این دهک ها بیمه ویژه دریافت می کنند
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران اعلام کرد که برای دهک های ۶ تا ۱۰ جامعه، پوشش بیمه ای با هزینه حداقلی فراهم خواهد شد.
در مراسم رونمایی از سند درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستانهای دولتی، محمدمهدی ناصحی در روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ اعلام کرد که پنج دهک نخست جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند و افزود: سایر دهکهای جامعه نیز با هزینه حداقلی از خدمات بیمه سلامت ایران بهرهمند خواهند شد.
وی، هدف از بیمه رایگان ۵ دهک نخست جامعه را افزایش میزان دسترسی به خدمات درمانی و کاهش پرداخت از جیب مردم عنوان کرد و گفت: ۱۰۷ گروه بیماری پرهزینه از حمایت صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج برخوردارند. همچنین بیماریهایی که جزو ۱۰۷ گروه بیماری پرهزینه نیستند، با پرداختهای اضافه بر سازمان از حمایتهای بیمه سلامت برخوردار میشوند.
ناصحی با اشاره به موضوع درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستانهای دولتی، افزود: دانشگاههای علوم پزشکی نگران تأمین هزینههای این طرح نباشند، زیرا؛ بر اساس توافقی که با معاون درمان وزارت بهداشت صورت گرفته، ۶۰ درصد از هزینههای اسناد دریافتی بیمارستانها پرداخت میشود. اگر یک مرکز درمانی نسبت به ارائه اسناد خود اقدام نکرده باشد مبلغی به عنوان علیالحساب به حساب آنها واریز میشود.
وی ادامه داد: ۲۳ بیمارستان تخصصی کودکان در کشور فعالیت میکنند و منابع مورد نیاز آنها در کانون توجه قرار دارد.
ناصحی درباره پوشش بیماریهای صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج نیز گفت: بیماران SMA، هموفیلی، سرطانها و کاشت حلزون شنوایی به صورت ۱۰۰ درصدی تحت پوشش بیمه قرار دارند. همچنین بیماریهای متابولیکی که شامل ۲۵ بیماری میشود از خدمات صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج برخوردارند.
بیمه سلامت برای مادران کمبرخوردار و زوجین نابارور
وزارت بهداشت در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تمهیداتی مانند اختصاص بیمه سلامت به مادران کمبرخوردار و زوجین نابارور و همچنین خدمات ارزان و زودبازده را در دستور کار دارد.
بر طبق آمار موجود بر اساس ماده ۴۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، همه مادران باردار و بچههای تا سن ۵ سالگی فاقد بیمه تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند که این بیمه در دهکهای پایین رایگان است.
هم چنین بر اساس ماده (۲۴) قانون جهت حمایت از مادران کمتر برخوردار، این مادران از ابتدای دوران بارداری تا خردسالی فرزندانشان سبد بهداشتی- تغذیهای (مطابق فهرست تهیه شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) دریافت میکنند. این خدمات از اردیبهشت سال جاری مطابق الگوی تعیین شده اینکه شامل پوشک و شیرخشک نیز هست، در قالب کالابرگ ۶۰۰ هزار تومانی ماهیانه به این مادران تعلق میگیرد.
گروه هدف بعدی در بحث حمایتهای اجتماعی زوجین نابارور هستند. وزارت بهداشت جهت ارائه خدمات ناباروری در سراسر کشور و جهت تسهیل دسترسی به این مراکز اقدام به تجهیز یا راه اندازی مراکز تخصصی و فوق تخصصی درمان ناباروری کرده است به طوری که در حال حاضر ۸۷ مرکز تخصصی (سطح دو) و ۵۳ مرکز ناباروری فوق تخصصی (سطح سه) برای تشخیص و درمان ناباروری در بستر دولتی و تحت پوشش، بیمههای پایه در سطح کشور در حال خدمت رسانی میباشند.
هم چنین مطابق ماده (۴۲) این قانون دستورالعمل گام به گام ارائه خدمات غربالگری، تشخیص و درمان ناباروری بر اساس نظام سطح بندی خدمات تدوین و توسط وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شده است. اهمیت این دستورالعمل گام به گام به اولویت دادن بهداشت، پیشگیری و اصلاح سبک زندگی از یک سو و خدمات ارزانتر و زودبازده تر بر درمانهای گران و کم تأثیر از سوی دیگر است.
این خدمات مطابق ماده (۴۳) قانون مذکور هم اکنون در سطح فوق تخصصی ناباروری در مراکز دولتی با پوشش بیمهای ۹۰% ارائه خدمت کرده و در سطوح تخصصی دولتی نیز تحت پوشش بیمه است.
ارسال نظر