت و سپس با کاهش روبرو شد.
ضربه طلا به سکه کارساز نبود
بنابر اعلام سایت اتحادیه طلا و جواهر قیمت سکه امامی در معاملات نقدی بدون تغییر قیمت به ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. البته در بازار پشت خطی روز جمعه عدهای از سکه بازان پیش بینی کردند که قیمت سکه امامی در هفته جاری تحتتأثیر قیمت طلای جهانی به سمت بالا نوسان خواهد داشت.
البته در این میان کارشناسان هم معتقد بودند درصورتیکه نوسان معناداری از سمت نرخ دلار و تتر ثبت نشود، احتمال اینکه ضربه صعودی طلا بر سکه تا حدودی تعدیل شود وجود دارد.
تکنیکالیستها دو سناریو مهم درباره قیمت سکه مطرح میکنند. به گفته آنها، جناح افزایشی مرز ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و سپس مرز ۴۲ میلیون تومان را پیش روی خود دارد. از سوی دیگر اگر مرز فعلی سکه از دست برود احتمال عقبنشینی تا محدوده ۴۰ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان محتمل است.
دیروز، قیمت سکه یک گرمی بیشتر از سایر بازارها رشد کرد تا حباب طلای آب شده منفی شود.
مداخلات هدفمند در دستور کار بازارساز
کامران رحیمی، کارشناس اقتصاد ایران گفت: بازار به خودی خود جان نوسان بالایی ندارد؛ اما اگر بازارساز در بازار مداخله داشته باشد قیمت دلار میتواند وارد دامنه ۵۰ هزار تومان شود.
این کارشناس اقتصاد ایران ادامه داد: اما اگر در روزهای آینده فاند خبری به بازار بیاید در جهت نوسان بازار اثرگذار خواهد بود. این نوسان میتواند به سمت بالا یا پایین باشد.
وی افزود: سفرهای اخیر به کشور توانست بخشی از حباب بازارهای ارز و سکه را خالی کند و با حضور بازارساز مانند گذشته باید شاهد افت قیمتها در بازار ارز و سکه باشیم.
رحیمی تاکید کرد: کشور از نظر ذخایر طلا و ارز در شرایط خوبی قرار دارد و بانکمرکزی به راحتی میتواند با ورود به بازارها، آنها را مدیریت کند. اما سیاست بانک مرکزی ارزپاشی نیست و مداخلات هدفمند را در دستور کار خود قرار داده است.
ارسال نظر