|

اختصاصی گسترش نیوز؛

هزینه اجاره غرفه در پارکینگ پروانه / پاتوق دستفروشان تهران کجاست؟

دستفروشان جمعه بازار پروانه که به مکان جدید منتقل شده اند، باید بابت اجاره هر میز، مبلغ ۱۰۰ هزار تومان پرداخت کنند.

اقتصاد

تماشای دستفروشان و خرید کردن از آن ها، همیشه مورد علاقه افراد بسیاری بوده است. گاهی، حتی اگر هم نیازی به خرید نداشته باشیم، بی دلیل به مکانی می رویم که تجمع دستفروشان در آن وجود دارد و مشغول تماشای بساط آن ها می شویم. بساط گستری یا دستفروشی، یکی از شغل های کاذب است که عده ای از افراد آن را به عنوان شغل دوم و البته عده ای هم به عنوان تنها شغل خود انتخاب می کنند. این افراد حتی در روزهای سرد و گرم نیز مشغول کار هستند و کسب درآمد می کنند. مدتی است که شهرداری صحبت از ساماندهی دستفروشان کرده و خیابان ولیعصر را به شدت تحت نظر دارد. در این خیابان، دستفروشان بسیاری وجود داشتند و البته هنوز هم تعدادی از آن ها را در اطراف تئاتر شهر می توان دید. شهرداری تهران پیش از آنکه به فکر جمع آوری این افراد باشد، باید مکانی را تهیه کند تا بتوانند با خیال راحت و بدون ترس از ماموران سد معبر شهرداری، کسب روزی کنند.

جمعه-بازار

درباره پارکینگ پروانه

یکی از قدیمی ترین مکان هایی که دستفروشان بسیاری در آن قرار داشت و اکنون به مکان جدید منتقل شده است، پارکینگ پروانه بود. مکان قدیمی پارکینگ پروانه واقع در خیابان جمهوری و نزدیکی چهار راه استامبول بود که نزدیک ترین ایستگاه مترو به آن را می توان ایستگاه سعدی نام برد. پارکینگ پروانه تهران یکی از شلوغ ترین و پررفت و آمد ترین مراکز خرید شهر محسوب می شد. در جمعه بازار پارکینگ پروانه می توانستید از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را پیدا کنید. یک پارکینگ طبقاتی که همه چیز در آن یافت می شد و قیمت اجناس بیشتر دستفروشان، نزدیک به هم بود. شاید هرکس که نام پارکینگ پروانه را بشنود، یاد فروش عتیقه و اجناس قدیمی می افتد که برای هرکس دارای جذابیت است.

بازار-پروانه

تجمع دستفروشان در پارکینگ پروانه، نشان می داد که اقتصاد افراد بسیاری در خطر است که شاید اقتصاد ضعیف این افراد برگرفته از اقتصاد ضعیف کشور باشد. زیر پوست شهر، آدم های بسیاری هستند که با دستفروشی امرار معاش می کنند و شاید امیدشان به شلوغ شدن بازار است. اتمام قرارداد حقوقی و تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر تعطیلی بازارها و محل ‌های اجتماع سبب شد تا پارکینگ پروانه جمع شود و به مکان دیگری منتقل شود. جمعه بازار پروانه امروز به باغ کتاب تهران منتقل شده و تعداد دستفروشان نیز در این مکان بیشتر شده است. یکی از نکات بسیار مهم که برای آمدن به باغ کتاب و مکان جدید جمعه بازار پروانه باید درنظر بگیرید این است که در ساعات ابتدایی صبح به این مکان مراجعه کنید وگرنه مجبور هستید تا مسیر طولانی را پیاده روی کنید. کمبود فضای پارک خودرو در مکان جدید جمعه بازار پروانه، یکی از مشکلاتی است که شهروندان با آن مواجه هستند.

بازار-پروانه۲

وارد جمعه بازار پروانه که می شوید، سیل عظیمی از دستفروشان را مشاهده می کنید که درحال صحبت با مشتریان هستند. بیشتر اجناس، قیمت درج شده دارند و فروشنده ذره ای تخفیف نمی دهد. اما فروشندگانی هم هستند که می توانید تخفیف خوبی از آن ها بگیرید. جمعه بازار پروانه، جذابیت بسیار بالایی دارد و همانطور که گفته شد از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در آن پیدا می شود. بیشترین سهم این بازار را فروشندگان لباس دارند و که عمده آن زنانه است. طبق گفت و گو های کوتاهی که با چند نفر از دستفروشان داشتیم، مشخص شد که این افراد برای اجاره میز باید مبلغ ۱۰۰ هزار تومان پرداخت کنند تا بتوانند یک روز فعالیت داشته باشند. یکی از دستفروشان اعلام کرد که اگر بازار خوب باشد و فروش مناسبی داشته باشند، می توانند تا پایان ساعت فعالیت، تا ۳ میلیون تومان سود کسب کنند. اگر وضعیت بازار خوب باشد سودشان تا ۵ میلیون تومان هم بالا می رود. با این حساب در ۴ جمعه ماه، می توانند میانگین بین ۱۲ تا ۲۰ میلیون تومان کسب کنند.

بازار-پروانه۳

وارد بازار عتیقه فروشان که می شوید، بسیار شگفت زده خواهید شد و اجناسی را مشاهده می کنید که رنگ و بوی قدیمی بودنشان در فضا پیچیده است. شمعدانی های قدیمی، کاسه و بشقاب، مجله های قدیمی، تسبیح های دانه درشت، کتاب و لوازم تحریر قدیمی و بسیاری از لوازمات دیگر در این مکان وجود دارند. گرامافون هم با صفحه های بی شمارش وجود دارد که مدت زمانی را محو آن خواهید شد. درکل باید گفت که این بازار بیشتر به عتیقه جات معروف است. زمان که ظهر نزدیک می شود، جمعیت بیشتری به باغ کتاب و مکان جدید پارکینگ پروانه مراجعه می کنند و دیگر جای سوزن انداختن هم نیست. فروشندگان باوجود آنکه مشخص است خستگی بسیاری را تحمل می کنند، اما با روی خوش با مشتریان ارتباط می گیرند. یک نکته بسیار جالب در این بازار، حضور زنان دستفروش است که تنهایی غرفه را می چرخانند. پیشنهاد می شود که حتما یک سر به این جمعه بازار نوستالژی بزنید.

کدخبر: 326665 امیرمحمد درویش

ارسال نظر

 

آخرین اخبار